A grúzok győzni jöttek Dunaszerdahelyre

A Dinamo Tbiliszi egyértelmű célja, hogy gólt szerezzen az FC DAC 1904 elleni mérkőzésen – jelentették ki a klub képviselői dunaszerdahelyi sajtótájékoztatójukon szerda este.

A grúzok győzni jöttek Dunaszerdahelyre
Kakhi Katcharava, a Dinamo Tbiliszi vezetőedzője (Fotók: Cséfalvay Á. András)

A labdarúgó Európa Liga selejtezőkörének első összecsapására csütörtök este kilenc órakor kerül sor a dunaszerdahelyi MOL Arénában, melyen a hazai DAC grúz ellenfelével találkozik.

Kakhi Katcharava, a Dinamo Tbiliszi vezetőedzője többször is hangsúlyozta, hogy csapata nagyon fiatal, de ennek ellenére mindent megtesznek majd, hogy megszerezzék a mérkőzés első gólját.

"A bajnokság nálunk jelenleg is zajlik, ebből kifolyólag úgy gondolom, hogy ellenfelünknél jobb kondícióban leszünk"

 – bizakodott Katcharava.

A grúzok csapatkapitánya, Otar Kiteishvili arról tájkoztatta az összegyűlt újságírókat, hogy az utóbbi hetekben kellőképpen feltérképezték, milyen ellenféllel állnak szemben.

Otar Kiteishvili

„A DAC erős, és nagyon jó csapat. Tudjuk, hogy gyakran játszanak 5-3-2-t, hogy küzdenek a játéktéren, és hogy jók a test-test elleni küzdelemben“ - fogalmazott Kiteishvili, aki szerint egyértelmű, mi a Dinamo Tbiliszi célja csütörtök este:

„A holnapi meccsen legfőbb célunk, hogy gólt szerezzünk, és hogy bebiztosítsuk az előnyünket. Az esély szerintem 50-50, holnap kiderül minden“

– jelentette ki a grúz középpályás.


Kapcsolódó cikk: DAC-Tbiliszi: „A legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt hazai pályán“


Kakhi Katcharava elmondása szerint csapata célja a győzelem, de a futball arról szól, hogy bármi megtörténhet.

„Annyit ígérhetek, hogy küzdeni fogunk“ – szögezte le a Dinamo Tbiliszi trénere.

(db)