Fortuna Liga: Pontosztozkodás lett a vége a koronavírus miatt elhalasztott bajnokinak

A Fortuna Liga 4. fordulójának elhalasztott mérkőzését rendezték meg kedden esete.

Fortuna Liga: Pontosztozkodás lett a vége a koronavírus miatt elhalasztott bajnokinak
Fotó: TASR

Emlékezhetünk rá, hogy egy hónappal ezelőtt a koronavírus-járvány felforgatta a Fortuna Liga 4. fordulójának menetrendjét, miután a Slovannál igazoltak egy pozitív esetet. A Ligás Klubok Uniója ezért az összes élvonalbeli csapatnál elrendelte a koronavírustesztek elvégzését. A vizsgálatok során a trencséni és a szeredi alakulatnál is igazoltak egy-egy pozitív esetet, és mivel a két csapat éppen egymás ellen mérkőzött volna meg akkor, a találkozót elhalasztották.

A bajnokit most kedden pótolták Aranyosmaróton. Az első percektől kezdve a trencséniek futballoztak veszélyesebben, de azért a „hazaiak“ is hallattak magukról: egy ívelést követően Špehar fejese a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe. A kihagyott helyzet megbosszulta önmagát, ugyanis a túloldalon nem sokkal később Čataković remekül ugratta ki Roguljičot, aki védőjét lerázva magáról nem hibázott Yakubuho kapussal szemben.

A második játékrészben viszont egyenlíteni tudtak a szerediek: egy szöglet során Iván ívelt a kapu előtti tömegbe, Šemrinec kapus aláfutott a labdának, Tidiane Djiby Ba pedig az üres kapuba fejelt. A hajrában még a trencséniektől Ligeon a kapufát találta el, de több gól már nem született, így a végeredmény: Sereď-Trenčín 1:1.

A 4. fordulóból még a Slovan-Senica találkozót halasztották el, ezt a mérkőzést szeptember 30-án pótolják.
 

Fortuna Liga, 4. forduló, elhalasztott mérkőzés:

ŠKF Sereď – AS Trenčín 1:1 (0:1)

Gólszerzők: 62. Ba – 22. Roguljić

 
A bajnokság állása a mérkőzést követően:

Góllövőlista:

Kalmár (DAC) – 7 gól
Ramirez (DAC) – 5 gól
Bichakhchyan (Žilina) – 5 gól
Kurminowski (Žilina) – 4 gól
Divković (DAC) – 4 gól
Špehar (Sereď) – 4 gól
Almási (Ružomberok) – 4 gól
Čataković (Trenčín) – 4 gól
Faško (Nitra) – 4 gól

(tt)