Fortuna Liga: MFK Skalica - FC DAC 1904 2:2 (Online)

Élőben közvetítettük a hétközi bajnokit. A DAC a mezőny újoncának otthonába látogatott.

Fortuna Liga: MFK Skalica - FC DAC 1904 2:2 (Online)

EREDMÉNY:

MFK Skalica - FC DAC 1904 2:2 (1:1)

Gólszerzők: Lietava 4., Ulrich 81. - Pačinda 14., 54.

Bíró: Prešinský

Sárga lapok: Lietava, Konečný, Ciprys - Straka, Kwin Kwin, Sarr, Štepanovský

Nézőszám: 1639 divákov

Összeállítások:

Skalica: Fišan – Konečný, Majerník, Ciprys – Vaško(76.Jakúbek), Šebesta (59. Ulrich), Hlinka, Kurák – Bariš, Gašparík (55. Mazan) – Lietava

DAC: Tujvel – Ljubičič, Michalík, Davis, Kwin Kwin – Straka (83. Horváth), Pačinda, Sarr (76. Polievka), Štepanovský, Pambou – Szarka

Edzői vélemények: Marič: Irányítottuk a mérkőzést, a végén mégis kicsúszott a kezeink közül


A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA A MÉRKŐZÉS UTÁN:


A hazai csapatnak nem kellett annyira megerőltetnie magát ugyanazért a döntetlenért, amiért a DAC-nak igen. A helyzetkihasználás döntött, a hazaiaknak alig volt több helyzetük, mint amennyiből gólt szereztek, a DAC játékosai viszont néha a lehetetlent is elbaltázták.

90+ perc: Mazan a sorfalba bombáz. A bíró pedig erre lefújja a meccset.

90+ perc: Štepanovský szabálytalankodik a tizenhatos vonala mellett. Sárgát kap, és még a hazaiak jöhetnek a végén egy veszélyes szabadrúgással.

90+ perc: Ljubicic ívelte az ellenfél tizenhatosán belülre a labdát, Pačindának ez kissé magas, nem tudja kapura fejelni.

90. perc: Nem nagyon van annál lassabb kontra, mint amit most a DAC vezetett. Davis szinte gyalogolt a labdával, majd Pambouval kényszerítőzött volna, de mikor visszakapta a labdát, elcsúszott, és ráadásul róla ment ki.

89. perc: Mazant is lesen intik le.

88. perc: Cyprist lesn állítja meg a játékvezető. Ő nem ért egyet, visszabeszél, majd besárgul.

87. perc: Pačinda elemében van! Ballal ereszt meg egy szabadrúgást úgy 25-ről, Fišan bravúrosan hárít!

85. perc: Pačinda félmagasan a rövid sarokhoz ível, a labda a védőké.

84. perc: Polievkát kenik el a jobb szélen. Szabadrúgás a tizenhatostól jobbra.

83. perc: A szöglet után kifele ítélt szabadrúgást a játékvezető.

82. perc: Polievka jobboldali centerét Pačinda elől szögletre fejelik. 

81. perc: EGYENLÍTENEK a hazaiak. Konečný tette ki a jobb szélre a labdát Cyprishez, ő laposan középre gurított, Ulrich pedig becsúszva pöckölte tovább a kapuba.

80. perc: Feszült helyzet alakult ki a DAC kapuja előtt - egy fél percig nyomás alatt tartották azt a hazaiak, de számos beadás után sem sikerült helyzetet kialakítaniuk.

79. perc: Ulrich hozta magát helyzetbe a DAC tizenhatosánál: egy jól sikerült testcsel után külsővel akarta kapura küldeni a labdát, de borzasztóan találta el.

77. perc: Most a DAC cserél: Polievka érkezik, Sarr számára pedig véget ért a mérkőzés.

76. perc: Harmadik cseréjét is kihasználja a hazai csapat: Jakubek érkezik Vaško helyére.

74. perc: Szarka a leghátsó védővel szemben mehetett volna egy az egyben, de olyan tohonyán kísérte a labdát, hogy hátulról könnyedén szerelték. 

73. perc: Ezúttal a másik oldalon Bariš ívelt a kapu elé pontrúgásból. Ulrich itt viszont tényleg fellökte Davist, a bíró kifele ítél szabadrúgást.

71. perc: Sarr nagyon gyengén próbálta eljátszani, hogy bántották a tizenhatoson belül. Jobbról érkezve a tizenhatoson belül egy testcselt vetett be, majd miután a védővel testtel egymásnak ütköztek, eldőlt, mint egy darab fa. A bíró nem vette be, felsegítette őt a földről, majd adott neki egy sárgát.

69. perc: Pačinda szögletből ívelt be. A labda egész magasról lefele csapódott, Fišan a biztonság kedvéért kiütötte, nehogy a kapuba hulljon. A másik oldalról Straka beívelése a kapu tetején landult.

67. perc: Egy beívelt labdára Fišan ugrott fel, Szarka pedig berobbanva megpróbálta még a levegőben megszerezni tőle. Keményen ütköztek, a kapus pedig ezután néhány pillanatra a földön maradt, de végül szerencsére nem esett baja.

66. perc: Pačinda ugratta ki Szarkát, de Fišan ismét nagyon jó ütemben érkezett a tizenhatoson kívülre, és elrúgta a labdát.

65. perc: A nézőszám 1639. Hétközi fordulóhoz képest a munkanap végén ez nem egy rossz szám.

64. perc: Bariš szabadrúgásból ívelhetett a kapu elé, de beadása túl mélyre sikeredett, Tujvelnek meg sem kellett mozdulnia, épp a kezébe hullott a labda.

62. perc: Majerník hazafejelt labdájára majdnem sikerült lecsapnia Sarrnak, de Fišan gyorsabb volt.

60. perc: Épp Ulrich volt az, aki megpróbálta átverni a játékvezetőt, de utóbbi látta, hogy Davis nem szabálytalankodott vele szemben.

58. perc: Újabb csere a hazai csapatnál: Šebesta le, Ulrich be.

56. perc: Pačinda beadásába Majerník ér bele, szöglet jöhet. Gyanús, hogy nem a kezével ért-e a labdához a védő, de nem sokan reklamálnak emiatt.

55. perc: Gašparíkot lehozzák a hazaiak, Mazan áll be a helyére.

54. perc: VEZETÉST SZEREZ A DAC! Straka szép labdát ad a balról érkező Pačindának, aztán egy pillanatra úgy tűnik, hogy ő már túlságosan kisodródik vele, de végül sikerül ellőnie Fišan mellett. 

52. perc: Cypris találja egyedül magát a bal szélen, beadása egy védő lábán megpattanva megy mellé.

50. perc: A Pačinda ellen elkövetett szabálytalanság után újabb szabadrúgással jöhet a DAC. Ez nem sikerült olyan jól, mint az előző.

48. perc: Újabb ziccer! Pambou 11 méterről bombáz fölé! Pačinda egy baloldali szabadrúgásból ívelt a kapu elé, Sarr lefejelte az érkező Pambou-nak, ő pedig ahogy érkezett, úgy durrantott a lasztiba.

47. perc: Hlinka majdnem ziccerbe hozta Pačindát! Egy hazaadása nagyon rövidre sikeretett, a DAC támadója pedig jó ütemben indult be rá, de Fišan kapus résen volt, és elrúgta előle.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés, illetve folytatódna, ha lenne labda. Érdekes helyzet, mert már mindenki felállt, a kezdőkörben is, a bíró a sípjába fújt, csakhogy nem volt mivel kezdeni. 


45. perc: A bíró nem hosszabbít, vége az első félidőnek.

44. perc: ŐRÜLETES ZICCER MARAD KI! Davis a bal szélről ívelt középre, a hosszú saroknál Sarr előrevetődve csukázza vissza a labdát középre, de erre még Szarka sem számított, aki a kapu torkából nem tudja belőni....

42. perc: A megismételt szabadrúgás gyengébb az előzőnél, a védők tisztáznak.

41. perc: Gašparík egy bal oldali szabadrúgásból erősen íveli be a ladbát a kapu elé, Tujvel magabiztosan fogja, de a bíró megismételteti, mert még nem adott jelt. Kwin sárgát kap a kapu előtti szemtelenkedés miatt.

40. perc: Straka kap sárga lapot, miután szabálytalanul állítja meg az ellenfél kontráját.

39. perc: Pačinda beívelt labdáját a védők csak a tizenhatos vonaláig fejelik ki, Sarrnak kevés hiányzik, hogy kapura fordulhasson.

38. perc: Sarr ellenfele fejére is ráül, hogy továbbvihesse a labdát, de a bíró ezt nem nézi jó szemmel.

37. perc: Egy előre ívelt labdát Szarka fejelt le a mögötte érkező Sarr elé, Vaško viszont jól fedezte, Sarr így nem tudott kapura lőni.

35. perc: Tíz perc van még hátra az első félidőből, most megint kissé értelmetlenül, ide-oda pattog a labda a középpályán a sok pontatlanság miatt.

33. perc: Štepanovský elég keményen érkezett egy becsúszásnál, de végeredményben a labdát találta el. A bírónál sárgát reklamálnak, de a spori nem nyúl a zsebéhez.

32. perc: Szabadrúgásból, 24 méterről Pačinda megpróbálta elcsavarni a labdát a négytagú sorfal mellett, de nem sikerült.

31. perc: Štepanovský akaszkodik össze Lietavával, utóbbi sárgát kap.

30. perc: Ötletes kombinációt próbált ki a Skalica egy szabadrúgásnál. Bariš gurította le Gašparíknak, aki Lietavát ugratta volna ki egy lapos passzal, ezt azonban már lefülelték a DAC-védők is.

28. perc: Létszámfölényben támadhatott a DAC: Štepanovský tette középre a labdát Strakához, aki tovább a bal szélre Pačindához, de ekkorra már nagyon lelassult az egész támadás és visszaértek a védők.

27. perc: Ljubicicet ketten támadták hátul. Megoldotta a szituációt, de ehhez azért szerencse is kellett.

26. perc: Rövidpasszos játékot játszottak egész pofásan a bal szélen a DAC srácai, amit végül ezúttal Pačinda rontott el. Ljubicic pontatlan keresztlabdája miatt pedig odalett az egész akció.

24. perc: Pačinda  ezúttal nem értette meg magát Szarkával. Túl röviden tette a bal szélről beinduló csatár elé a labdát.

22. perc: Mindkét csapat próbálkozik, de helyzetet az utóbbi percekben nem sikerült kialakítaniuk. Sok a pontatlan ívelgetés.

19. perc: A szöglet után Cypris nagyot pottyant, de nem bántotta senki.

18. perc: Cypris beadását rúgta ki Kwin.

16. perc: Bariš veszélyesen ívelt be szögletből - középen nem mozdult senki a labdára, a hosszú saroknál berobbanó Lietava viszont teljesen tisztán fejelhetett. A DAC szerencséje, hogy fölé ment.

14. perc. GÓÓÓL! Pačinda egyenlít! A kapu előtti kavarodásban Szarka és Pačinda között pattogott a labda, mígnem utóbbi ráfordult a kapura és bevarrta a hosszú sarokba!

13. perc: Pačinda beívelését Lietava fejeli ki.

12. perc: Štepanovský kapott egy ízleteset Barištól, a bíró figyelmezteti.

11. perc: Lietavát sikerül szerelni a DAC tizenhatosánál, mielőtt még helyzetbe kerülne.

10. perc: Štepanovský centerét semlegesítik a hazai védők.

9. perc: A másik oldalon Pačinda ugratná ki Szarkát, de Fišan kapus csap le a labdára.

8. perc: Kwin szed le egy kapu elé ívelt labdát.

7. perc: Sarr nagy helyzetben melléfejel! Ezúttal a DAC vezetett támadást a bal szélen, a rövid sarokhoz érkező beadást viszont Sarr aföldre fejeli, és a labda mellémegy.

4. perc: GÓÓÓL! A DAC-védelem megint nem ér semmit. Gašparík a középpályáról indulva futja le a két középső védőt labdával, majd a középen érkező Lietava elé tálal, aki pedig a kapuba gurít.

2. perc: Azonnal helyzetbe kerülnek a hazaiak: Lietava kap jó labdát a tizenhatoson belül a védők mögé, majd kicsit kisodródva fölédurrant. Kb. ugyanekkora esélye volt arra is, hogy belője.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.


KEZDŐCSAPATOK:

MFK Skalica: Fišan – Konečný, Majerník, Ciprys – Vaško, Šebesta, Hlinka, Kurák – Bariš, Gašparík – Lietava. 
Cserék: Hajdúch – Švrček, Mazan, Jakubek, Ulrich, Neoveský, Petrovský. 

FC DAC 1904: Tujvel – Ljubicić, Michalík, Davis, Kwin Kwin – Straka, Pačinda, Sarr, Štepanovský, Pambou – Szarka. 
Cserék: Milošovič – Horváth, Turňa, Mészáros, Černák, Jurčo, Polievka. 

A Myjava elleni hazai vereség (0:1) után a DAC ma a szakolcaiak otthonában kezdi el öt meccsből (4 bajnoki- és egy kupatalálkozó) álló idegenbeli sorozatát. Bővebben...


A DAC előző bajnoki meccsei:

9. forduló: FC DAC 1904 - Spartak Myjava 0:1

8. forduló: ViON Zlaté Moravce - FC DAC 1904 2:1

7. forduló: FC DAC 1904 - ZŠ Šport Podbreová 5:1

6. forduló: Zemplín Michalovce - FC DAC 1904 0:3 

5. forduló: FC DAC 1904 - AS Trenčín 0:2 

4. forduló: MŠK Žilina - FC DAC 1904 1:1

3. forduló: FC DAC 1904 - Slovan Bratislava 1:1

2. forduló: FC DAC 1904 - Spartak Trnava 2:1

1. forduló: FC DAC 1904 - FK Senica 2:0


A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA A MÉRKŐZÉS ÉLŐTT:

-para-