*á.š Fortuna Liga, 5. forduló: Döcögős kezdés után hengerelt a DAC (VIDEÓ) | DAC

Fortuna Liga, 5. forduló: Döcögős kezdés után hengerelt a DAC (VIDEÓ)

A DAC vasárnap 3:0-ra győzte le az újonc Banská Bystrica együttesét a Fortuna Liga alapszakaszának 5. fordulójában.

Fortuna Liga, 5. forduló: Döcögős kezdés után hengerelt a DAC (VIDEÓ)
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

A vendégek nagy helyzetével kezdődött a mérkőzés. Slávik jobbról érkező beadását Kružliak sarokkal a magasba emelte, majd Dimun kipasszolta a tizenhatosból, csakhogy egyenesen Záhumenský elé, aki egyből lőtt. Veszelinov fogni tudta a labdát, noha Polievka készen állt a kipattanóra. A sárga-kékek játéka picit akadozott eleinte, erre pedig rátett egy lapáttal, hogy a 10. perc környékén megsérült Davis, Guľa pedig kénytelen volt ő lecserélni. A besztercebányaiak több helyzetet is kidolgoztak, közvetlenül viszont nem sikerült veszélyeztetniük a hazai kaput. A DAC nagy mértékben birtokolta a labdát, de átütőerő nem volt a játékában, amit inkább a pontatlanság jellemzett, emellett a labdák is gyakran elpattantak a játékosoktól. Fél órát kellett várni a sárga-kékek első komolyabb helyzetére. Krstović csípte el Ľupták passzát, majd egyből betört a vendég tizenhatosba és lőtt. Hruška jól zárta a szöget és hárítani tudott, de kijött róla a labda, egyenesen Baloghoz, aki a tizenhatos határán helyezett még rajta néhányat, majd csúnyán a kapu fölé durrantott. A félidő végéhez közeledve Veselovský még megeresztett egy tetszetős lövést, és már mindenki a szünetre készülődött, amikor szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. Szánthó állt oda a labda mögé, ő pedig jó 20 méterről a sorfal felett a kapuba zúdított.

A fordulást követően a besztercebányaiak hamar próbáltak valamit kezdeni az eredménnyel, de lelkesedésük nem tartott sokáig. Az 53. percben a DAC egy szemkápráztató akciót követően másodszor is betalált. Káčer passza után Veselovský sarokkal egyből középre továbbított. Nicolaescu átlépte a labdát, de így lett jó a csereként beállt Ramadannak, aki egy csellel elküldte az egyik védőt, majd ballal higgadtan a kapuba helyezett. Továbbra is támadásban maradtak a hazaiak, Krstović éles szögből leadott lövését viszont Hruška fogni tudta, majd a túloldalon Polievka egy szólót követően lőtt a hazai kapu mellé. A 66. percben eldőlni látszott a mérkőzés: Veselovský beadását Nicolaescu fejelte vissza középre, az érkező Krstović pedig kíméletlenül a kapuba vágta. A montenegrói támadó szezonbeli negyedik gólját szerezte. A vendégek próbálkoztak, hogy legalább a becsületgólt megszerezzék, de majdnem ők kaptak újabbat. Hruška kapus passzát lefülelte Káčer, aminek következtében Nicolaescu és Ramadan és lőhetett, de a besztercebányai hálóőr két óriási védéssel jóvátette hibáját. A DAC az utolsó percekre sem állt be az eredményt őrizni, további gól viszont már egyik oldalon sem esett.

A mérkőzés: FC DAC 1904 – MFK Dukla Banská Bystrica 3:0

A címvédő Slovan gálázott Poprádon, a Liptovský Mikuláš átmeneti otthonában, pedig az első félidőt követően még teljesen mást mutatott az összkép – Čavrić 13. percben szerzett találatára a hazaiak negyed órával később Popović révén válaszoltak. A fordulást követően viszont belelendültek a pozsonyiak. Šaponjić és Hrnčár három perc alatt kétgólosra növelte a Slovan előnyét, majd nem sokkal később újfent Hrnčár volt eredményes. Az 1:5-ös végeredményt Kucka állította be a 83. percben.

Hengerelt a Spartak Trnava is, amely Paur lövésével már az első percben megszerezte a vezetést Nagymihályban. A 63. percig nem változott az eredmény, ezt követően viszont kiszakadt a nagyszombati gólzsák. Előbb Štefánik használta ki a hazaiak hibáját, majd Azevedo szöglete után Bamidele Yusuf volt eredményes. Pár perccel később Ristovski negyedszer is betalált. Nem sok hiányzott, hogy a nagyszombatiak ötöst adjanak ellenfelüknek, Ristovski próbálkozása viszont az utolsó másodpercekben a kapufán csattant.


A vasárnapi eredmények:

FC DAC 1904 – MFK Dukla Banská Bystrica 3:0 (1:0)

Gólszerzők: 45+2. Szánthó, 53. Ramadan, 66. Krstović

MFK Zemplín Michalovce – FC Spartak Trnava 0:4 (0:1)

Gólszerzők: 1. Paur, 63. Štefánik, 73. de Azevedo, 79. Ristovski

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – ŠK Slovan Bratislava 1:5 (1:1)

Gólszerzők: 28. Popović – 13. Čavrić, 53. Šaponjić, 56., 71. Hrnčár, 83. Kucka


A szombati eredmények:

MŠK Žilina – FC ViOn Zlaté Moravce 1:0 (0:0)

Gólszerzők: 76. Ďuriš

MFK Ružomberok – AS Trenčín 0:0


A pénteki eredmény:

MFK Skalica – FK Železiarne Podbrezová 1:1 (0:1)

Gólszerzők: 49. Vlasko – 45+3. Kuzma (11-esből)

Piros lap: 47. Grendel (POD)


A bajnokság állása:

Góllövőlista:

Hrnčár (Slovan) – 5 gól
Krstović (DAC) – 4 gól
Depetris (B. Bystrica) – 3 gól

(tt)