Fortuna Liga, 12. forduló: Elszalasztotta a lehetőséget, kikapott a DAC a szerediektől

Nem tudott élni a lehetőséggel a DAC, amely a Fortuna Liga 12. fordulójából elhalasztott mérkőzésen 0:1-re kikapott a Sereďtől.

Fortuna Liga, 12. forduló: Elszalasztotta a lehetőséget, kikapott a DAC a szerediektől
Fotó: dac1904.sk

A találkozó előtt egyértelműen a sárga-kékek számítottak a mérkőzés favoritjának: a DAC a nagyszombatiak legyőzésével hangolódott a szerdai találkozóra, míg a szerediek kilenc mérkőzés óta nyeretlenek voltak a bajnokságban.

Aktívan kezdtek a dunaszerdahelyiek, ehhez képest a papíron hazai csapat (a mérkőzést Aranyosmaróton rendezték) előtt adódott az első komolyabb helyzet: Bušnja baloldali centerét Iván vágta a kapu mellé. Nem sokkal később a túloldalon volt forró a helyzet, de Yakubu kapus remekül jött ki Ramirez fejesére. A pályán egyértelműen a vendégek domináltak, a szerediek viszont olykor kemény megmozdulásokkal tördelték a játékot. A DAC alig-alig tudott átjutni a vendéglátók védelmén, de ha sikerült is helyzetbe kerülnie, a gólvonalon ott volt Yakubu kapus. A 20. percben épp a nigériai hálóőrnek kellett bravúrral hárítania Kalmár jobb alsóba tartó löketét. Pár perccel később viszont már ő is tehetetlen volt Beskorovainyi fejesénél – hárított viszont helyette a kapufa. Fél óra játék után Nebyla éles szögből tette próbára a szeredi kapust, de jól zárta a szöget.

A második játékrész elején meglepetésre megszerezte a vezetést a Sereď: Iván jobboldali szögletére nem mozdult ki Jedlička, a középen érkező Morong fejesét pedig képtelen volt hárítani. Nem sok hiányzott, hogy rövid időn belül kétgólosra növelje előnyét a hazai csapat, Lačný fejesénél viszont ezúttal hárítani tudott a DAC kapusa. Ahogy telt az idő, a DAC játéka kezdett egyre idegesebbé válni, a szervezetten védekező és gyakran durván odalépő szeredieken pedig nem találtak fogást. A sárga-kékek legalább az egyenlítésért, a hazaiak pedig három hónap után az első győzelmükért harcoltak. A 68. percben a futball csúnyább oldala volt látható a pályán: Kalmár a földre került egy párharc során, amit követően a szerediek azonnal nekirontottak vitatkozni. A hazaiaktól Lačný a pálya túloldaláról rohanva feltaszította Kalmárt, amiért a játékvezető azonnali piros lappal kiállította. A DAC-nak valamivel több mint húsz perce volt, hogy kezdjen valamint az eredménnyel, de az emberhátrányba kerülő szerediek még jobban visszaálltak védekezni. Hiába futballoztak fölényben a sárga-kékek, hiába hosszabbított nyolc percet a játékvezető, Bernd Storck fiai csupán egy komolyabb helyzetet tudtak kialakítani – Ramirez bal felsőbe tartó löketét Yakubunak kellett hatástalanítania.

A DAC öt veretlenül megvívott bajnoki után szenvedett vereséget a bajnokságban, és rosszabb gólkülönbségének köszönhetően maradt a második helyen a Slovan mögött.


Eredmény:

ŠKF Sereď – FC DAC 1904 1:0 (0:0)

Gólszerző: 47. Morong

Piros lap: 69. Lačný


A bajnokság állása a mérkőzés után:

Góllövőlista:

Balaj (ViOn) – 10 gól
Kurminowski (Žilina) – 9 gól
Kalmár (DAC) – 9 gól
Bichakhchyan (Žilina) – 9 gól
Divković (DAC) – 8 gól
Ratao (Slovan) – 8 gól
Faško (Nitra) – 7 gól
Ramirez (DAC) – 6 gól
Almási (Ružomberok) – 6 gól
Strelec (Slovan) – 6 gól

(tt)