Fortuna Liga, rájátszás, 3. forduló: DAC-böjt a hétvégén, szerdán aztán jöhet a lakoma

A DAC és a Slovan nélkül rendezik meg hétvégén a Fortuna Liga rájátszásának harmadik fordulóját, érdekes mérkőzésekből azonban így sem lesz hiány.

Fortuna Liga, rájátszás, 3. forduló: DAC-böjt a hétvégén, szerdán aztán jöhet a lakoma
Fotó: Cséfalvay Á. András

A DAC egy héttel ezelőtt remek játékkal győzte le a Spartak Trnavát idegenben, ezzel matematikailag is biztossá vált, hogy a csapat a harmadik helynél rosszabb pozícióban nem végezhet – az Európa-liga selejtezőjében való indulás tehát már most borítékolható. Egyik cél teljesítve, hátra volt viszont még a kupaelődöntő visszavágója a Ružomberok ellen. A sárga-kékek csúnyán elhasaltak, és 1:4-es összesítéssel búcsúztak a Slovnaft Cup idei kiírásától.

A DAC a Slovant fogadja a bajnoki rájátszás harmadik fordulójában, a hétvége azonban mégis a két együttes összecsapása nélkül telik majd el. A mérkőzést eredetileg június 28-án, vasárnap rendezték volna meg, tehát amikor még érvényben van az egy eseményen a létszámot 500 főben maximalizáló megszorítás.

A két klubnak azonban sikerült megegyeznie, valamint a Ligás Klubok Uniójának beleegyezését is megkapták, hogy a forduló slágermérkőzését halasszák július 1-re, szerdára. És mivel attól a naptól fogva engedélyezik Szlovákiában a több mint ezer fős sporteseményeket (az átlós ülésrend betartása mellett a stadion maximális befogadóképességének 50%-át engedhetik be), a DAC-Slovan derbire is lényegesen több néző látogathat el. A MOL Aréna befogadóképessége 12 700 fő, így a Slovan elleni rangadón több mint hatezer szurkoló vehet részt. A jegyeladásról ITT tudhatsz meg többet.

Bernd Storck vezetőedzőnek így lesz ideje rendezni sorait a rózsahegyi kupavereséget követően, és kellően felkészítheti csapatát a nagy rivális Slovan ellen.

Azonban a hétvégén sem maradunk érdekes mérkőzések nélkül. A kupadöntős Ružomberok azt a Žilinát fogadja, amely jelenleg négypontos előnnyel őrzi második helyét a DAC előtt. A megfiatalított sárga-zöld együttes egy hete nagy csatában maradt alul a Slovannal szemben, most lehetősége nyílik a javításra.

Nagymihályban vendégszerepel a Spartak Trnava – a két csapat már nincs képben a dobogóért, de egy esetleges El-selejtezőt érő rájátszásért még versenyben vannak.

Az alsóházban elhúzni látszó trencséniek Senicán gyarapíthatják pontjainak számát, a Nitra egy esetleges szeredi győzelemmel feljebb léphetne a tabellán – éppen aktuális ellenfelét taszíthatná az utolsó előtti helyre. A sereghajtó Pohronie a hétközben a kupából kizúgó Zlaté Moravce együttesét fogadja. Radványi Miklós csapata egyre kilátástalanabb helyzetben van: múlt héten kétgólos előnyről bukták el a győzelmet – ha nem akarnak az utolsó helyen végezni, még egy ilyen kisiklást nem engedhetnek meg maguknak.


A rájátszás 3. fordulójának műsora:

Felsőház

Június 27. (szombat)

MFK Zemplín Michalovce – FC Spartak Trnava (18:00)

Június 28. (vasárnap)

MFK Ružomberok – MŠK Žilina (18:00)

Július 1. (szerda)

FC DAC 1904 – ŠK Slovan Bratislava (20:00)


Alsóház

Június 27. (szombat)

ŠKF Iclinic Sereď – FC Nitra (17:00)

FK Pohronie – FC ViOn Zlaté Moravce (17:00)

FK Senica – AS Trenčín (20:00)


A bajnokság állása:

Felsőház

Alsóház

(tt)