„Gyere velünk a DAC-ra!” projekt: irány Magyarország!

Először fogadnak magyarországi látogatókat a „Gyere velünk a DAC-ra!” projekt keretén belül.

„Gyere velünk a DAC-ra!” projekt: irány Magyarország!
Fotó: fcdac.sk

Az április 14-i DAC-Zsolna bajnokira Győrújfalu apraja-nagyja érkezik Dunaszerdahelyre. Ez lesz idén a második alkalom, amikor vendégeket fogadnak a „Gyere velünk a DAC-ra!” projekt keretén belül. A jövő heti mérkőzésre a győrújfalui alapiskola és a helyi Sportegyesület fiataljai látogatnak el.

A DAC-Zsolna (2018. április 14., szombat 17:00) találkozóra is rengeteg jelentkezés érkezett. Az alap- és középiskolák tanulói számára meghirdetett projekt másfél éves történelme során első alkalommal fogadnak magyarországi látogatókat. A győrújfalui levélben a következő indoklást kapták, miért az ő szervezetükre essen a választás: „A Győrújfalu SE kiváló kapcsolatokat épít utánpótlás korosztályaiban az FC DAC 1904 együttesével. Edzőmérkőzéseken, tornákon kölcsönösen látogatjuk egymást. Szeretnénk egy felejthetetlen élményt kis focistáinknak!“

Indul a regisztráció a DAC-Trencsén bajnokira!

Egyúttal kezdődik a regisztráció a soron következő hazai bajnokira, vagyis a Fortuna Liga rájátszásának 7. fordulójában rendezett DAC-Trencsén (2018. április 28., szombat 14:45) összecsapásra. Várják az olyan alap- és középiskolák jelentkezését, akik szeretnék élőben átélni a MOL Aréna hangulatát.

A Trencsén elleni mérkőzésre 2018. április 19., csütörtök 24:00 óráig lehet regisztrálni. A jelentkezési formanyomtatványt innen töltheti le; kitöltés után a jatek@fcdac.sk email címre kell elküldeni a jelentkezést. A jelentkezési lapra egy rövid indoklást kell megfogalmazni, hogy miért éppen az adott iskolát, szervezetet válasszák ki. A legfrappánsabb választ beküldő a mérkőzés mellett a DAC játékosainak látogatását is élvezheti, saját környezetében.

 

A „Gyere velünk a DAC-ra!” projektről

A DAC hazai összecsapásaira szervezett élménykirándulás az ide- és hazajutás biztosításából, a belépőkből, fotózásból és emléktárgyakból áll. A fiatalok továbbá megtekinthetik a stadiont, és a pályára is ráléphetnek. Az aktuális idénytől a projekt immár a Futballmánia égisze alatt fut.

A projektben iskolák, csapatok és szervezetek vehetnek részt, Dunaszerdahely 60 kilométeres körzetében. A maximális létszám 30 gyermek és 2 felnőtt kísérő pedagógus.

Az FC DAC 1904 a következő programot biztosítja (nagyjából 3-4 óra időtartamban)

- Felveszi a diákokat az iskola/szervezet helyszínén (2 órával a mérkőzés kezdete előtt)

- Az emléktárgyak átadása

- A DAC találkozójának megtekintése

- Fotózás

- A mérkőzés után a gyerekek autóbusszal jutnak vissza az iskolához

 

A fentebb olvasható aktivitásokat a DAC INGYEN kínálja az iskoláknak és a szervezeteknek!

fcdac.sk