*á.š Fortuna-szombat, rájátszás, 8. forduló: Egyszer sem talált be a DAC, de ez is elég volt a negyedik helyhez | DAC

Fortuna-szombat, rájátszás, 8. forduló: Egyszer sem talált be a DAC, de ez is elég volt a negyedik helyhez

Eldőlt, hogy a negyedik helyen fejezi be a bajnokságot a DAC, miután szombaton gól nélküli döntetlent játszott a Sereď vendégeként.

Fortuna-szombat, rájátszás, 8. forduló: Egyszer sem talált be a DAC, de ez is elég volt a negyedik helyhez
Fotó: TASR

Aktívan kezdte a mérkőzést a DAC, az első percekben több gólhelyzetet is kidolgozott. Előbb Szánthó fejelt kevéssel a kapu fölé, majd Balogh ígéretes pozícióból nem talált kaput, végül pedig Verlinden lövését fogta Chudý kapus. Majdnem húsz percet kellett várni az első komolyabb hazai helyzetre – Šulek kapásból a kapu fölé durrantott. A kezdeti iram fokozatosan alábbmaradt a DAC-nál, amely a félidő derekánál már alig-alig jutott el az ellenfél kapujáig. A 34. percben Verlinden kapott labdát a tizenhatoson belül,  majd jobbról befele fordult vele, hogy a bal lábára tegye, majd visszahúzta a rövid alsóra, Chudý  viszont nagy bravúrral odaért a precíz és erős lövésre. Három perccel később Krstović előtt adódott óriási lehetőség, de Szánthó szögletét követően a kapu fölé fejelt.

A második félidő a csereként beálló Košťál lövésével indult, de Veszelinovnak nem okozott gondot hárítani. A langyos játékot a szintén csereként pályára lépő Sharani próbálta felrázni, de nagy helyzetben csak az utolsó védőt találta el. A 75. percben Košťál lövése ment a DAC kapuja fölé. A szeredi játékos a hajrában eldönthette volna a három pont sorsát, de lövését hárítani tudta Veszelinov.

A mérkőzés végül gól nélküli döntetlennel ért véget, ami a DAC-nak elég volt, hogy bebiztosítsa negyedik helyét a tabellán.

A mérkőzés: ŠKF Sereď – FC DAC 1904 0:0

Kiszállt a hetedik helyért folyó harcból a Liptovský Mikuláš, amely alapos verést kapott Trencsénben.  A hazaiak több mint félórányi játék után szerezték meg a vezetést Kupusović révén, de az újonc öt percre rá Gerát fejesével egyenlíteni tudott. Csakhogy nem örülhettek sokáig a vendégek, mert Kupusović szinte azonnal újfent a hazaiak felé billentette a mérleg nyelvét. A fordulást követően már csak egy csapat volt a pályán: az 50. percben Tučný növelte a trencséniek előnyét, majd a liptói védelem hibáját kihasználva Kupusović mesterhármast szerzett. Negyed órával a mérkőzés vége előtt Soares jóvoltából már 5:1 volt az állás. A vendégek Švec által ugyan szinte rögtön válaszoltak, de ez már csak a kozmetikázásra volt elég.

A trencséniekre már csak a nagymihályiak jelentenek veszélyt, akik a vártnál nehezebben tudtak győzni Garamszentkereszten. Marcin találatával már a 27. percben megszerezte a vezetést a Michalovce, az eredmény pedig sokáig változatlan maradt. A hazaiak ugyan aktívabbak voltak, de betalálni nem tudtak. Sőt, a 77. percben a veterán Žofčák kétgólosra növelte a nagymihályiak előnyét. A hajrához érve ugyan a Pohronie Šimčák góljával drámaivá tette a mérkőzést, de az egyenlítés már nem jött össze.

Eldőlt, hogy osztályozót játszik a bennmaradásért a Zlaté Moravce, amely nem bírt idegenben a Senicával. Az anyagi problémákkal küzdő, teljesen széthulló erdőhátiaknak legalább annyi örömük lehet, hogy biztosították helyüket az élvonalban.   


A szombati eredmények:

Felsőház:

ŠKF Sereď – FC DAC 1904 0:0


Alsóház:

AS Trenčín – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 5:2 (2:1)

Gólszerzők: 34., 40., 57. Kupusović, 50. Tučný, 75. Soares – 39. Gerát, 77. Ja. Švec

FK Senica – FC ViOn Zlaté Moravce 0:0

FK Pohronie – MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:1)

Gólszerzők: 80. Šimčák – 27. Marcin, 77. Žofčák


A bajnokság állása:

Felsőház:

Alsóház:

Góllövőlista:

Kadák (Trenčín) – 13 gól
Azango (Trenčín) – 9 gól
Henty (Slovan) – 9 gól
Zmrhal (Slovan) – 8 gól
Regáli (Ružomberok) – 8 gól
Ristovski (Trnava) – 8 gól
Ďubek (ViOn) – 7 gól
Boďa (Ružomberok) – 7 gól
Weiss (Slovan) – 7 gól
Sukisa (Žilina) – 7 gól
Lačný (Pohronie) – 7 gól

(tt)