*á.š Fortuna-szombat, 10. forduló: Kalmár gólja sem segített az újonc ellen | DAC

Fortuna-szombat, 10. forduló: Kalmár gólja sem segített az újonc ellen

Nem tudott nyerni a DAC az újonc Skalica otthonában annak ellenére sem, hogy a csereként beállt Kalmár találatával az utolsó percekig vezetésre állt.

Fortuna-szombat, 10. forduló: Kalmár gólja sem segített az újonc ellen
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

A vendégek kezdtek aktívabban, de az első komolyabb helyzetre negyed órát kellett várni. Veselovský játszotta meg Krstovićot a tizenhatos előterében, fordított rajta egyet, majd lőtt. A labda a hosszú oldalon a kapufán csattant. A szakolcaiak kezdtek fokozatosan magukhoz térni, a játék pedig kiegyenlítődött, sőt a félidő derekán kétszer is veszélyeztettek a hazaiak. Előbb Petráš védte Nagy életerős kapáslövését, majd nem sokkal később szintén a szakolcai középpályás lőtt centikkel a kapu mellé. A játékrész második felére alaposan leült az iram, a szünetig pedig nem is láthattunk több komolyabb helyzetet.

A második félidő Yao lövésével indult, Petráš viszont ezúttal is a helyén volt. A fordulást követően sem változott sokat a játék képe, kiegyenlített mérkőzést láthatott a közönség, gyakran csak a két kapu között járt a labda. Az 54. percben közel álltak a gólszerzéshez a hazaiak: Yao játszotta meg ügyesen Vlaskót, aki élesebb szögből lőtt, a labda pedig a felső lécet is érintve hagyta el a pályát. Negyed órával később újfent a hazaiak előtt adódott óriási lehetőség. Néhány érintésből felhozták a labdát, aminek a végén Čögley jobbról ívelt a DAC kapuja elé. Haša fejesét Petráš óriási bravúrral hárította, a kipattanót pedig Baumgartner küldte kapura, de a védők blokkolni tudtak. Adrian Guľa Kalmár és Szánthó becserélésével próbálta felrázni csapatát, és mint később kiderült, be is jött a húzása. A 83. percben Andzouana balról ívelt középre, Krstović pedig nem tudott fejelni, de a labda így jutott el Kalmárhoz, aki közelről lőhetett, a labda pedig egy védőn megpattanva a kapuban kötött ki. Egy héttel ezelőtt a sárga-kékek szintén egy hajrában szerzett találattal győzték le a Michalovcét, ez viszont most nem jött össze Szakolcán. A 90. percben ugyanis egy pillanatra kihagyott a DAC védelme: egy bedobást követően Nagy egyből Yaóhoz továbbított, aki simán betört a sárga-kék védők között, majd középre passzolt, a csereként beállt Baumgartnernek pedig már csak az üres kapuba kellett passzolnia. Erre már nem érkezett válasz a dunaszerdahelyiektől, így a találkozó pontosztozkodással ért véget.

A mérkőzés: MFK Skalica – FC DAC 1904 1:1

A nap másik mérkőzésén közel állt hozzá a Liptovský Mikuláš, hogy megszerezze szezonbeli első győzelmét, Staš találatával ugyanis már a 14. percben megszerezte a vezetést a Banská Bystrica ellen. Az újonc viszont a második félidő elején Polievka révén előbb egyenlített, majd az utolsó percekben az eredményt is megfordította. A liptóiak így továbbra is győzelem nélkül állnak a bajnokságban.


A szombati eredmények:

MFK Skalica – FC DAC 1904 1:1 (0:0)

Gólszerzők: 90. Baumgartner – 83. Kalmár

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MFK Dukla Banská Bystrica 1:2 (1:0)

Gólszerzők: 14. Staš – 54., 87. Polievka


A pénteki eredmény:

MFK Ružomberok – MŠK Žilina 0:2 (0:2)

Gólszerzők: 8. Jambor, 17. Ďuriš


A forduló további programja:

Szeptember 11. (vasárnap)

AS Trenčín – FC Spartak Trnava (17:30)


A bajnokság állása:

Góllövőlista:

Krstović (DAC) – 6 gól
Poliekva (B. Bystrica) – 5 gól
Hrnčár (Slovan) – 5 gól
Myslovič (Žilina) – 4 gól
Regáli (Ružomberok) – 4 gól
Cobnan (Podbrezová) – 4 gól
Ďuriš (Žilina) – 4 gól

(tt)