Fortuna Liga: Nem kell sok helyzet a győzelemhez – begyűjtötte a három pontot a Slovan a pótolt bajnokin

Szerdán rendezték a Fortuna Liga utolsó elhalasztott mérkőzését, amelyen a címvédő Slovan a Senica együttesét fogadta.

Fortuna Liga: Nem kell sok helyzet a győzelemhez – begyűjtötte a három pontot a Slovan a pótolt bajnokin
Fotó: TASR

A két csapat összecsapására még augusztusban, a bajnokság 4. fordulójában került volna sor, de mivel a BL-selejtezőre készülődő pozsonyiaknál koronavírus-fertőzést igazoltak, a találkozót elhalasztották. A Ligás Klubok Uniója az összes élvonalbeli csapatnál elrendelte a koronavírustesztek elvégzését. A vizsgálatok során a trencséni és a szeredi alakulatnál is igazoltak egy-egy pozitív esetet, és mivel a két csapat éppen egymás ellen mérkőzött volna meg akkor, azt a találkozót is elnapolták. Ezt a párharcot egy héttel ezelőtt pótolták, a bajnokinak pontosztozkodás lett a vége.

A most szerdai Slovan-Senica mérkőzésen a hazaiak kezdtek aktívabban, a 13. percben Holman szabadrúgásból tornáztatta meg Fryšták kapust. Nem sokkal később a vendégek előtt adódott helyzet, de Malec közelről a kapu mellé pörgetett. A hazai nyomás a 19. percben érett góllá: Pauschek beadását Fryšták kitenyerelte, éppen az érkező Holman elé, aki higgadtan a hosszúba helyezett. Lassan feléledtek a vendégek, de Piroska a kapu torkában lemaradt Kopečný beadásáról, majd Greif hárította Yenne és Gallovič próbálkozását. Ahogy teltek a percek, újfent átvette az irányítást a Slovan, de komolyabb helyzetet alig-alig tudott kialakítani. A 79. percben azért csak betaláltak a hazaiak: Weiss tette vissza a labdát Strelecnek, aki az ötösről mattolta Fryštákot.

A Slovan két valamirevaló helyzetét értékesítve legyőzte a Senica együttesét, és ötpontosra faragta hátrányát a listavezető DAC-cal szemben.


Fortuna Liga, 4. forduló, elhalasztott mérkőzés:

ŠK Slovan Bratislava – FK Senica 2:0 (1:0)

Gólszerzők: 19. Holman, 79. Strelec


A bajnokság állása a mérkőzést követően:

Góllövőlista:

Kalmár (DAC) – 8 gól
Divković (DAC) – 6 gól
Faško (Nitra) – 6 gól
Ramirez (DAC) – 5 gól
Bichakhchyan (Žilina) – 5 gól
Kurminowski (Žilina) – 4 gól
Čataković (Trenčín) – 4 gól
Holman (Slovan) – 4 gól
Špehar (Sereď) – 4 gól
Strelec (Slovan) – 4 gól
Almási (Ružomberok) – 4 gól

(tt)