*á.š Fortuna Liga, 5. forduló: Drámai hajrá és pontosztozkodás a MOL Arénában | DAC

Fortuna Liga, 5. forduló: Drámai hajrá és pontosztozkodás a MOL Arénában

Ezúttal sem tudott nyerni a DAC, amely a Trenčín együttesét fogadta vasárnap a Fortuna Liga alapszakaszának 5. fordulójában.

Fortuna Liga, 5. forduló: Drámai hajrá és pontosztozkodás a MOL Arénában
Fotók: Cséfalvay Á. András - további képekért kattints!

Aktívabban kezdett a vendég csapat, de az első percekben főként a két tizenhatos között folyt a játék. Nem kellett sokat várni az első komolyabb helyzetre, Kadák közeli lövésénél Jedličkának kellett védenie, a kipattanónál pedig Davis blokkolt. A trencséniek magabiztosan járatták a labdát, de a hazaiak sokszor csak szemmel követték a játékszert. A 13. percben újabb helyzetet hagytak ki a vendégek: Gaži remek passzát követően Ibrahim a kapu mellé lőtt. Az első játékrész első felében a hazaiaknak szinte mozzanataik sem voltak, a trencséniek viszont aktív játékuknak köszönhetően megszerezték a vezetést. Dimun vesztette el a labdát a saját térfelén, Lavrinčík lecsapott rá, majd indította Kadákot, aki a tizenhatos határáról laposan kilőtte a hosszú alsót. A vezetés megszerzését követően is a trencséniek kezdeményeztek, de aztán a hazaiak is el-eljutottak a vendég kapuhoz. A 33. percben szabadrúgáshoz jutott a DAC, Davis ívelését követően pedig Beskorovainyi érkezett jó ütemben és a kapu hosszú oldalába fejelt.

Óriási DAC-helyzettel kezdődött a második félidő: egy tetszetős akció végén Ciganiks ívelt balról a trencséni tizenhatosba, Nicolaescu pedig a levételt követően a felső lécet trafálta telibe. A hazaiak sokkal energikusabbak, kezdeményezőbbek voltak a fordulást követően, de a vendégek sem tétlenkedtek – főként távoli, ám pontatlan lövésekkel próbálkoztak. Az 58. percben egy pontatlanul elvégzett DAC-szabadrúgást követően Gaži a félpályáról indulhatott a hazai kapura, majd jobbról középre adott, de Azango becsúszva nem tudta kapura irányítani. Nem sokkal később Ibrahim kavargatott a hazai tizenhatosban, de közelről ő sem találta el a kaput. A meccs végére kezdte átvenni az irányítást a DAC, de helyzeteit képtelen volt gólra váltani: Rymarenko fejese elkerülte a kaput, Divković gyönyörű lövésénél pedig Kukučka mentett bravúrral. Az utolsó percekben a fiatal trencséni hálóőr került a figyelem középpontjába: Sharani felé érkezett távoli indítás, a kapuból kimozduló Kukučka pedig rossz ütemben becsúszva elkaszálta a DAC játékosát. A megmozdulás piros lapot ért, de mivel a vendégek már kihasználták mindhárom cserelehetőségüket, a bal védő Madu húzta fel a kapuskesztyűt. A sárga-kékek próbálták nyomás alá helyezni ellenfelüket, de a trencséniek foggal-körömmel védekeztek, és végül sikeresen kibekkelték az utolsó perceket.

A mérkőzés: FC DAC 1904 – AS Trenčín 1:1

Megérdemelt győzelmet aratott a Žilina, amely a szezon eddigi meglepetéscsapatát, a Senicát fogadta. A gól nélküli első félidőt követően a hazaiak hamar megszerezték a vezetést: Sluka jó 30 méterről leadott bombáját képtelen volt hárítani Ravas. A hajrában közel voltak az egyenlítéshez a vendégek, ugyanis egy védelmi hibát követően Sukisa egy az egyben mehetett kapura, de Belko kapus eszén nem tudott túljárni. A kimaradt helyzet megbosszulta önmagát, a zsolnaiak két góllal válaszoltak. Előbb Ďuriš mattolta a senicaiak hálóőrét, majd az utolsó percben Kiwior fejese állította be a 3:0-s végeredményt.

Szintén győzelemnek örülhetett a Slovan, amely Nagyszombatban lépett pályára a Sereď vendégeként. A pozsonyiak már az első percben megszerezték a vezetést, miután Dražič kapott labdát a hazai tizenhatos előtt, kicselezte a kimozduló Ilievet és az üres kapuba lőtt. A továbbiakban már nem sok említésre méltó történt a pályán, a pozsonyiak vezetése nem forgott veszélyben, így begyűjtötték a három pontot.


Eredmények:

FC DAC 1904 – AS Trenčín 1:1 (1:1)

Gólszerzők: 33. Beskorovainyi – 24. Kadák

MŠK Žilina – FK Senica 3:0 (0:0)

Gólszerzők: 55. Sluka, 85. Ďuriš, 90. Kiwior

ŠKF Sereď – ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:1)

Gólszerző: 1. Dražić


A szombati eredmények:

MFK Ružomberok – FC Spartak Trnava 0:0

MFK Zemplín Michalovce – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1 (0:0)

Gólszerzők: 51. Kanu, 71. Žofčák – 90+3. Švec


A pénteki eredmény:

FC ViOn Zlaté Moravce – FK Pohronie 1:0 (0:0)

Gólszerző: 58. Chobot


A bajnokság állása:

Góllövőlista:

Kadák (Trenčín) – 4 gól
Myslovič (Žilina) – 3 gól
Jambor (Žilina) – 3 gól
Ristovski (Trnava) – 3 gól
Bichakhchyan (Žilina) – 2 gól
Žofčák (Michalovce) – 2 gól
Kanu (Michalovce) – 2 gól
Bartoš (L. Mikuláš) – 2 gól
Boateng (Trnava) – 2 gól
Brenkus (Ružomberok) – 2 gól
Lačný (Pohronie) – 2 gól
Malle (Pohronie) – 2 gól
Taiwo (DAC) – 2 gól
Weiss (Slovan) – 2 gól
Zmrhal (Slovan) – 2 gól
Sharani (DAC) – 2 gól

(tt)