Fortuna-szombat, 11. forduló: A DAC nyerte a kerületi rangadót, Nyitrán gázolt a Senica

Négy mérkőzést rendeztek szombaton a Fortuna Liga 11. fordulójában, amely során a DAC Nagyszombatban vendégszerepelt.

Fortuna-szombat, 11. forduló: A DAC nyerte a kerületi rangadót, Nyitrán gázolt a Senica
Fotó: TASR

A DAC több mint öt éve nem tudott nyerni Nagyszombatban, viszont Peter Hyballa eltökélt szándéka volt, hogy csapata ezúttal elhozza a három pontot. Ennek megfelelően a sárga-kékek már az ötödik percben vezetéshez jutottak: Fábry a tizenhatosról eresztett meg egy lövést, de az még levágódott egy védőről, egyenesen Vida Krisz elé, aki teljesen üresen lőhetett kapura, de Rusov védeni tudott. A játékszer újfent Fábryhoz pattant oda, aki okosan az üres kapu közepébe lőtt. Bár a hazaiak veszélyesen futballoztak, helyzeteik rendre kimaradtak.

A nagyszombatiak nyomása a 68. percben érett góllá: Dangubič remekül ugratta ki a balról teljesen üresen érkező Lovatot, aki a kivetődő Jedlička mellett a kapuba lőtt. Nem tartott azonban sokáig a hazaiak öröme: hat perccel később Ronan sarkazta oda a labdát Divkovićnak, aki hirtelen két védővel találta magát szembe, de okosan a jobbról teljesen üresen érkező Vida Kristopherhez passzolt, aki Rusovval szemben nem hibázott. A hátralévő időben a hazaiak számos további helyzetet dolgoztak ki, de másodszor már nem tudtak egyenlíteni, így a DAC három ponttal távozott Nagyszombatból.

Öt gólt láthatott a közönség Nyitrán, ahol a vendégeskedő Senica már a 35. percben 0:2-re vezetett. A második játékrész elején a hazaiak egy öngól révén szépíteni tudtak, de aztán a szeniceiek még kétszer betaláltak, ezzel fölényes győzelmet arattak.

A Žilina egy 1. percben szerzett Bernát-góllal győzte le hazai pályán a Sereď csapatát. A zöld-sárgák így újfent átvették a vezetést a tabellán, de a Slovan még egy meccsel hátrányban van. 2:2-es döntetlent hozott a Pohronie és a Michalovce összecsapása. A nagymihályiak kétszer is megszerezték a vezetést, de a hazaiak mindannyiszor egyenlíteni tudtak – másodszor ráadásul már emberhátrányban.


A szombati eredmények:

Spartak Trnava - FC DAC 1904 1:2 (0:1)

Gólszerzők: 68. Lovat – 5. Fábry, 74. K. Vida

FC Nitra – FK Senica 1:4 (0:2)

Gólszerzők: 51. Yenne (öngól) – 11. Sulley, 35. El Moudane, 63. Didiba, 78. Castaňeda

MŠK Žilina – ŠKF Iclinic Sereď 1:0 (1:0)

Gólszerző: 1. Bernát

FK Pohronie – MFK Zemplín Michalovce 2:2 (1:1)

Gólszerzők: 16. Pellegrini, 86. Klec – 7. Sidibé, 62. Martínez García


A forduló további programja:

Október 6. (vasárnap)

AS Trenčín – FC ViOn Zlaté Moravce (17:00)

MFK Ružomberok – ŠK Slovan Bratislava (18:00)


A bajnokság állása a szombati eredményeket követően:

(tt)