*á.š Fortuna Liga, 9. forduló: Simán kikapott a DAC a Spartaktól (VIDEÓ) | DAC

Fortuna Liga, 9. forduló: Simán kikapott a DAC a Spartaktól (VIDEÓ)

A DAC 0:3-as vereséget szenvedett vasárnap a MOL Arénában a Spartak Trnavától a Fortuna Liga 9. fordulójának zárómérkőzésén.

Fortuna Liga, 9. forduló: Simán kikapott a DAC a Spartaktól (VIDEÓ)
Fotó: TASR

Alig kezdődött el a mérkőzés, máris megszerezte a vezetést a vendég csapat. Bukatának sikerült megjátszania Cabralt, aki három hazai védő között vette át a labdát a tizenhatoson belül, majd a kapuba helyezett. A videószobában még ellenőrizték a találatot, hogy nem előzte-e meg leshelyzet a gólt, de végül szabályosnak ítélték meg a találatot. Nem túl szép, de annál küzdelmesebb játékot hozott az első félidő, a DAC-nak kellett volna elsősorban kezdeményeznie, de a veterán Martin Škrtel vezette nagyszombati védelmen nem tudta magát áttörni. A hazaiak játékát sok pontatlanság jellemezte, és nem volt benne elég átütőerő, a játékosok sokszor tanácstalanul csak hátra tudtak passzolni. Első komolyabb helyzetüket a félidő vége felé jegyezhettük fel, de Ciganiks lövését hárítani tudta Takáč. A vendégek türelmesen vártak, hátha becsúszik egy hiba a hazai csapat játékába, amit aztán kihasználhatnak, és bizony pár perccel a lefújás előtt adódott is egy ilyen pillanat. Isa csapta be a bal szélen Verát, és futott fel a labdával a tizenhatos mellé a bal oldalon, onnan pedig a középen precízen érkező Ristovskit játszotta meg, akinek már nem volt nehéz dolga a kapuba továbbítani.

Nagyszombati lehetőséggel kezdődött a második félidő, de Ristovski nagy helyzetben csak Jedličkát találta el. Pár perccel később újfent az észak-macedón játékos került helyzetbe, miután Cabral lövése kijött a hazaiak hálóőréről, de végül a kapu mellé helyezett. Németh Antal a félidőben beállította Hahnt, aki a 61. percben kis híján megszerezte a kontaktgólt, de Takáč vetődve hárítani tudott. A félidő harmadánál Blackman, Verlinden és Krstović is beállt, de átütőerőt egyikük sem tudott vinni a hazaiak játékába. Sőt, a nagyszombatiak harmadszor is betaláltak: egy kontrát követően Isa húzott el a középpályán, indította Cabralt, aki a rossz ütemben becsúszó Baskorovainyit lerázva egyedül vezethette a labdát a hazai kapura. A DAC kapusa kifutott, Cabral viszont a középen érkező Ristovskihoz passzolt, akinek már csak az üres kapuba kellett passzolnia. Sakk-matt. A Spartak magabiztosan őrizte biztos előnyét, a hazaiak pedig egyre kilátástalanabbul futballoztak, jól láthatóan még a szépítőgól sem volt benne a játékukban.

A Spartak Trnava tehát magabiztos győzelmet aratott Dunaszerdahelyen, ezzel továbbra is tartja pontszámban az első Slovant. A DAC vereségével maradt a nyolcadik helyen.

A mérkőzés: FC DAC 1904 – FC Spartak Trnava 0:3


Eredmény:

FC DAC 1904 – FC Spartak Trnava 0:3 (0:2)

Gólszerzők: 4. Saymon, 42., 66. M. Ristovski


A szombati eredmények:

FK Senica – ŠK Slovan Bratislava 0:3 (0:3)

Gólszerzők: 2. Dražić, 26., 35. Mráz

MŠK Žilina – MFK Ružomberok 0:2 (0:2)

Gólszerzők: 14., 38. Kochan (a másodikat 11-esből)

FC ViOn Zlaté Moravce – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:2 (1:0)

Gólszerzők: 40. Mondek, 53. Švec – 55. Staš, 84. Voško

ŠKF Sereď – MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:0)

Gólszerző: 80. Popovits
 

A péntki eredmény:

FK Pohronie – AS Trenčín 2:2 (0:0)

Gólszerzők: 54. Záhumenský, 60. Mazan (11-esből) – 70., 90+4. Jendrišek (11-esből)

 

A bajnokság állása:

Góllövőlista:

Kadák (Trenčín) – 5 gól
Sukisa (Senica) – 5 gól
Ristovski (Trnava) – 5 gól
Bichakhchyan (Žilina) – 4 gól
Jendrišek (Trenčín) – 4 gól

(tt)