*á.š Fortuna Liga, 13. forduló: Drámai hajrát, négy gólt és egy piros lapot hozott a koronavírus miatt elhalasztott bajnoki | DAC

Fortuna Liga, 13. forduló: Drámai hajrát, négy gólt és egy piros lapot hozott a koronavírus miatt elhalasztott bajnoki

Kedden rendezték a Fortuna Liga 13. fordulójából elhalasztott Senica-Sereď bajnoki mérkőzést.

Fortuna Liga, 13. forduló: Drámai hajrát, négy gólt és egy piros lapot hozott a koronavírus miatt elhalasztott bajnoki
Fotó: TASR

Október végén a szeredieknél olyan sok játékos koronavírustesztje lett pozitív, hogy a csapat végül nem tudott kiállni a 12. fordulóban a DAC ellen, a Ligás Klubok Uniója pedig a 13. fordulóra tervezett Senica-Sereď bajnokit is elhalasztotta. Ez utóbbit most kedden pótolták (a Sereď-DAC mérkőzést december 2-án rendezik).

A vezetést a hazaiak szerezték meg a 14. percben: egy szögletet követően Yakubu kapus kibokszolta a labdát, ami éppen Fotrhoz került, ő pedig egyből a kapuba emelt. A senicaiak biztosan tartották az egygólos előnyt, sőt további helyzeteket dolgoztak ki, ezek azonban rendre kimaradtak.

A 70. percben jött a mérkőzés fordulópontja: a gólszerző Fotr csúnyán odalépett Mečiarnak, amiért a játékvezető azonnali piros lappal kiállította a hazai játékost. A szerediek igyekeztek kihasználni a kínálkozó emberelőnyt, a 89. percben pedig sikerült is egyenlíteniük. Egy jobbról érkező beadást Jarovič továbbított a kapuba. Amikor már mindenki kezdte elkönyvelni a döntetlent, a ráadás első percében szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat. Piroska beadását követően Asanović veszélyeztetett, Yakubu pedig hárítani tudott, csakhogy a kipattanó pontosan Malec elé érkezett, aki közelről nem hibázott. Újfent a hazaiaknál volt az előny, de a szerediek még ekkor sem mondták ki a végső szót. A 94. percben jött az újabb drámai pillanat: Lačný kapott labdát a tizenhatos határán, tolt rajta egyet befelé, majd jobbal mesterien a bal felsőbe tekert. A mérkőzés egészen a 97. percig tartott, de több gól már nem született, így a végeredmény: Senica-Sereď 2:2.


Eredmény:

FK Senica – ŠKF Sereď 2:2 (1:0)

Gólszerzők: 14. Fotr, 90+1. Malec – 89. Jarovič, 90+4. Lačný

Piros lap: 70. Fotr (Senica)


A bajnokság állása a mérkőzést követően:

Góllövőlista:

Balaj (ViOn) – 10 gól
Kalmár (DAC) – 9 gól
Bichakhchyan (Žilina) – 9 gól
Kurminowski (Žilina) – 8 gól
Faško (Nitra) – 7 gól
Divković (DAC) – 7 gól
Ratao (Slovan) – 7 gól
Ramirez (DAC) – 5 gól
Malec (Senica) – 5 gól
Almási (Ružomberok) – 5 gól
Balić (DAC) – 5 gól

(tt)