HIVATALOS: Kalmár a DAC-ba igazolt!

Kalmár Zsolt a jövőben is sárga-kék mezben folytatja. A tavalyi szezon egyik legjobb játékosa hároméves szerződést írt alá klubbal - írja az fcdac.sk

HIVATALOS: Kalmár a DAC-ba igazolt!
Fotó: Cséfalvay Á. András

Az elmúlt idény 23 éves játékmestere, a magyar válogatott bővebb keretének tagja nyártól már nem az RB Leipzig csapatát erősíti, hanem a Csallóköz szívébe igazol.  

Kalmár Zsolt szülővárosában, Győrben mutatta meg először tehetségét, az akkor még a magyar élvonalba tartózó Győri ETO csapatában. A későbbiekben a német RB Leipzig és az FSV Frankfurt, valamint a dán Bröndby mezét is magára húzta.

Tavaly augusztusban, a 2017/2018-as szezon elején érkezett Dunaszerdahelyre, egyéves kölcsönjátékra, a lipcsei csapat igazolt játékosaként. A Fortuna Liga elmúlt idényében összesen 25 mérkőzésen lépett pályára sárga-kék szerelésben, s ezalatt 5 gólt szerzett. 2017-ben a DAC szurkolói az ősz legjobb játékosává választották, de játékával odahaza is felhívta magára a figyelmet, Magyarországon ugyanis az év játékosa szavazáson a tízedik helyen végzett.  

Zsolt vendégjátéka június 30-án véget ért, ám július elején sikerült megállapodnia a klubvezetéssel egy hosszú távú szerződés aláírásában. Ennek részleteiről Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója így nyilatkozott: „Elképesztően örülünk annak, hogy sikerült tető alá hoznunk Zsolt leigazolását, aki iránt nagy volt az érdeklődés a játékospiacon. Az egyéves ittléte alatt beváltotta a hozzá fűzött reményeket, olyan erőssége volt a csapatunknak, amilyet kerestünk. Nagyrészt neki köszönhető a fantasztikus bronzérmes helyezésünk és 25 éves szünet után a nemzetközi kupaszereplés kivívása. Zsolttal hároméves szerződést kötöttünk, és bízunk benne, hogy továbbra is húzóember lesz a Fortuna Liga legfelsőbb helyeiért folytatott küzdelemben, akárcsak a Slovnaft Cup mérkőzésein, nem utolsó sorban pedig az Európa Liga keménynek ígérkező selejtezőjében.”


fcdac.sk