*á.š Fortuna Liga, 11. forduló: Nagyszombatban nem csak kerületi riválist, de éllovast is verne a DAC | DAC

Fortuna Liga, 11. forduló: Nagyszombatban nem csak kerületi riválist, de éllovast is verne a DAC

Az utóbbi három bajnokijukon kilenc ponttal gyarapították gyűjteményüket, a tabella harmadik lépcsőfokára léptek a dunaszerdahelyiek a honi felsőházban, ráadásul a Slovnaft Cup hétközi mérkőzésén is sikerrel (3:1) vették a nyitrakörvélyesiek alkotta akadályt. Ezen a találkozón a DAC vezetőedzője, Marco Rossi pihentette a kezdőcsapat játékosainak a zömét.

Fortuna Liga, 11. forduló: Nagyszombatban nem csak kerületi riválist, de éllovast is verne a DAC
Archív fotó: Barak Dávid

Ők természetesen a listavezető nagyszombati Spartak elleni idegenbeli meccsen újra csatasorba állnak.  Egyébként a sárga-kékek 22 nap leforgása alatt 7 tétmérkőzésüket játsszák, de ellenfelük is hasonló cipőben jár. A kerületi riválisok viadala a két csapat játékosainak jóformájára való tekintettel izgalmasnak, színvonalasnak ígérkezik. Ennek tudható be, hogy a Ligás Klubok Uniója (ÚLK) a párharcot a Hónap meccsének titulálta. Értesüléseink szerint a szombaton (17.15) zajló megmérettetésre ezer DAC-drukker készül. Az alapszakasz első felét záró forduló slágerét az STV 2 közvetíti.

Tavaszi eredmény: FC DAC 1904–Spartak Trnava 0:0 (24. forduló).

A 11. forduló műsora:

Szeptember 30. (szombat)

17.15: Spartak Trnava–FC DAC 1904 (játékvezető: Kružliak).

19.00: MŠK Žilina–Zemplín Michalovce (Kráľovič), Slovan Bratislava–FC Nitra (Sedlák), FK Železiarne Podbrezová–FK Senica (Ziemba),

20.00: AS Trenčín–FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble (Chmura).

Október 1. (vasárnap)

19.00: MFK Ružomberok–Tatran Prešov (Prešinský).

ái