Felkészülési mérkőzés: súlyos vereséget mért a DAC-ra a szülinapos Topolya (VIDEÓ)

A DAC szombaton a 110. születésnapját ünneplő Topolya otthonában játszott edzőmérkőzést. Félidőben Herc korai góljával vezettek a dunaszerdahelyiek, a hazaik a második félidőben viszont fordítottak.

Felkészülési mérkőzés: súlyos vereséget mért a DAC-ra a szülinapos Topolya (VIDEÓ)
Fotó: dac1904.sk/Lelkes Ernő

A hazai klub jelenleg vezeti a szerb bajnokságot, ráadásul bejutott az Európa-liga csoportkörébe. Az FK TSC idén ünnepli fennállásának 110. évfordulóját, a szombati találkozó is az ünnepségsorozat része volt.

Adrian Guľa vezetőedző nem számíthatott hat válogatott (Csingér, Vitális, Andzouana, Szolgai, Niarchos, Záhradník) és több sérült játékosra (Brunetti, Ramadan, Veselovský, Pinto, Redzic, Barišić). Egy további újonc, a venezuelai Romero nem kapott vízumot, így ő sem tartott a csapattal. Popović kapus pedig Dunaszerdahelyen folytatta az edzésmunkát.

Első alkalommal lépett pályára Fernand Gouré, és a keretben helyet kapott négy fiatal is az akadémiánkról (Zemko, Angyal, Oros, Urban).

A 2. percben Gruszkowski ívelt az ötösbe, a jó ütemben érkező Herc pedig kapásból a hálóba lőtt – 0:1.

Az 55. perc végén a hazaiak a tizenhatos sarkából végezhettek el szabadrúgást. Vulić a kapura tűzte a labdát, amely Petráš kezéből esett be a kapuba – 1:1.

A 69. percben jött a negyedik hazai szöglet, amely Rakonjac fejét találta meg, ő pedig mindenkit átugorva a bal alsóba célzott – 2:1.

Tizenhárom perccel később ismét Rakonjac volt eredményes, a tizenhatosból leadott lövése Kašán megpattanva váltott irányt, és kötött ki a kapunkban – 3:1.

A 87. percben már mesterhármasnál járt Rakonjac: újabb szögletnél egy begyakorolt figurát mutattak be a hazaiak, a fiatal támadó pedig közelről fejjel beállította a végeredményt.

Jövő vasárnap, szeptember 17-én, 17:30 órai kezdettel ismét a bajnokságban lép pályára a DAC, amikor is a MOL Arénában a pozsonyi Slovant fogadják.

FK TSC Topolya - DAC 1904 4:1 (0:1)

Góllövők: 55. Vulić, 69. Rakonjac, 82. Rakonjac, 87. Rakonjac - 2. Herc
Sárga lap: 28. Milovanović, 33. Vlalukin, 79. Simić - 33. Kaša, 55. Herc
Játékvezető: Jeknić - Harmat, Danilović, 3100 néző
DAC: Petráš - Gruszkowski, Risvanis (78. Urblík), Kaša, Mendez - Dimun - Káčer, Čermák (88. Angyal), Herc (68. Trusa) - Gouré (88. Urban), Gavrić. Edző: Adrian Guľa.
Topolya: Simić - Antonić (64. Stojić), Cvetinović (64. Radin), Krstić - Vlalukin, Milosavljević, Kuveljić (64. Radin), Vulić (64. Petrović), Sós (64. Stanić) - Mirčevski (46. Djakovac), Milovanović (46. Rakonjac). Edző: Žarko Lazetić.

STATISZTIKA:
Lövés – kapura 5:3, mellé 10:4
Szöglet – 6:4
Les – 2:2


(dac1904.sk)