Fortuna Liga, 13. forduló: A DAC nyakára húzta a zsolnaiakat, meglógott a Slovan

A hétközi kupavereség után a DAC a bajnokságban is alulmaradt, ezzel véget ért a sárga-kékek négymeccses győzelmi sorozata.

A DAC védelme sokszor már az előző mérkőzéseken sem volt a helyzet magaslatán, a Senicától kapott öt gól azonban rámutatott, hogy a sárga-kékek a bekapott gólok ellenére sem tudnak minden esetben többet rúgni, mint az ellenfél. Kupavereség ide-oda, a játékosok pozitívan tekintettek a nagymihályi mérkőzésre, és nem titkolt vágyuk volt, hogy három ponttal térnek haza.

A hibákból tanulva a DAC ezúttal nem rontott neki ellenfelének olyan elánnal, mint ahogy azt az előző mérkőzéseken megszokhattuk, bár ehhez kellett a hazaiak remek védekezése is. Az első játékrészben itt is, ott is voltak helyzetek, az első nagyobb ziccert azonban Vida Kristopher hagyta ki a 19. percben. Nem sokkal később Bayo és Kalmár is elpuskázta a helyzetét, így a csapatok 0:0-ás állással vonultak szünetre.

Tizenhat perc telt el a második félidőből, amikor megszületett a mérkőzés első találata: Kalmár ellen a tizenhatos előterében szabálytalankodtak, a megítélt szabadrúgást pedig Davis mesterien tekerte el a sorfal felett. Kira kapus csak beleérni tudott a labdába, amely végül a kapuban kötött ki. Viszont nem tartott sokáig az öröm, hat perccel később egyenlítettek a nagymihályiak. Nem telt el sok idő, Bayo újból megszerezhette volna a vezetést, a kapu felé tartó labdát azonban az egyik védőnek sikerült kivágnia. Három perccel később Divkovič fejelhetett teljesen üresen kapura, de Kira kapus bravúrral hárított. A kimaradt helyzetek megbosszulták önmagukat: a hajrában Kurminowski szépen tette oda a labdát a védők között bemozduló Kolesárnak, aki a kifutó Jedlička mellett a kapuba gurított. Ezt követően a DAC már nem tudott érdemleges helyzetet kialakítani, így a 2:1-es végeredménnyel Nagymihályban maradt a három pont.

„Szerencsétlen vereség ez számunkra, ugyanis az első bekapott gól előtt kétszer is egyedül törhettünk kapura, valamint Divkovič is közelről fejelhetett. Nem szereztünk gólt, a hazaiak pedig nemcsak, hogy kiegyenlítettek, de a vége előtt a győztes gólt is megszerezték. Dolgoznunk kell a védekezésen, bár a nagymihályiak ellen nem voltunk olyan rosszak hátul. Az ellenfélnek szinte semmilyen helyzete nem volt azokon kívül, amelyekből gólt szerzett“ – nyilatkozta a mérkőzést követően Tomáš Huk.

A DAC ezzel ugyan maradt a tabella második helyén, viszont a többi eredmény miatt távolabb került az első helytől.

A mérkőzés:

Zemplín Michalovce – FC DAC 1904 2:1

Edzői vélemények:

Michalovce-DAC – Hyballa: Arra fizettünk rá, amire az utóbbi mérkőzések mindegyikén

Tovább tart a Trenčín vesszőfutása, amely ezúttal Rózsahegyen szenvedett vereséget. Ricardo Moniz csapata ezzel sorozatban ötödik vereségét szenvedte el a bajnokságban. Nem hozott gólt a Senica-Sereď összecsapás, amellyel főként a vendégek lehetnek elégedettek: az újonc így feljött a hatodik helyre és pontszámban beérte a gyengélkedő trencsénieket.

A Slovan a masszív védekezéséről híres Podbrezová otthonában vendégszerepelt és semmit sem bízott a véletlenre: Bajrič már a második percben megszerezte a vezetést a vendégeknek, a végeredményt pedig a Dunaszerdahelyről érkező Ljubicić állította be a 73. percben. Mivel a DAC kikapott, a Slovan pedig győzni tudott, a fővárosiak hatpontos előnyre tettek szert a második helyezett sárga-kékekkel szemben.

Fontos győzelmet aratott a Žilina is Nyitrán, így az MŠK egy pontra megközelítette a dunaszerdahelyi csapatot. A fordulót Aranyosmaróton zárták, ahol a hazaiak a bajnok Spartak Trnavát fogadták. A címvédő közel állt az újabb bajnoki győzelemhez, miután Grendel a 80. percben büntetőből megszerezte a vezetést. Végül azonban pontosztozkodás lett a vége, ugyanis a ráadás második percében a hazai Urgela is betalált büntetőből.

 

Eredmények:

MFK Ružomberok – AS Trenčín 1:0 (0:0)

Gólszerző: 86. Gál-Andrezly (11-esből)

FK Železiarne Podbrezová – ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:1)

Gólszerzők: 2. Bajrić, 73. Ljubicić 

FK Senica – ŠKF Iclinic Sereď 0:0

FC Nitra – MŠK Žilina 0:2 (0:2)

Gólszerzők: 17. Boženík, 34. Boženík

FC ViOn Zlaté Moravce – FC Spartak Trnava

Gólszerzők. 90+2. Urgela – 80. Grendel

Zemplín Michalovce – FC DAC 1904 2:1 (1:1)

Gólszerzők: 67. Turik, 86. Kolesár – 61. Davis.

 

A bajnokság állása:

(tt)