Fortuna Liga, 11. forduló: Öt év után nyert a DAC Nagyszombatban, megszenvedett a Slovan

Kerületi rangadón lépett pályára a DAC Nagyszombatban, ahol ezt megelőzően több mint öt éve nem tudott győzni.

Fortuna Liga, 11. forduló: Öt év után nyert a DAC Nagyszombatban, megszenvedett a Slovan
Fotó: TASR

A DAC több mint öt éve nem tudott nyerni Nagyszombatban, viszont Peter Hyballa eltökélt szándéka volt, hogy csapata ezúttal elhozza a három pontot. Ennek megfelelően a sárga-kékek már az ötödik percben vezetéshez jutottak: Fábry a tizenhatosról eresztett meg egy lövést, de az még levágódott egy védőről, egyenesen Vida Krisz elé, aki teljesen üresen lőhetett kapura, de Rusov védeni tudott. A játékszer újfent Fábryhoz pattant oda, aki okosan az üres kapu közepébe lőtt. Az első félidőben kiegyenlített játék folyt, a nagyobb helyzetek viszont a hazaiak előtt adódtak. A gólszerzés azonban nem jött össze, ugyanis vagy Jedlička védett, vagy csak az oldalhálót találták el. Sőt, a félidő vége előtt majdnem kétgólos hátrányba kerültek a hazaiak, de Rusov óriási bravúrral védte Oravec kapáslövését.

A második játékrészben bekeményítettek a nagyszombatiak, volt, hogy percekre a kapujuk elé szegezték a sárga-kékeket. A nagyszombatiak nyomása a 68. percben érett góllá: Dangubič remekül ugratta ki a balról teljesen üresen érkező Lovatot, aki a kivetődő Jedlička mellett a kapuba lőtt. Nem tartott azonban sokáig a hazaiak öröme: hat perccel később Ronan sarkazta oda a labdát Divkovićnak, aki hirtelen két védővel találta magát szembe, de okosan a jobbról teljesen üresen érkező Vida Kristopherhez passzolt, aki Rusovval szemben nem hibázott. Az utolsó percekben több nagyobb helyzet is adódott a hazaiak előtt, de másodszor már nem sikerült egyenlíteniük.

A DAC rendkívül fontos győzelmet aratott Nagyszombatban, ezzel ötpontos előnyre tett szert a tabellán közvetlen riválisával szemben.

A mérkőzés: Spartak Trnava - FC DAC 1904 1:2

Öt gólt láthatott a közönség Nyitrán, ahol a vendégeskedő Senica már a 35. percben 0:2-re vezetett. A második játékrész elején a hazaiak egy öngól révén szépíteni tudtak, de aztán a szeniceiek még kétszer betaláltak, ezzel fölényes győzelmet arattak.

A Žilina egy 1. percben szerzett Bernát-góllal győzte le hazai pályán a Sereď csapatát. A zöld-sárgák így ideiglenesen, de átvették az első helyet a tabellán. 2:2-es döntetlent hozott a Pohronie és a Michalovce összecsapása. A nagymihályiak kétszer is megszerezték a vezetést, de a hazaiak mindannyiszor egyenlíteni tudtak – másodszor ráadásul már emberhátrányban.

Vasárnap két bajnokit rendeztek, és mindkettőn pontosztozkodás volt. A Trenčín büntetőből szerezte meg a vezetést az aranyosmarótiakkal szemben, de a vendégek nem sokkal később egyenlíteni tudtak, majd a második félidő elején a vezetést is megszerezték. A hazaiaknak végül Julien mentette meg az egy pontot.

Nem tudott győzni a Slovan Rózsahegyen, sőt, az egy pontért is meg kellett küzdenie: a Ružomberok Bobček góljával szerezte meg a vezetést még az első félidőben, és egészen a hajráig tartani is tudta az előnyét, a 84. percben azonban Šporar egyenlíteni tudott. A pozsonyiak ugyan visszaszerezték az első helyet, de csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetik a fórt a zsolnaiakkal szemben.

Legközelebb két hét múlva rendeznek újabb fordulót a Fortuna Ligában, jövő héten ugyanis válogatott találkozókra kerül sor.


Eredmények:

Spartak Trnava - FC DAC 1904 1:2 (0:1)

Gólszerzők: 68. Lovat – 5. Fábry, 74. K. Vida

FC Nitra – FK Senica 1:4 (0:2)

Gólszerzők: 51. Yenne (öngól) – 11. Sulley, 35. El Moudane, 63. Didiba, 78. Castaňeda

MŠK Žilina – ŠKF Iclinic Sereď 1:0 (1:0)

Gólszerző: 1. Bernát

FK Pohronie – MFK Zemplín Michalovce 2:2 (1:1)

Gólszerzők: 16. Pellegrini, 86. Klec – 7. Sidibé, 62. Martínez García

AS Trenčín – FC ViOn Zlaté Moravce 2:2 (1:1)

Gólszerzők: 22. Čataković (11-esből), 74. Keston – 33. Sloboda, 49. Ďubek

MFK Ružomberok – ŠK Slovan Bratislava 1:1 (1:0)

Gólszerzők: 39. Bobček – 84. Šporar


A bajnokság állása:

(tt)