Hat játékos távozik a DAC-tól!

Eric Davis után további hat DAC-játékos int búcsút Dunaszerdahelynek.

Hat játékos távozik a DAC-tól!
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

A 2022/23-as szezon vége egyúttal több olyan labdarúgó távozását is jelenti, akik az elmúlt hónapokban vagy években viselték a csapat mezét. Már a Besztercebánya elleni összecsapást követően elbúcsúztunk Eric Davistől, aki 2015 és 2023 között 164 bajnoki találkozón lépett pályára sárga-kékben.

Hozzá hasonlóan az idény végeztével további játékosok szerződése is lejár. Közülük hatan máshol folytatják a pályafutásukat – közölte a DAC hivatalos oldala.

A 32 éves portugál kapus, Ricardo Ferreira tavaly februárban érkezett a DAC-hoz, ahol 2023 nyaráig szóló kontraktust írt alá. A klub mezében hat találkozón kapott lehetőséget a Fortuna Ligában.

A bosnyák felmenőkkel rendelkező, 24 éves osztrák középső védő, Ahmet Muhamedbegović két idényt töltött Dunaszerdahelyen, amelyek során a bajnokságban 43, az európai kupasorozatokban 3, a Slovnaft Cup-ban pedig 5 mérkőzésen szerepelt.

A macedón középpályás, Enis Fazlagić tavaly nyáron érkezett egyéves vendégjátékra. A sárga-kék színekben 6 bajnoki találkozón játszott, két alkalommal a hazai kupasorozatban is lehetőséghez jutott.

A horvát Andrija Balić 2020 februárjától volt a DAC labdarúgója. Először kölcsönbe érkezett Dunaszerdahelyre az Udinese együttesétől, amely később végleges átigazolássá változott. A Fortuna Ligában 54 alkalommal viselte a csapat mezét, ezeken 10 gólt lőtt. Az európai kupákban 5 meccsen 1 találatot szerzett, a Slovnaft Cup-ban 4/1 a mérlege. A nemrég befejeződött idény tavaszi felét Besztercebányán töltötte kölcsönjátékosként.

(1/3) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: