Fortuna Liga: FC DAC 1904 - Spartak Myjava 1:1 (Online)

Élőben közvetítettük a DAC első tavaszi szezonbeli bajnoki mérkőzését. 

Fortuna Liga: FC DAC 1904 - Spartak Myjava 1:1 (Online)
Fotó: Paraméter

FOTÓGALÉRIA: FC DAC 1904 - Spartak Myjava (1:1) FOTÓK


EREDMÉNY:

FC DAC 1904 - Spartak Myjava 1:1 (0:0)

Gólszerzők: Sarr 49., ill. Kolár 50.

Játékvezető: Glova

Sárga lapok: Černáček, Pekár (mindketten Myjava)

Nézőszám: 3103.

Összeállítások:

DAC: Tujvel - Brašeň, Kwin, Michalík, Davis - Ljubicic, Huk (76. Horváth)  - Pape Sarr, Ľupták (55. Štepanovský), Pačinda - Szarka (30. Polievka)

Myjava: Hruška - Beňo, Černáček, Banovič, Machovec - Kóňa - Daniel, Pekár, Kolár, Duga (75. Bílovský) - Sládek (72. Škutka)

Edzői vélemények: 

Marič: Nem szabad gyors gólt kapnunk...!


A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA A MÉRKŐZÉS UTÁN:


90+ perc: VÉGE a mérkőzésnek. A myjavaiaknak sikerül pontot rabolniuk Dunaszerdahelyről. Megérdemelten. A meccs nagyrészt kiegyenlített volt, a DAC talán jobban akarta a győzelmet, viszont a játékosainak pontatlansága és gyakori tétovázása miatt nem sikerült újabb gólt lőniük.

90+ perc: Černáček vágta ki szögletre a labdát, mielőtt a berobbanó Štepanovský lecsaphatott volna rá.

90. perc: Ljubicic lépett oda szabálytalanul ellenfelének a középpályán.

88. perc: Egy beívelés után Ljubicic vágódik el az ellenfél tizenhatosán belül. A bíró nem ítél büntetőt.

87. perc: A szögletből rövid sarokhoz érkező labdát kivágják a vendégek.

85. perc: A szöglet után Michalíknak sikerült hozzáférnie a labdához a kpau előtt, de csak gyengén tudta kapura küldeni, ráadásul épp Hruška kezei közé.

84. perc: Pačinda kapott gyönyörű indítást a jobb szélen, majd befele cselezett a labdával. Miután volt egy kis helye, kapura küldte labdát, de az egy védő lábáról kipattant.

82. perc: Daniel jobboldali centere után Škutka ért bele a labdába a rövid saroknál, de nem találta el a kaput.

80. perc: Daniel lövése Tujvel kapuja fölé szállt.

78. perc: Štepanovský vett le jól egy előre ívelt labdát, de rettentő sokáig tétovázott, majd pontatlanul passzolt. Ígéretes támadás lett oda.

77. perc: Davis ívelt a tizenhatoson belülre, Horváth mozdult rá a labdára, de elesett. A bíró kifele ítélt szabadrúgást.

76. perc: Utolsó cseréjét is kihasználja a DAC: az újonc Huk megy le, Horváth lép a pályára.

75. perc: Kényszerű csere a vendégeknél is, az előbb megsérült Duga helyére Bílovský áll be.

74. perc: Az egyik myjavai játékos a földön maradt egy ütközés után, a játék azonban csak akkor állt meg, amikor szöglethez jutottak. Ápolás jön.

72. perc: Cserélnek a vendégek, Sládek helyére áll be Škutka.

70. perc: Davis nagyszerűen rázta le az egyik védőt a bal szélen, beívelését Štepanovský elengedte Ljubicicnek. Az ő kapáslövését Sarr elengedte a lába között, de a labda egy picivel megint mellé ment.

68. perc: Most húsz méterről próbálkozhatott Pačinda, aki ugyan jól vette észre a rést a sorfaltól jobbra, de lövése fél méterrel mellé ment.

66. perc: NAGY LÖVÉS: Pačinda kb. 25-27 méterről végzett el szabadrúgást, a labda ismét csak egy kevéssel kerülte el a kaput. Hruška ezúttal viszont talán rajta volt.

64. perc: Huk szerzett labdá a középpályán, de a társak alig mozogtak körülötte. Pačindához passzolt végül, de ő ezúttal roppant pontatlanul ívelt a kapu elé.

62. perc: Tujvelnek kell messzire kirohannia, hogy megszerezze a labdát a kiugratott Sládek elől. Sikerül is neki.

60. perc: A tizenhatos bal szélétől elvégzett szabadrúgásból Kôňa azonnal kapura küldte a labdát, de az kivágódott. Az ismétlésnél a túloldalra ívelték a labdát. ahol viszont a hazai védők szögletre mentettek.

59. perc: Huk hibája után három a kettő ellen támadhattak a vendégek. Daniel azonban ismét sokat tétovázott a labdával, kisodródva leadott lövése pedig nem okozott gondot Tujvelnek.

57. perc: Štepanovský játssza Sarrhoz a labdát, aki megfordul vele a saját tengelye körül a tizenhatos előtt, majd ballal célba veszi a hosszú felsőt. Pofás lövése centikkel kerüli el a kaput.

56. perc: Cserél a DAC: Ľupták helyére érkezik Štepanovský.

55. perc: ZICCER! Egy myjavai szöglet után Ljubicic lemarad Machovecről, aki a kapura csúsztat, Tujvel nagy bravúral szedi ki a labdát a léc alól.

54. perc: A középpályán veszítik el a labdát a sárga-kékek, Sládek indul meg vele. Kiugratja a jobbról érkező Danielt, ő viszont rosszan veszi át, Davis pedig addigra visszaér, és szereli.

53. perc: Davis beadása után a vendégek tisztáznak.

50. perc: EGYENLÍTÉS! Azonnal válaszolnak a vendégek. Egy jobboldali center után Sládek harcolt a labdáért Michalíkkal, de az a középen egyedül érkező Kolár elé pattan, aki pedig a kapuba továbbít.

49. perc: GÓÓÓL! Egy baloldali szabadrúgást követően Ljubicic csapott le a labdára, majd éles szögből, fordulatból kapura küldte. Hruškáról kijött a labda, az előtte ólálkodó Sarr viszont bevarrta a léc alá!

48. perc: Polievka egy biciklicsellel csapta be Černáčeket, beadását viszont kivágták.

47. perc: Polievka ment el a bal szélen, középen többen is érkeztek, ő Ľuptákot választotta, aki viszont lesre futott, mielőtt a labdát Hruška kapus megszerezte volna.

46. perc: A DAC kezdte a második félidőt.


45+ perc: Vége az első félidőnek. 

45+ perc: A felezőkör magasságából ívelték a labdát szabadrúgásból a kapu elé a vendégek, de helyzetig nem jutottak.

45+ perc: Machovec indította Sládeket, akinek majdnem sikerült továbbítania a labdát középre, Michalík azonban blokkolt.

45. perc: A másik oldalin Sládek centikkel maradt le egy előre ívelt labdáról, amely végül Tujvelé lett.

44. perc: Davis sprintelt a labdával a bal szélen, de borzasztóan adta be.

43. perc: Huk indítja egy jó labdával Polievkát, akit viszont az alapvonalnál szerelnek.

42. perc: Egy előre ívelt labdára Michalík érkezett jó ütemben, becsúszva mentett Machovec elől.

41. perc: Polievka lövése magasan fölé száll.

41. perc: Nem sikerült helyzetig jutni egy gyors ellentámadásból, Davis Brašeňt próbálta megjátszani a jobb szélen, de a támadás ezzel csúnyán lelassult.

40. perc: Sarrnak sikerült megpöckölnie ellenfele orrát, vagy legalábbis a vendégek játékosa nagyon erre játszik.

39. perc: Pačinda röviden ível, a vendégek kivágják a labdát.

38. perc: Polievkát buktatták a pálya bal szélén. Černáček kap érte sárgát.

35. perc: Egy myjavai szöglet után Huk szabadít fel.

34. perc: Pačinda ezúttal roppant gyengén ívelt be szögletből. A labda már beívelés közben elhagyta a pályát.

32. perc: Sládek másodpercekig váta lesen a labdát a két középső DAC-védő között. Igaz, hogy Michalík figyelt rá, hogy maradjon is lesen, de csak távolról. Ha pedig Sládek egy pillanatra visszalépett volna, amikor a labdát kapja, akkor már csak a kapus állt volna vele szemben.

31. perc: Pačinda szöglete után felszabadítottak a védők.

30. perc: Polievka most állt be.

29. perc: Pačinda 20-22 méterről küldte kapura ballal, egy védőn megpattant a labda. Szöglet.

28. perc: Le kell cserélni Szarkát, nem tudja folytatni. Polievka jöhet a helyére...

27. perc: Szarka lépett rosszul, vagy rúgták meg az ellenfél tizenhatosánál egy párharc során. Ekkor még felállt, de egy percre rá már ápolókat kellett hívni hozzá. A bokáját fájlalja.

25. perc: NAGY LÖVÉS! Pačindának ezúttal sikerült elcsavarnia a sorfal felett a labdát, de az centikkel elkerülte a kaput. Hruška hiába vetődött, ez valószínűleg nem lett volna meg, ha kapura megy.

24. perc: Sarr robbant rá egy labdára az ellenfél tizenhatosa előtt, de elkasztották, ismét jó helyről jöhet szabadrúgás.

22. perc: Hruška aláfutott egy beívelésnek, de Černáček kifejelte a ladbát. Sárga-kék játékos ezúttal nem ólálkodott körülötte.

20. perc: MI MARADT KI?! Pačinda a szöglet után a kapu előtt megtalálta Kôňát, aki ugyan nem DAC-játékos, de most majdnem kapuba segítette a labdát. Sarr mellett próbált menteni, de a kapu felé pattant róla, a gólvonalon álló védőről viszont kijött.

19. perc: Pačinda és Ljubicic állítota le a labdát, végül előbbi futott neki, csakhogy a sorfalba lőtt. A kipattanú labdát távolról még Brašeň küldte rá, Hruška kapus viszont résen volt.

18. perc: Pačinda Szarkával kényszerítőzött az ellenfél tizenhatosa előtt, ám a földbe masszírozták őt, mielőtt visszakapta volna a labdát. Kb. 24 méterről jöhet szabadrúgás.

17. perc: Černáčeket rendre sikerül megzavarnia Szarkának. A védőnek most sem sikerült rendesen levennie egy labdát, a DAC támadója pedig utánaeredt, így a védő nem tudott indítani.

16. perc: Szarkát rántották le egy neki szánt felívelés után a félpályánál.

14. perc: ZICCER: Pačinda szögletből ívelt erősen a kapu elé, az egyik védő pedig Sarr elé fejelte le a labdát. Ő nem számított rá, elpattant tőle a labda, estében pedig egy kevéssel fölé lőtt.

12. perc: Kevés hiányzott, hogy Kóňa félmagas centerébe beleérjen a kapu közelében Pekár, de így nem okozott gondot Tujvelnek.

10. perc: Egy rövid szöglet után Davis ívelt a hosszú sarokhoz, ahol Michalík emelkedett a legmagasabbra, ám fejese gyenge volt.

9. perc: HELYZET: A félpályánál vesztették el a labdát a vendégek, majd Sarr és Szarka szép összjátékát követően Ľuptákhoz került ki a labda a jobb szélre, ő visszaívelte a labdát a tizenhatoson belülre Szarkához, aki pedig a kapunak háttal állva, fél fordulatból próbálta ráküldeni. A lövés kicsit sutára sikeredett, a kapusnak nem okozott gondot.

7. perc: A bal szélső védő, Davis egészen felfutott, az alapvonalnál egy lövőcsellel becsapta az egyik védőt, majd a rövid saroknál érkező Ľupták fejére varázsolta a labdát, aki vizsnt fölé fejelt. Mindenesetre szép akció volt.

6. perc: Tujvelnél kötött ki a labda egy myjavai indítás után. 

5. perc: Pačinda indította a félpályáról az elöl egyedül ólálkodó Szarkát, akinek kevés hiányzott, hogy megzavarja Černáčeket. Viszont rosszul érkezett a földre egy ugrás után, és meg kellett szakítani a játékot, mert a földön maradt.

3. perc: Földre került egy myjavai, de a bíró úgy ítélte meg, hogy nem bántották.

2. perc: Davis nem épp kockázatmentes módon, egy cselt is bevetve szabadított fel a DAC tizenhatosa közeléből.

2. perc: Két felívelés érkezett eddig a DAC térfelére, de a védelem mindkét esetben blokkolta a labdát.

1. perc: Michalík viseli a csapatkapitányi karszalagot a sérült Straka helyett ezen a meccsen. A mérkőzést a vendégek kezdték.


KEZDŐCSAPATOK:

FC DAC 1904: Tujvel – Huk, Michalík, Kwin Kwin, Davis – Ljubicić, Ľupták, Sarr, Brašeň, – Pačinda – Szarka. 
Cserék: Milošovič – Asanović, Horváth, Živković, Štepanovský, Polievka, Stephens. 

Spartak Myjava: Hruška – Kóňa, Beňo, Pekár, Černáček – Kolár, Duga, Sládek, Banovič – Daniel, Machovec. 
Cserék: Solnička – Pecha, Chovanec, Flamík, Škutka, Bílovský, Múdry. 


A sárga-kékek természetesen győzelemmel szeretnék kezdeni az idényt, a kedvező sorsolásból pedig igyekeznek tőkét kovácsolni. Vasárnap Szarkáéknak egyben alkalmuk nyílik visszavágni az őszi idényben hazai környezetben elszenvedett 0:1-s vereségért. Bővebben...


A forduló további eredményei:

AS Trenčín–Slovan Bratislava 0:2 (0:2)
gólszerzők: Kubík (8.), Priskin (41.)

MFK Zemplín Michalovce–Spartak Trnava 0:1 (0:0)
g.: Depetris (57.)

ŽP Šport Podbrezová–FK Senica 1:0 (0:0)
g.: Pablo Joaqin Podio (90.)

ViON Zlaté Moravce–MFK Ružomberok 0:2 (0:0)
g.: Lačný (49.), Sapara (68.)


A két csapat korábbi mérkőzésein:

2015. szept. 19. (2015/16): FC DAC 1904 - Spartak Myjava 0:1
2015. május 5. (2014/15): FC DAC 1904 - Spartak Myjava 1:0

A DAC eddigi bajnoki meccsei:

19. forduló: FC DAC 1904 - ViON Zlaté Moravce 2:0 
18. forduló: ŽP Šport Podbrezová - FC DAC 1904 0:0
17. forduló: FC DAC 1904 - Zemplín Michalovce 3:1
16. forduló: AS Trenčín – FC DAC 1904 4:1
15. forduló: FC DAC 1904 - MŠK Žilina 1:0 
14. forduló: Slovan Bratislava - FC DAC 1904 1:0
13. forduló: Spartak Trnava - FC DAC 1904 2:0
12. forduló: FK Senica - FC DAC 1904 2:3 
11. forduló: MFK Ružomberok - FC DAC 1904 1:0
10. forduló: MFK Skalica - FC DAC 1904 2:2
9. forduló: FC DAC 1904 - Spartak Myjava 0:1
8. forduló: ViON Zlaté Moravce - FC DAC 1904 2:1
7. forduló: FC DAC 1904 - ZŠ Šport Podbreová 5:1
6. forduló: Zemplín Michalovce - FC DAC 1904 0:3 
5. forduló: FC DAC 1904 - AS Trenčín 0:2 
4. forduló: MŠK Žilina - FC DAC 1904 1:1
3. forduló: FC DAC 1904 - Slovan Bratislava 1:1
2. forduló: FC DAC 1904 - Spartak Trnava 2:1
1. forduló: FC DAC 1904 - FK Senica 2:0


A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA A MÉRKŐZÉS ELŐTT:

-para-