Fortuna-szombat, 9. forduló: Fejfájdító vereség Dunaszerdahelyen, nem tud hibázni a Žilina

Négy mérkőzést rendeztek szombaton a Fortuna Liga 9. fordulójában, a DAC hazai pályán fogadta a Ružomberok együttesét.

Fortuna-szombat, 9. forduló: Fejfájdító vereség Dunaszerdahelyen, nem tud hibázni a Žilina
Fotók: Cséfalvay Á. András (További fotókért kattints a képre!)

Elég langyos mérkőzést láthatott a MOL Aréna közönsége, az első komolyabb helyzetre gyakorlatilag fél órát kellett várni: ekkor Vida Máté tekert Krajčirík karjaiba. A Ružomberok az első játékrész végére kezdett éledezni, közvetlenül a lefújás előtt pedig a vezetést is megszerezte: egy szabadrúgást követően Mojžiš fejelt a kapuba, Jedlička reagálni sem tudott.

A második játékrészben jobbára a DAC próbálkozott, de a hazai játékosok ezúttal nem csak a gólszerzéssel, de a komolyabb helyzetek kialakításával is hadilábon álltak. A gólhoz és az egyenlítéshez legközelebb Beskorovainyi állt, fejese azonban a felső lécen csattant. A rózsahegyiek végül masszív védekezéssel kibekkelték a hátralévő időt, így értékes 3 ponttal távoztak Dunaszerdahelyről.

Vendég győzelem született a tabellaszomszédok összecsapásán, a Michalovce a második játékrészben szerzett két góljával hozta el a három pontot Nyitráról. A Žilina a vártnál nehezebben gyűrte le hazai pályán a Pohroniét. A zsolnaiak ugyan már 2:0-ra vezettek az 55. percben, de Klec később szépíteni tudott, ezzel izgalmassá téve a mérkőzés hátralévő részét. Az újoncnak már nem jött össze az egyenlítés, így a Žilina továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot.

Nem született gól a Sereď-ViOn találkozóján, ami azt jelenti, hogy a DAC veresége ellenére továbbra is maradt a harmadik helyen.


A szombati eredmények:

FC DAC 1904 – MFK Ružomberok 0:1 (0:1)

Gólszerző: 44. Mojžiš

FC Nitra – MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:0)

Gólszerzők: 61. Soler, 90. Sidibé

MŠK Žilina – FK Pohronie 2:1 (1:0)

Gólszerzők: 4. Kaša, 55. Boženík – 78. Klec

ŠKF Iclinic Sereď – FC ViOn Zlaté Moravce 0:0


A forduló további programja:

Szeptember 22. (vasárnap)

AS Trenčín – ŠK Slovan Bratislava (18:00)


A bajnokság állása a szombati eredményeket követően:

(tt)