Fortuna Liga, 4. forduló: Hullámvölgyben lévő csapat ellen találna magára a DAC

A negyedik fordulóval folytatódik a hétvégén a Fortuna Liga, amelyben a DAC Zsolnára látogat, ahol az AS Trenčín lesz az ellenfele.

Fortuna Liga, 4. forduló: Hullámvölgyben lévő csapat ellen találna magára a DAC
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

Nehéz időszakon van túl a DAC, hiszen a remek szezonrajtot követően (két győzelem a bajnokságban, továbbjutás az EL-ben) kisebb hullámvölgybe került a csapat, amely miután nagy csatában búcsúzott az Atromitosz ellen az Európa-ligától, a bajnokságban is elszenvedte első vereségét. Méghozzá elég hektikus játékkal: hét perc alatt kapott három gólt a Sereďtől, ami egyáltalán nem jellemző a sárga-kékekre.

A DAC hosszú idő után teljes hetet készülhetett a soron következő bajnokira. Kíváncsian várhatjuk, hogy Peter Hyballa vezetőedzőnek sikerült-e kellően felrázni csapatát a Sereď elleni kisiklást követően. A sárga-kékek már pénteken kora este elutaztak Zsolnára, ahol a trencséniek ideiglenes otthonra leltek stadionátépítés miatt. Ezúttal már a DAC utazó keretében van az egy hete kimaradó Ramirez, valamint a héten kölcsönbe érkező Andrej Fábry is.

A Trenčín eddig az idei szezonban is a tavalyihoz hasonló hervasztó játékot produkál. A nyitófordulóban sima 1:3-as vereséget szenvedett a Senica otthonában, majd odahaza 1:1-es döntetlent ért el a Ružomberokkal szemben. Legutóbb ugyan már valamelyest összeszedettebben futballoztak a trencséniek, de így is kikaptak a Žilinától (1:2).

Mivel az előző szezonban a DAC a felsőházban, a Trenčín pedig az alsóban kezdte meg a rájátszást, a két csapat csupán kétszer találkozott egymással, de győzelemnek egyik sem örülhetett. A trencséni hat gólt (3:3) hozó találkozót követően a novemberi visszavágón nem született gól.

A legutóbbi mérkőzés: FC DAC 1904 – AS Trenčín 0:0

A forduló rangadóját Rózsahegyen játsszák, ahol a hazaiak a bajnokságot három győzelemmel kezdő zsolnaiakat fogadják. A Ružomberok egy hete csúfos vereséget szenvedett hazai pályán az újonc Pohronietől, bár mentségére szóljon, hogy több mint egy félidőn keresztül emberhátrányban játszott. Ha a Žilinának ezúttal is sikerül begyűjtenie a három pontot, úgy a Slovan komoly ellenfélként tekinthet rá a bajnoki elsőségért folyó harcban.

A pozsonyiak a Zlaté Moravce ellen szerezhetik meg negyedik győzelmüket. Bár a ViOn legutóbbi két bajnokiját megnyerte, meglepetés lenne, ha legalább döntetlent el tudna érni a címvédő otthonában.

A Nitra és a Michalovce a Sereď, illetve a Senica ellen szerezheti meg, ha nem is az első pontját, de legalább az első találatát. Mint fentebb írtuk, a Pohronie egy hete megtréfálta a jóval esélyesebb Ružomberokot, ezúttal a Spartak Trnavát szeretné meglepni. Lássuk be, erre nem sok esély mutatkozik – ha csak ki nem állítanak egy játékost a nagyszombatiaktól.


A 4. forduló műsora:

Augusztus 10. (szombat)

MFK Ružomberok – MŠK Žilina (18:00)

ŠK Slovan Bratislava – FC ViOn Zlaté Moravce (19:00)

FC Nitra – ŠKF Iclinic Sereď (19:00)

MFK Zemplín Michalovce – FK Senica (19:00)

AS Trenčín – FC DAC 1904 (19:00)


Augusztus 11. (vasárnap)

FK Pohronie – FC Spartak Trnava (18:00)

 

A bajnokság állása:

(tt)