Fortuna Liga, rájátszás, 1. forduló, felsőház: A csapatkapitány Ljubičić nélkül a rájátszás nyitányán

A 22. fordulót követően az új lebonyolítási rendszer alapján két hatos csoportra oszlott a mezőny.

Az alapszakasz befejezése után a tabella 3. lépcsőfokán tanyázó DAC a felsőházban, a bajnoki címért, az európai kupaszereplésért csatázók mezőnyében, folytatja a pontvadászatot. Ami a tabellát illeti, az együttesek megőrizték az eddig szerzett pontokat és gólkülönbségüket. Ismét mindenki mindenkivel kétszer találkozik (egyszer otthon, egyszer idegenben), ami tíz összecsapást jelent csapatonként.

A DAC a tavaszi idény első három párharcán 7 pontot szerzett, Macej hálója tavasszal még érintetlen. A Rossi-legénység a felsőház nyitányán a remélt győzelem mellett a tavaly október 21-től (13. forduló: DAC–Trenčín 1:2) tartó veretlenségi szériájának megnyújtására is összpontosít.  A szombati összecsapáson egyébként nem léphet pályára a DAC csapatkapitánya, Marin Ljubicic, aki a nagyszombatiak elleni kerületi rangadón gyűjtötte be ötödik sárgáját.

Említést érdemel, hogy a rózsahegyieket legutóbb négy éve, 2014. márciusában fektette két vállra a DAC. Ideje lenne javítani a két csapat egymás elleni mérlegén.

Őszi eredmények: FC DAC 1904–MFK Ružomberok 1:1 (3. forduló), MFK Ružomberok– FC DAC 1904 1:1 (14. forduló).
 

A rájátszás 1. fordulójának műsora – felsőház a bajnoki címért

Március 10. (szombat)

14.00: FC DAC 1904–MFK Ružomberok (játékvezető: Kráľovič).

15.00: AS Trenčín–Spartak Trnava (Marhefka).
 

Március 11. (vasárnap)

15.20: MŠK Žilina–Slovan Bratislava (Sedlák).

ái