*á.š Fortuna-szombat, 11. forduló: Megérdemelt győzelmet aratott a DAC Zsolnán (VIDEÓ) | DAC

Fortuna-szombat, 11. forduló: Megérdemelt győzelmet aratott a DAC Zsolnán (VIDEÓ)

A DAC kétgólos győzelmet aratott szombaton Zsolnán a Fortuna Liga alapszakaszának 11. fordulójában.

Fortuna-szombat, 11. forduló: Megérdemelt győzelmet aratott a DAC Zsolnán (VIDEÓ)
Fotó: dac1904.sk

Jobban nem is kezdhették volna a mérkőzést a dunaszerdahelyiek, ugyanis röviddel a középkezdés után Lamkel Zé csípte el Nemčík fejesét, majd jó 25 méterről megeresztett egy lövést, a labda pedig Petráš előtt lepattanva a kapuban landolt. Ekkor még csak 15 másodperce ment a játék! Nem sokkal később újfent a vendégek kerültek helyzetbe, de Krstović éles szögből leadott lövése elkerülte a kaput. A zsolnaiak sem tétlenkedtek, a 10. percben Jedličkának kellett védenie Bichakhchyan lövését. Öt percre rá újfent betalált a DAC: egy ívelést követően Lamkel Zé bólintott a kapuba, de a játékvezető végül szabálytalanságot látva nem adta meg a találatot. A félidő végéig már csak Anang került komolyabb helyzetbe, Jedlička viszont gond nélkül kitenyerelte a lövését.

A fordulást követően egyre többet birtokolta a labdát a hazai csapat, és bizony sikerült is egy-egy veszélyesebb helyzetet kidolgoznia. Az 53. percben Ďuriš és Fazlagić egyérintőzött, amelyet követően előbbi lőhetett, de a labda levágódott az egyik DAC-védőről. A játékszer a középen érkező Mrázhoz kerül, de az ő lövését is blokkolták. Ezt követően kissé visszaesett az iram, mezőnyjáték folyt a két kapu között. Egyértelműen a hazaiak lábán volt többet a labda, de ezt a fölényt képtelenek voltak gólra váltani. A 73. percben újfent betalált a DAC: Schäfer szögletét követően Nemčík luftot rúgott, a hosszú idő után visszatérő Kružliak pedig remek ütemben érkezett, és közelről a kapuba fejelt. Ahogy teltek a percek, egyre hosszabb időre szegezte saját kapuja elé a Žilina a vendégcsapatot, de képtelen volt feltörni a szervezett védelmét. A hajrában Fazlagić ugratta ki remekül Goljant, aki lövés helyett a középen érkező Iľkóhoz passzolt, előle viszont Kružliak bravúrral menteni tudott. Pár pillanattal később Jedlička fogta Minárik fejesét. A végén még Schäfer növelhette volna háromgólosra csapata előnyét: az ellenfél térfelének közepén észrevette, hogy Petráš kapus kint áll a kapuból, ezért megpróbálta átemelni, de a labda a kapu tetején landolt.

Az eredmény így a végső sípszó után is maradt 0:2, ami azt jelenti, hogy a DAC megérdemelt három ponttal távozott Zsolnáról.

A mérkőzés: MŠK Žilina – FC DAC 1904 0:2

A forduló összes többi szombati mérkőzésén döntetlen született. A sereghajtó Pohronie Lačný remekbeszabott szabadrúgásgóljával szerezte meg a vezetést a Ružomberok ellen, de a vendégek még a félidő vége előtt egyenlítettek Kostadinov találatával. A fordulást követően a vezetést is megszerezte a rózsahegyi csapat, miután Kostadinov hozta helyzetbe Brenkust, ő pedig a tizenhatos határáról a léc alá lőtt. Csakhogy a vendégek csapata sem örülhetett sokáig az előnynek, ugyanis Mallé Ladji átadását nem tudta megszelídíteni Fabiš, elveszítette a labdát, Badolo pedig lecsapott rá és a kapufa mellé lőtt. A hajrában még két nagy helyzete volt a Ružomberoknak, de a végeredmény már nem változott.

Ugyancsak 2:2-es döntetlen született a ViOn-Sereď találkozón. A mérkőzés első találatát a vendégek szerezték, Morong beadására Yao érkezett a legjobb ütemben, és a kapuba fejelt. A hazaiak még a szünet előtt egyenlítettek: Yakubu igyekezett lehúzni egy lehulló labdát, de nekiütközött Bednárnak és a földre esett. Ezt használta ki Čögley, aki senkitől sem zavartatva a kapuba bólintott. Negyed órával a mérkőzés vége előtt büntetőhöz jutottak a szerediek, miután Chren kézzel ért a labdához a saját tizenhatosán belül. A tizenegyest végül Gatarić magabiztosan értékesítette. A vendégek végül mégsem örülhettek a három pontnak, ugyanis a hajrában egy védelmi hibát követően Kyziridis csapott le a labdára és öt méterről betalált.

Sokáig úgy tűnt, hogy az utóbbi időben vergődő Senica ezúttal is a rövidebbet húzza, ugyanis vendéglátóként már az első félidőben hátrányba került a Michalovcével szemben – Gáč passzát követően Marcin kíméletlenül a kapuba zúdított. A második félidőben kétgólos előnyre tehetett volna szert a nagymihályi csapat, de Trusa büntetőjét hárítani tudta Ravas. A kihagyott lehetőség megbosszulta önmagát, ugyanis a 74. percben kiegyenlített a Senica: Jurdík éles szögből a kapufát találta el, a kipattanót viszont Sukisa az üres kapuba küldte. A kongói játékos hetedik találatát szerezte a szezonban. A hajrában a játék helyett az indulatok domináltak, aminek az lett a vége, hogy a vendégektől Oshima, a hazaiaktól pedig Piroska is a kiállítás sorsára jutott.


A szombati eredmények:

MŠK Žilina – FC DAC 1904 0:2 (0:1)

Gólszerzők: 1. Lamkel Zé, 73. Kružliak

FC ViOn Zlaté Moravce – ŠKF Sereď 2:2 (1:1)

Gólszerzők: 45. Čögley, 84. Kyziridis – 28. Yao, 74. Gatarić (11-esből)

FK Senica – MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:1)

Gólszerzők: 74. Mashike Sukisa – 35. Marcin 

Piros lap: 90+2. Oshima (MIC)   90+3. Piroska (SEN)

FK Pohronie – MFK Ružomberok 2:2 (1:1)

Gólszerzők: 33. Lačný, 61. Badolo – 39. Kostadinov, 55. Brenkus
 

A pénteki eredmény:

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – AS Trenčín 2:1 (0:0)

Gólszerzők: 68. Bartoš, 90+4. Voško – 90. Gaži
 

A forduló további programja:

Október 17. (vasárnap)

FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava (17:00)
 

A bajnokság állása:

Góllövőlista:

Sukisa (Senica) – 7 gól
Kadák (Trenčín) – 5 gól
Ristovski (Trnava) – 5 gól
Bichakhchyan (Žilina) – 4 gól
Bartoš (L. Mikuláš) – 4 gól
Regáli (Ružomberok) – 4 gól
Zmrhal (Slovan) – 4 gól
Henty (Slovan) – 4 gól
Jendrišek (Trenčín) – 4 gól
Lačný (Pohronie) – 4 gól
Mráz (Slovan) – 4 gól

(tt)