Fortuna Liga, 11. forduló: Lőtávolságon belül a DAC a Slovan mögött

A DAC hazai pályán megérdemelt győzelmet aratott az alapszakasz első felének zárófordulójában a ViOn ellen, de a kihagyott helyzetek alapján nagyobb arányú is lehetett volna a gólkülönbség.

Fortuna Liga, 11. forduló: Lőtávolságon belül a DAC a Slovan mögött
Fotók: Cséfalvay Á. András – további fotókért kattints!

Az előzetesünkben feltettük a kérdést, hogy a DAC mennyire fogja majd megérezni a felfüggesztett Pačinda hiányát, de a sérült Koštrnát is pótolni kellett a kezdőcsapatban. A látott eredmény alapján Hyballa remekül oldotta meg a helyzetet: Koštrna helyett Bednár kezdett, Divkovič pedig úgy tűnik, remekül helyettesíti a mellőzött Pačindát.

Elejétől fogva a DAC irányította a mérkőzést, de számos helyzetet kihagyott. A vezetést Šatka egy életerős bombával szerezte meg: a félpályáról megindult, és miután senki sem támadta meg, 20 méterről megeresztett egy lövést, amely a felső lécről csattant a hálóba. Becsülettel próbálkoztak a vendégek is, és első valamirevaló helyzetüket gólra is váltották. Richtárechet szépen indították a bal oldalon, majd lerázta magáról a védőjét, az alapvonal mellett, éles szögből pedig a kapuba csavart Jedlička felett. Nem sokáig állt döntetlenre a mérkőzés, a 45. percben Kalmár passzolt a leshatáron beinduló Herchez, aki szemtől szemben a kapussal nem hibázott.

A második játékrészben is főként a DAC uralta a mérkőzést, bár Cassado kapufájánál azért összeszorulhatott a hazai drukkerek gyomra. Bayo szokásához híven betalált fejjel, ezzel magabiztos előnyhöz juttatva csapatát – viszont az utolsó tíz percben két ordító helyzetet is kihagyott. Végül is a DAC megérdemelt győzelmet aratott, így három pontra megközelítette a listavezető Slovant.

A mérkőzés:

FC DAC 1904 - FC ViOn Zlaté Moravce 3:1

Edzői vélemények:

DAC-ViOn – Hyballa: „Büszke vagyok a játékosokra”

A Ružomberok egy héttel ezelőtt kétgólos előnyt herdált el Nagymihályban, és ezúttal hazai pályán is kis híján belefutott a késbe: a nyitrai Vestenický már a hetedik percben megszerezte a vezetést, de Tandir három perccel később egalizálni tudott. A szünet előtt Gal-Andrezly növelte a hazai csapat előnyét, majd a 93. minutumban Mustedanagic biztosította be a három pontot.

A Žilina Mihalik és Kasa góljával simán verte a Podbrezovát, így már négymeccses győzelmi szériát tudhat magáénak. A Slovan viszont botlott hazai pályán: mindenki meglepetésére a Senica már a 7. percben megszerezte a vezetést Castaneda révén, majd az 54. minutumban Asmah kétgólosra növelte az előnyt. Veszélyben forgott a Slovan veretlenségi szériája, ezért a pozsonyiak rákapcsoltak: három perc alatt Moha duplájával egyenlítettek, de a győzelmet jelentő gólt már nem tudták megszerezni. A Slovan ugyan megmentett egy pontot, viszont más szemszögből nézve elveszített kettőt.

Nem bír kilábalni a gödörből a Trenčín, amely az akkor még utolsó helyezett Michalovcét fogadta. Sokan fölényes hazai győzelmet várhattak, viszont a gólnélküli első félidőt követően a második játékrész elején Carillo a vendégeknek szerezte meg a vezetést. Kilenc perccel később Catakovic ugyan még egyenlíteni tudott, Sulley találatára azonban már nem érkezett válasz. A Trenčín ezzel sorozatban harmadik vereségét szenvedte el, a Michalovce viszont győzelmének köszönhetően elmozdult az utolsó helyről.

A bajnok Spartak Trnavának viszont sikerült megszakítania pechszériáját: sorozatban négy elszenvedett bajnokit követően nyögvenyelősen, de legyőzte az újonc Sereďet. Az elején még úgy tűnt, hogy ez a mérkőzés sem a nagyszombatiak szájíze szerint fog alakulni, hiszen a vendégek szerezték meg a vezetést Morong révén. Bakoš azonban rövid időn belül egyenlíteni tudott, a második játékrész elején pedig Godál büntetőből meg is szerezte a vezetést és a győzelmet jelentő gólt a hazaiaknak.

Jövő héten a válogatott-szünet miatt nem rendeznek fordulót a Fortuna Ligában, így legközelebb két hét múlva lépnek pályára a csapatok a bajnokságban.

 

Eredmények:

MFK Ružomberok – FC Nitra 3:1 (2:1)

Gólszerzők: 10. Tandir, 41. Gál-Andrezly, 90+3. Mustedanagić – 7. Vestenický

MŠK Žilina – FK Železiarne Podbrezová 2:0 (1:0)

Gólszerzők: 13. Mihalík, 65. Kaša

ŠK Slovan Bratislava – FK Senica 2:2 (0:1)

Gólszerzők: 57. Moha, 60. Moha – 7. Castaňeda, 54. Asmah

AS Trenčín – MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:0)

Gólszerzők: 63. Čataković – 54. Carrillo, 76. Sulley

FC Spartak Trnava – ŠKF Iclinic Sereď 2:1 (1:1)

Gólszerzők: 28. Bakoš, 47. Godál – 22. Morong

FC DAC 1904 - FC ViOn Zlaté Moravce 3:1

Gólszerzők: 25. Šatka, 45. Herc, 72. Bayo – 40. Richtárech

 

A bajnokság állása:

(tt)