*á.š Fortuna-péntek, 10. forduló: Gólgazdag mérkőzésen győzte le a DAC a ViOn-t (VIDEÓ) | DAC

Fortuna-péntek, 10. forduló: Gólgazdag mérkőzésen győzte le a DAC a ViOn-t (VIDEÓ)

A DAC 4:2-es győzelmet aratott pénteken hazai pályán a Zlaté Moravce együttese ellen a Fortuna Liga 10. fordulójában.

Fortuna-péntek, 10. forduló: Gólgazdag mérkőzésen győzte le a DAC a ViOn-t (VIDEÓ)
Fotó: dac1904.sk - archív

A múlt heti Spartak elleni vereséget követő rossz hangulat után a hazaiak semmit sem bíztak a véletlenre: Hahn és Andzouana jóvoltából már tíz perc után 2:0-ra vezettek.Az első gólnál a magyar támadó először Krstovićot hozta helyzetbe, de lövését Lukáč hárítani tudta, a kipattanó viszont már Hahné volt, aki az üres kapuba bombázott.

Alig telt el néhány perc, és újabb gólnak örülhettek a sárga-kékek: Krstović a vendég tizenhatoson belül középre passzolt, de Tóthról levágódott a labda. A játékszert Hahn szerezte meg, de mivel háttal állt a kapunak, nem tudott lőni, így visszapasszolt az érkező Andzouanának, aki résen volt, és a kapu rövid oldalába bombázott.

A második gól után csaknem 20 percet kellett várni az újabb helyzetre. A DAC a végletekig kijátszotta a vendégek védelmét: Krstović ugratta ki Andzouanát, aki balról laposan a túloldalon érkező Blackmanhez passzolt, akinek közelről már csak az üres kapuba kellett volna passzolnia, de Lukáč kapus visszaért és hárítani tudta a panamai védő próbálkozását.

Az első félidőben a hazaiak magabiztosan járatták a labdát, a vendégek nem voltak különösebben veszélyesek a DAC kapujára, a hosszabbításban azonban szükség volt Jedlička védésére: Čonka ívelése megtalálta középen Yilmazt, aki kapura is tudta irányítani a labdát, de az egyenesen a DAC kapusának kezében landolt.

A fordulást követően a vendégek hamar szépítettek Ďubek révén, Kyziridis próbálta bevinni a labdát a hazai tizenhatosba, de Malý szerelni tudta. A labda az érkező Ďubekhez került, aki 16 méterről védhetetlenül a kapu jobb oldalába lőtt. Jedlička reagálni sem tudott.

A második félidő elején támadásban maradt a ViOn, a DAC hazai pályán volt kénytelen védekezni, majd az 54. percben – kis szerencsével ugyan – de ismét betalált a DAC. Lamkel Zé vezetett ellentámadást, és középre húzódva már akár lőhetett is volna, de ő inkább az üresen álló Krstovićhoz passzolt, aki egy csellel elküldött két védőt, majd a hosszú oldalt vette célba. A labda viszont megpattant Čonkán, így az az ellenkező irányba vetődő Lukáč mellett a kapuba gurult.

A 60. percben újabb hatalmas helyzetet dolgoztak ki a dunaszerdahelyiek. A csereként beálló Ciganiks egyből jól időzített ívelést adott a vendég kapu elé, Lamkel Zé pedig bele tudta tenni a fejét. Lukáč kapus hatalmas bravúrral védett. 

Rögtön ez után Hahn János ismét betalált, gólját pedig az aranyosmarótiak hatalmas hibája előzte meg. Hátul passzolgattak a vendégek, Chren a kapus Lukáčhoz passzolt, aki egyből előre akarta bikázni a labdát, de az elé berobbanó Hahnt találta el, így a játékszer a kapuba vágódott.

A DAC negyedik gólja után az egyik és a másik térfélen is adódtak helyzetek, a sárga-kékek a háromgólos előny tudatában sehova nem siettek. A mérkőzés végéhez közeledve, a hajrában is támadott a DAC, előbb Fábry, majd Szendrei került nagy helyzetbe, a hosszabbításban azonban a ViOn szépíteni tudott. Ďubek laposan végezte el a szabadrúgást, a felpörgetett labda pedig Fábryhoz került, aki szerencsétlenül Čögleyhez fejelt, ő pedig közelről nem hibázott.

A hajrában a ViOn tehát már csak korrigálni tudta az eredményt. A vendégek az egész mérkőzésen az eredmény után futottak, de olykor bizony zavarba is tudták hozni a hazai védelmet.

A mérkőzés: FC DAC 1904 – FC ViOn Zlaté Moravce 4:2

Edzői vélemények: Németh: „Leginkább annak örülök, hogy megszereztük a három pontot“

A pénteki eredmény:

FC DAC 1904 – FC ViOn Zlaté Moravce 4:2 (2:0)

Gólszerzők: 5., 61. Hahn, 9. Andzouana, 54. Krstović – 50. Ďubek, 90+3. Čögley


A forduló további programja:

Október 2. (szombat)

MFK Ružomberok – MFK Tatran Liptovský Mikuláš (18:00)

ŠKF Sereď – FK Senica (18:00)

MFK Zemplín Michalovce – MŠK Žilina (18:00)


Október 3. (vasárnap)

ŠK Slovan Bratislava – FK Pohronie (15:00)

AS Trenčín – FC Spartak Trnava (17:00)


A bajnokság állása:

Góllövőlista:

Kadák (Trenčín) – 5 gól
Sukisa (Senica) – 5 gól
Ristovski (Trnava) – 5 gól
Bichakhchyan (Žilina) – 4 gól
Jendrišek (Trenčín) – 4 gól

(tt)