*á.š Fortuna Liga, 3. forduló: Sima győzelmet aratott a DAC, Kalmár feltette az I-re a pontot (VIDEÓ) | DAC

Fortuna Liga, 3. forduló: Sima győzelmet aratott a DAC, Kalmár feltette az I-re a pontot (VIDEÓ)

A DAC vasárnap 3:0-ra legyőzte a Zlaté Moravce együttesét, ezzel átvette a vezetést a bajnokságban.

Fortuna Liga, 3. forduló: Sima győzelmet aratott a DAC, Kalmár feltette az I-re a pontot (VIDEÓ)
Fotó: dac1904.sk

A hazaiak már az első percekben óriási helyzetbe kerültek, Balogh viszont néhány méterről a kapu mellé lőtt. Egyértelmű volt a hazaiak dominanciája, ezt pedig hamar gólra is váltották. Még kilenc perc sem telt el, amikor Balogh sarokkal játszotta meg Krstovićot, aki a tizenhatos határán elhúzva próbálta magát helyzetbe hozni, de a védők összezártak előtte, ezért a második vonalban érkező Veselovskýhoz passzolt, ő pedig kapásból eltekerte a hosszú alsóba. Néhány pillanattal később ott lehetet volna a második gól is, de Veselovský közeli lövését blokkolni tudták a vendég védők. Ezt követően kissé leült a játék, a hazaiak lábán volt többet a labda, de a kapuk sokáig nem forogtak veszélyben. A 28. percben hördült fel legközelebb a közönség, amikor egy beadást Šuvalija a saját kapuja felé csúsztatott meg fejjel, Lukáč viszont óriási védést bemutatva kiszedte a léc alól. A félidő végére kissé feléledtek a vendégek, próbálkoztak is néhány átlövéssel, ezeknél viszont Veszelinov rendre résen volt.

A második félidő első helyzete Blackman nevéhez fűződik, ígéretes akció során Lukáč kapust találta telibe. Továbbra is a hazaiak akarata érvényesült a pályán, az aranyosmarótiak játékát a cserék sem lendítették fel, alig-alig jutottak el a DAC kapujához. A 60. percben Balogh léc alá tartó lövését hárította óriási bravúrral Lukáč. Negyed órával később viszont már ő is tehetetlen volt. Ciganiks találta meg Krstovićot, aki lefordult védőjéről, nagy sebességet vett, majd futtában 18 méterről kíméletlenül kilőtte a bal alsót. Az aranyosmaróti hálóőr hiába vetődött. Eldőlni látszott a mérkőzés, Adrian Guľa három alapemberét, Káčert, Veselovskýt és Krstovićot le is cserélte, de a DAC még nem mondta ki az utolsó szót. A 80. percben 17 méterről végezhetett el szabadrúgást a DAC, a labda mögé pedig a csereként pályára lépett Kalmár állt oda. A közönség Zsolti nevét skandálta, a magyar középpályás pedig megmutatta, hogy a hosszú kihagyás során sem kopott meg rúgótechnikája – jobbal a sorfal felett a kapuba zúdított. Kalmár így góllal tért vissza a Fortuna Ligába. Pár perccel később Blackman szlalomozását követően újfent a DAC csapatkapitánya lőhetett, de ezúttal célt tévesztett. Az aranyosmarótiak szinte az egész mérkőzésen veszélytelenek voltak a hazai kapura, de a végén azért próbára tették Veszelinovot – Brenkus 25 méterről leadott pattogós szabadrúgását kellett hárítania.

A DAC magabiztos győzelemmel hangolódott a szerdai FCSB elleni EKL-selejtezőre, és nem mellesleg sikerének köszönhetően a tabella élére állt.

A mérkőzés: FC DAC 1904 – FC ViOn Zlaté Moravce 3:0

Hiába volt mindvégig jobb a Spartak Trnava, megszenvedett az újonc Podbrezovával. A hazaiak ugyan Bamidele Isa révén már a hetedik percben megszerezték a vezetést, de ezt követően már nem voltak hatékonyak elöl. Sőt, a végén jött Cobnan, és megmentette az egy pontot a vendégeknek, akik így továbbra is veretlenek a bajnokságban.

Gól nélküli döntetlent hozott a Liptovský Mikuláš és a Ružomberok összecsapása, aminek a vendégek örülhetnek kevésbé, ugyanis a ráadás perceiben Macejko révén egy száz százalékos helyzetet hagytak ki.


A vasárnapi eredmények:

FC DAC 1904 – FC ViOn Zlaté Moravce 3:0 (1:0)

Gólszerzők: 9. Veselovský, 74. Krstović, 80. Kalmár


FC Spartak Trnava – FK Železiarne Podbrezová 1:1 (1:0)

Gólszerzők: 7. Bamidele Isa – 84. Cobnan


MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MFK Ružomberok 0:0


A szombati eredmények:

ŠK Slovan Bratislava – MFK Zemplín Michalovce 4:2 (0:2)

Gólszerzők: 59. Barseghjan, 72. Green, 83. Agbo, 90+1. Jeřábek (öngól) – 8. Kanu, 45. Peňa


MFK Skalica – AS Trenčín 2:0 (1:0)

Gólszerzők: 28. Vlasko (öngól), 64. Nagy


A pénteki eredmény:

MŠK Žilina – MFK Dukla Banská Bystrica 4:1 (2:0)

Gólszerzők: 16. Gidi, 24. Myslovič, 69. Kaprálik, 74. Ďuriš - 80. Depetris


A bajnokság állása:

Góllövőlista:

Krstović (DAC) – 3 gól
Depetris (B. Bystrica) – 2 gól
Green (Slovan) – 2 gól
Hrnčár (Slovan) – 2 gól
Myslovič (Žilina) – 2 gól
Regáli (Ružomberok) – 2 gól

(tt)