*á.š Fortuna Liga, 4. forduló: A hajrá hozta a DAC vesztét, szökik a Slovan és a Žilina | DAC

Fortuna Liga, 4. forduló: A hajrá hozta a DAC vesztét, szökik a Slovan és a Žilina

Huszonnégy gól esett a hétvégén a Fortuna Liga 4. fordulójának hat mérkőzésén, ami nem nevezhető rossz termésnek. Viszont ha a DAC támadói jobb napot fognak ki, akkor nemcsak ezt az arányt növelték volna, de csapatukat is megmentik a vereségtől.

Az első félidő nem hozott nagy iramot, a DAC – tanulva hibáiból – lényegesen nagyobb hangsúlyt fektetett a védekezésre, ebből kifolyólag pedig a támadásokat is megfontoltabban szervezte.

A mérkőzés első nagyobb helyzetéből azonnal gól is született, erre viszont egészen a 19. percig kellett várni. Blackman ügyesen cselezte át magát a védelmen, majd a középen érkező Vida Kriszhez passzolt, aki a végül a kapus mellett a kapuba gurított. Nem sokkal később Ramirez növelhette volna a DAC előnyét, de közelről a kapufa mellé durrantott. Pár perccel a félidő vége előtt Divković is kihagyott egy hatalmas helyzetet, így egygólos DAC-vezetéssel ért véget a félidő.

A második játékrészre feléledtek a trencséniek, ennek jelét már a 49. percben bizonyították is: Depetris lövését kellett Jedličkának hárítania. Öt perccel később azonban már ő is tehetetlen volt. Roguljič lecsapott egy eladott labdára, majd a jobb helyzetben érkező Zubairuhoz passzolt, aki külsővel kapásból lőtt. Jedlička hiába vetődött. A bekapott gólt követően újfent magukhoz vették a kezdeményezést a sárga-kékek, akik sorra dolgozták ki a helyzeteket, de a góllövéssel hadilábon álltak. A DAC-nak a mérkőzés hátralévő részében kb. hat-hét tiszta helyzete adódott, de egyikből sem sikerült betalálniuk. A gólszerzéshez legközelebb Vida Kristopher állt, de a DAC javára megítélt büntetőt a kapufára rúgta. A trencséniek viszont éltek a kínálkozó lehetőséggel: a 92. percben a csereként beálló Čatakovič kicselezte Vida Mátét és a tizenhatos határának környékéről a hosszú sarokba tekert.

A Trenčín ezzel megszerezte szezonbeli első győzelmét, a DAC viszont sorozatban másodszor maradt alul. A kidolgozott helyzetek alapján a DAC-nak osztálykülönbséggel kellett volna győznie, viszont „a három pont megszerzéséhez gólokat kell szerezni“.

A mérkőzés: AS Trenčín - FC DAC 1904 2:1

A Žilina már a 40. percben 3:0-ra vezetett a Ružomberok otthonában, a hazaiak viszont a második játékrész elején négy perc alatt kétszer is betaláltak, ezzel izgalmassá téve a hátralévő időt. A rózsahegyiek viszont képtelenek voltak egyenlíteni, még az sem segített, hogy a 60. percben kiállították a vendégektől Kašát. 

A Slovan sima 4:0-s győzelmet aratott az utóbbi időben szimpatikus játékot mutató Zlaté Moravce ellen. A pozsonyiak és a zsolnaiak így továbbra is hibátlanok a bajnokságban.

A Michalovce és a Nitra is megszerezte szezonbeli első góljait és első győzelmét: a nagymihályiak 3:0-ra múlták felül a Senicát, míg a Nitra 3:2 arányban fektette két vállra a Sereď csapatát.

Vasárnap csupán egyetlen mérkőzést rendeztek, ezen az újonc Pohronie a Spartak Trnavát fogadta. Előzetesen nem sok esélyt adtunk volna a hazaiaknak még a pontszerzésre sem. Ennek megfelelően a Spartak már 2:0-ra vezetett a 71. percben, ezt követően viszont feltámadtak a hazaiak. A második gólt követően Pellegrini gyorsan szépíteni tudott, majd a ráadás 2. percében Abrahám az egyenlítést jelentő találatot is megszerezte.


Eredmények:

AS Trenčín - FC DAC 1904 2:1 (0:1)

Gólszerzők: 54. Zubairu, 90+3. Čataković – 19. K. Vida

MFK Ružomberok – MŠK Žilina 2:3 (0:3)

Gólszerzők: 54. Takáč, 58. Kostadinov – 3. Sluka, 27. Bernát, 41. Boženík

ŠK Slovan Bratislava – FC ViOn Zlaté Moravce 4:0 (1:0)

Gólszerzők: 35. Holman, 47. Suchockij, 65. Nono, 84. Strelec

FC Nitra – ŠKF Iclinic Sereď 3:2 (1:0)

Gólszerzők: 30. Chobot, 49., 67. Ristovski (11-esből) – 75. Špehar, 78. Jureškin

MFK Zemplín Michalovce – FK Senica 3:0 (3:0)

Gólszerzők: 9. Trusa, 27. Carillo, 43. Žofčák

FK Pohronie – FC Spartak Trnava 2:2 (0:1)

Gólszerzők: 72. Pellegrini, 90+2. Abrahám – 43. Tavares, 71. Oršula


A bajnokság állása:

(tt)