Fortuna Liga, pótolt mérkőzések: A döntetlenkirályt fogadva zárja az őszi szezont a DAC

A Fortuna Liga őszi szezonja ugyan már hivatalosan véget ért, viszont a téli szünet előtt még néhány csapatra, köztük a DAC-ra is pótolt mérkőzés vár.

Fortuna Liga, pótolt mérkőzések: A döntetlenkirályt fogadva zárja az őszi szezont a DAC
Fotó: Cséfalvay Á. András

Úgy tűnik, a sárga-kékek sikeresen kikecmeregtek a kisebb hullámvölgyből, hiszen a bajnokságban tíz meccs óta tartó veretlenségi szériát húznak, legutóbbi négy mérkőzésüket pedig egyaránt megnyerték. Ennek, valamint a vetélytársak botlásának is köszönhetően a DAC kényelmes előnyre tett szert a második helyen az üldöző Spartak Trnavával szemben, valamint egy győzelemre megközelítette a listavezető Slovant.

A dunaszerdahelyiek idei utolsó mérkőzésükön a Ružomberok vendéglátójaként lépnek pályára. Az eredetileg szeptemberre tervezett találkozót a MOL Arénában végzett gyepcsere miatt kellett elhalasztani. A rózsahegyiek a bajnokság döntetlenkirályának mondhatják magukat, hiszen eddigi 16 találkozójuknak a fele pontosztozkodással ért véget. Igaz, hogy csak háromszor hagyták el vesztesként a pályát, de a Liptovský Mikuláš (ellenük kétszer is), a Zlaté Moravce, a Michalovce és a Banská Bystrica ellen elhullajtott pontok a későbbiekben még hiányozhatnak. Annak ellenére, hogy jelenleg kétmeccses hátrányban vannak (az aranyosmarótiak elleni találkozójukat vasárnap pótolják), az ötödik helyet tudhatják magukénak, viszont hat pont a hátrányuk a negyedik Podbrezovával szemben.

„Bízom benne, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtjuk, mindent kiadunk magunkból és örömet okozunk magunknak és a szurkolóknak, bár tisztában vagyunk vele, hogy egy minőségi csapattal találkozunk. Ám annál nagyobb a motivációnk a sikerre. A Ružomberoknak egy szervezett, fegyelmezett és sokat futó csapata van, amely szlovák srácokból áll, akik minden meccsen teljes erőbedobással küzdenek, és ez az előnyük a remek szervezettséggel, a támadásba való gyors átmenetekkel és a veszélyes pontrúgásokkal együtt. Tudjuk, hogy a Fortuna Ligában mindig szükséges a küzdeni tudásból és az intenzitásból álló alap, majd emellé rakhatjuk hozzá nemcsak az egyéni, de a rendszerszintű minőséget is. Nagyon bízom benne, hogy jól fel leszünk erre készülve és győzelemmel zárjuk a meccset”

nyilatkozta Adrian Guľa, a DAC vezetőedzője, aki Miroslav Káčer mellett egyelőre Andrija Balić játékára sem számíthat csütörtökön. A hosszú sérülésből lábadozó horvát középpályás ugyan már a csapattal edz, de a mester szerint még nincs felkészülve a bevetésre.

A DAC és a Ružomberok az előző idényben négyszer is találkozott – kétszer az alapszakaszban, kétszer a rájátszásban. A sárga-kékek szeptemberben győzni tudtak Rózsahegyen, majd decemberben pontosztozkodás került az összegzésbe. A tavasz az északiaknak feküdt jobban – hazai pályán és Dunaszerdahelyen is nyerni tudtak. A sárga-kékek ezt megelőzően 2020 szeptemberében tudták legyőzni hazai pályán soros ellenfelüket.

A két csapat egymás elleni mérkőzései az előző szezonban:

MFK Ružomberok – FC DAC 1904 1:2

FC DAC 1904 – MFK Ružomberok 0:0

MFK Ružomberok – FC DAC 1904 4:1

FC DAC 1904 – MFK Ružomberok 2:3

Csütörtökön további két pótolt mérkőzés van programon. Az éllovas Slovan az Ivan Galáddal még veretlen Zlaté Moravce együttesét fogadja, a Spartak Trnava pedig a felső hatosba vágyódó nagymihályiakat látja vendégül.


A csütörtöki program:

18:30 – ŠK Slovan Bratislava – FC ViOn Zlaté Moravce (a 10. fordulóból elhalasztva)

18:30 – FC DAC 1904 – MFK Ružomberok (a 11. fordulóból elhalasztva)

18:30 – FC Spartak Trnava – MFK Zemplín Michalovce (a 16. fordulóból elhalasztva)


A bajnokság állása:

Góllövőlista:

Krstović (DAC) – 11 gól
Cobnan (Podbrezová) – 9 gól
Polievka (B. Bystrica) – 8 gól
Regáli (Ružomberok) – 7 gól
Faško (B. Bystrica) – 6 gól
Kaprálik (Žilina) – 6 gól
Ďuriš (Žilina) – 6 gól
Kalmár (DAC) – 6 gól

(tt)