*á.š Fortuna Liga, 3. forduló: Az elmaradt klubrekordért állhat bosszút a DAC | DAC

Fortuna Liga, 3. forduló: Az elmaradt klubrekordért állhat bosszút a DAC

A harmadik fordulóval folytatódik hétvégén a Fortuna Liga 2019/2020-as kiírása, amelyben a DAC Myjaván lép pályára, ahol a tavalyi év meglepetéscsapata, a Szered lesz az ellenfele.

Fortuna Liga, 3. forduló: Az elmaradt klubrekordért állhat bosszút a DAC
Fotó: Cséfalvay Á. András (archív)

Keserű szájízzel várhatják a hétvégi bajnokit a DAC játékosai, miután kiestek az Európa-liga második selejtezőkörében a görög Atromitosszal szemben. A sárga-kékek nem voltak messze a továbbjutástól, 2:2-es állásnál egyetlen találatra lett volna szükségük, azt viszont a görögök szerezték meg.

Az élet azonban nem áll meg: a bajnokság épp, hogy elkezdődött, hamarosan pedig a Slovnaft Cupban is érdekelt lesz a DAC. Egy hete a sárga-kékek nem sínylették meg, hogy csak két napjuk volt a felkészülésre és regenerálódásra, ezt bizonyítja a Pohronie ellen aratott 5:1-es győzelem.

Bár a helyzet hasonló, ezúttal már nehezebb feladat vár Peter Hyballa védenceire. Vasárnap azzal a Szereddel mérkőznek meg, amely egy nagyszombati vereséggel, majd egy Senica elleni győzelemmel kezdte a bajnokságot. Nem túl veretes felhozatal, de nem szabad megfeledkezni róla, hogy a szerediek a múlt szezonban nem egy favorit dolgát nehezítették meg.

A két csapat az előző bajnokságban összesen négyszer találkozott egymással. A DAC kétszer 5:0-ra, egyszer pedig 1:0-ra győzött. A MOL Arénában rendezett májusi találkozónak ugyan már nem volt tétje a sárga-kékek szempontjából, a 3:4-es hazai vereség azonban nem fest túl szépen a dunaszerdahelyi csapat statisztikájában. Nem mellesleg a DAC így nem tudott klubrekordot felállítani azzal, hogy sorozatban hat mérkőzésen győz a bajnokságban. A sárga-kékeknek így van mit visszaadniuk a szeredieknek.

A legutóbbi mérkőzés: FC DAC – ŠKF Sereď 3:4 

A bajnokságot a DAC-cal holtversenyben vezető zsolnaiak a szebb napokat is megélt Trenčínt fogadják. Van egy olyan érzésünk, hogy a 2016-os bajnok nem ezen a mérkőzésen lábal majd ki a gödörből.

A hétközben EL-továbbjutást ünneplő Slovan a hektikus Senica otthonába látogat, míg a Zlaté Moravce a sereghajtó Michalovce ellen mutathatja meg, hogy idén nem a kiesés elkerülése lesz a csapat fő célja.

A Ružomberok hazai pályán fogadja a Pohroniet, az erőviszonyokat nézve pedig meglepetés lenne, ha hazai győzelmen kívül bármilyen más eredmény születne (még úgy is, hogy a rózsahegyiekben gyakran benne van a döntetlen a gyengébb csapatok ellen is).

A Spartak Trnava csütörtökön ugyan hősies játékot mutatva emberhátrányban legyőzte a Lokomotiv Plovdivot, az összesített eredmény azonban a kiesésüket eredményezte. Ha a nagyszombatiak hasonló mentalitásban lépnek pályára vasárnap is, akkor a nyitraiak nem sok jóra számíthatnak.


A 3. forduló műsora:

Augusztus 3. (szombat)

FK Senica – ŠK Slovan Bratislava (18:00)

MŠK Žilina – AS Trenčín (19:00)

FC ViOn Zlaté Moravce – MFK Zemplín Michalovce (19:00)

MFK Ružomberok – FK Phronie (19:00)


Augusztus 4. (vasárnap)

FC Spartak Trnava – FC Nitra (18:00)

ŠKF Iclinic Sereď – FC DAC 1904 (19:00)

 

A bajnokság állása:

(tt)