*á.š Fortuna Liga, rájátszás, 5. forduló: Gólfesztivál és drámai hajrá Trencsénben | DAC

Fortuna Liga, rájátszás, 5. forduló: Gólfesztivál és drámai hajrá Trencsénben

Kedden pótolták a rájátszás 5. fordulójából koronavírus-fertőzés miatt elhalasztott Trenčín - Zlaté Moravce bajnokit.

Fortuna Liga, rájátszás, 5. forduló: Gólfesztivál és drámai hajrá Trencsénben
Fotó: AS Trenčín (Facebook)

A hazai csapat kezdte aktívabban a mérkőzést, és már a 11. percben megszerezte a vezetést – Hollý érkezett jó ütemben Tučný beadására. A 27. percben már 2:0 virított az eredményjelzőn, miután Lavrinčík 22 méterről mattolta Lukáčot. Pár pillanattal később tovább növelhette volna előnyét a hazai csapat, de Hollý nagy helyzetben a kapu fölé lőtt. A szünet előtt viszont szépíteni tudtak a vendégek, Jibril Ďubek szögletét követően fejelt a kapuba.

A második játékrészt az aranyosmarótiak kezdték jobban, aktivitásuk pedig gólt eredményezett: egy újabb szöglet után Neofytidis fejjel megcsúsztatta a labdát, ami megtalálta az üresen álló Menichet, ő pedig nem hibázott. Nyolc perccel később viszont újfent a hazaiaknál volt az előny, Azango ballábas bombájával kipókhálózta a jobb felső sarkot. Nem sokkal később újfent egyenlíthettek volna a vendégek, de Kyziridis csak a kapufát találta el. Tíz perccel később viszont már a hazai kapuban volt a labda: egy gyors ellentámadást követően Mondek tette vissza a lasztit a második hullámban érkező Ďubeknek, aki védhetetlenül a kapuba durrantott. Már-már úgy tűnt, hogy nem változik többet az eredmény, de a ráadás perceiben jött Azango, és egy 20 méteres bombával eldöntötte a három pont sorsát.

A trencséniek ezzel kényelmes előnyre tettek szert az alsóház élén, míg az aranyosmarótiak egyre inkább kezdhetnek megbarátkozni a gondolattal, hogy osztályozót kell majd játszaniuk a bennmaradásért.


Eredmény:

AS Trenčín – FC ViOn Zlaté Moravce 4:3 (2:1)

Gólszerzők: 11. Hollý, 27. Lavrinčík, 59., 90+4. Azango – 36. Jibril, 51. Menich, 75. Ďubek


A bajnokság állása:

Felsőház:

Alsóház:

Góllövőlista:

Kadák (Trenčín) – 13 gól
Azango (Trenčín) – 9 gól
Henty (Slovan) – 9 gól
Zmrhal (Slovan) – 8 gól
Regáli (Ružomberok) – 8 gól
Ristovski (Trnava) – 8 gól
Ďubek (ViOn) – 7 gól
Boďa (Ružomberok) – 7 gól
Weiss (Slovan) – 7 gól
Sukisa (Žilina) – 7 gól
Lačný (Pohronie) – 7 gól

(tt)