*á.š Fortuna Liga, 13. forduló: Nagymihályban feledtetné a senicai kupavereséget a DAC | DAC

Fortuna Liga, 13. forduló: Nagymihályban feledtetné a senicai kupavereséget a DAC

A DAC az MFK Zemplín Michalovce vendégeként lép pályára a Fortuna Liga 13. fordulójában.

Fortuna Liga, 13. forduló: Nagymihályban feledtetné a senicai kupavereséget a DAC
Fotó: Cséfalvay Á. András - archívum

Nem túl jó hangulatban várja a nagymihályi mérkőzést a DAC, amely egy hete ugyan legyűrte a szívós Podbrezovát, kedden azonban váratlanul nagy arányú vereséget szenvedett a Senica otthonában a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjében, ezzel a Hyballa-legénység már ősszel búcsúzni kényszerült az idei kiírástól.

Kérdés, hogy a DAC játékosait mennyire sújtotta le a vereség. Viszont nem kizárt, hogy jótékony hatása is lehet a senicai pofonnak, ugyanis ez alatt a néhány nap alatt kiküszöbölhették azokat a hibákat, hiányosságokat (említést érdemel a csapat védekezése), amelyeket a kupameccsen, valamint a korábbi mérkőzéseken elkövettek.

A játékosok pozitívan tekintenek a nagymihályi mérkőzésre, és nem titkolt vágyuk, hogy győzelemmel utazzanak haza keletről. "Nehéz ellenféllel állunk szemben, amely valószínűleg azt gondolja, hogy egy ilyen gólkülönbségű kupabúcsú után fejben kicsit összezuhantunk. Azt azonban már el kell felejteni és csak a Nagymihályra koncentrálni. Egyértelműen a három pontért utazunk keletre" - nyilatkozta Christián Herc.

A nagymihályi alakulat nem mondható túl acélosnak, viszont az elmúlt időben rendre borsot tört az esélyesebb csapatok orra alá: a Ružomberok és a Žilina ellen 0:2-ről egyenlített, míg a Trenčín otthonában győzni tudott. Bár a dunaszerdahelyi csapattól 1:4-es vereséget szenvedett a MOL Arénában a bajnokság második fordulójában, ezúttal minden bizonnyal kiegyenlítettebb mérkőzés elé nézhetnek a felek.

A legutóbbi eredmény: FC DAC 1904 – Zemplín Michalovce 4:1

 

A fordulót Rózsahegyen kezdik meg, ahol a hazaiak a mostanában botladozó Trenčínt fogadják. Nem elég, hogy Ricardo Moniz legénysége sorozatban négy mérkőzésen is alulmaradt a bajnokságban, de kedden még a kupából is kipottyant a Skalicával szemben.

Nehéz mérkőzés vár a Slovanra, amely a szívós védekezéséről elhíresült Podbrezová (ezt a DAC is megtapasztalhatta múlt héten) otthonában lép pályára. Bár a papírforma vendégsikert ígér, korai lenne még leírni a vasgyáriakat.

A kupagyőzelemmel feltüzelt Senica azt az újonc Sereďet fogadja, amely szorgosan gyűjtögeti a pontokat, ezzel pedig már a hetedik helyre tornázta magát fel. Kiélezett mérkőzést hozhat a Nitra-Žilina összecsapás, a nagyszombatiak azonban minden bizonnyal csalódottak lennének, ha nem három ponttal távoznának Aranyosmarótról.

 

A 13. forduló műsora

Október 27. (szombat)

MFK Ružomberok – AS Trenčín (13:45)

FK Železiarne Podbrezová – ŠK Slovan Bratislava (16:00)

FK Senica – ŠKF Iclinic Sereď (17:00)

FC Nitra – MŠK Žilina (17:00)

MFK Zemplín Michalovce – FC DAC 1904 (17:00)

Október 28. (vasárnap)

FC ViOn Zlaté Moravce – FC Spartak Trnava (17:00)

 

A bajnokság állása:

(tt)