Fortuna Liga: Négy DAC-játékos a 7. forduló tíz legjobbja között

Az InStat értékelése alapján Vida Kristopher volt a Fortuna Liga mezőnyének legjobbja az elmúlt hétvégén.

Fortuna Liga: Négy DAC-játékos a 7. forduló tíz legjobbja között
Fotó: Cséfalvay Á. András

Négy DAC-játékos is helyet kapott a hétvégi 7. forduló tíz legjobban értékelt játékosa között, derül ki a pontvadászat hivatalos statisztikáiból, melyeket az InStat szolgáltatja a Ligás Klubok Uniója számára. A játéknap legjobbja Vida Kristopher volt, aki egyúttal a legtöbb helyzetet is kidolgozta, szám szerint négyet.
 

A Fortuna Liga 7. fordulójának TOP10 játékosa az InStat index alapján:
1. Vida K. (DAC) 366
2. Diogo (Trnava) 340
3. Holec (Žilina) 338
4. Ramirez (DAC) 336
5. Boženík (Žilina) 332
6. Davis (DAC) 331
7. Káčer (Žilina) 331
8. Bukaris (Trenčín) 328
9. Králik (Žilina) 317
10. Jedlička (DAC) 311
 

A vasárnapi DAC-Slovan rangadó televíziós közvetítése volt az első a szlovák bajnokság történelmében, amelyen felhasználták az ún. InStat fitnesz riport adatait. Ezekből kiderül, hogy a legnagyobb távot Matej Oravec (11 602 méter), Vida Kristopher (11 548) és Andrej Fábry (11 234) tették meg, a leggyorsabban Andraž Šporar (9,33 méter per másodperc) és Danylo Beskorovainyi (9,24) futottak, míg sprintben Moha (505 méter) és Ramirez (310) abszolválta a legtöbb métert (7 m/mp fölötti sebességgel).

„Egyéni és csapatszinten is jobban akartunk, igyekeztünk bepótolni mindent, ami az elmúlt hetekben nem sikerült. Nagyon örülök annak, hogy a szurkolók végig mellettünk álltak és buzdítottak minket. Ők is érezhették, hogy küzdöttünk, harcoltunk az utolsó percig és minél több gólt akartunk lőni. Nem hiszem, hogy képes lesz valaki így elverni a Slovant rajtunk kívül az idei szezonban. Nagyon örülünk a sikernek, ám ugyanakkor meg kell becsülni az ellenfelet is, hiszen csütörtökön egy nagyon komoly összecsapásuk volt és szép eredményt értek el az Európa-liga csoportkörébe való bejutással. A görögországi meccs rengeteget kivett belőlük, de ettől függetlenül remek teljesítményt nyújtottunk”– mondta a forduló legjobbja, Vida Kristopher, majd hozzáfűzte: 

„Szép győzelmet arattunk. Otthon, majdnem 12 000 ember előtt szerintem nem lett volna jó húzás visszaállni a Slovan ellen és hagyni, hogy ők játsszanak – az nem a mi stílusunk. Az edző is azt kérte, hogy 90 percen keresztül támadjuk le őket. Bár ismét hátrányba kerültünk, ezúttal sikerült nagyon hamar lábra állnunk. Az egyenlítésnél egyértelmű tizenegyes volt. Mentem a labdáért, a Slovan játékosa megfogta a jobb vállam és lerántott. Innentől kezdve nem tudtam talpon maradni és mindenképpen be kellett fújni a büntetőt. A vezető találatom nagyon fontos volt, hiszen megtörtük ezzel a Slovant. Előnnyel vonulhattunk a félidei szünetre és a második játékrészre még nagyobb lelkierővel jöhettünk ki. Nagyon büszke vagyok az együttesre, ez tényleg igazi csapatmunka volt.”


fcdac.sk