*á.š Felkészülési mérkőzés: Ötgólos meccsen verte a DAC a győrieket | DAC

Felkészülési mérkőzés: Ötgólos meccsen verte a DAC a győrieket

A márciusi válogatott szünetben csütörtökön délelőtt az NB II 9. helyén álló Győri ETO együttesét fogadta a DAC a MOL Akadémián. 

Felkészülési mérkőzés: Ötgólos meccsen verte a DAC a győrieket
Fotó: dac1904.sk

A DAC hat játékosa jelenleg a hazáját képviseli, többen pedig betegség, illetve sérülés miatt nem álltak Joao Janeiro rendelkezésére, aki ellenben számíthatott a somorjai csapat öt tagjára (Franck Bahi, Péter Nagy, Lukáš Leginus, Jakub Čunta és Ernest Boateng).

A vezetőedző összesen húsz játékosnak adott lehetőséget, egyedül Horváth Attila és Alex Pinto abszolváltak teljes 90 percet. Az első félidőben Kružliak fejesénél és Njie lövésénél kellett Fadgyas kapusnak résen lennie, a legnagyobb lehetőség pedig Moumou fején maradt.

Fordulás után jötték a gólok is. Bögi nagyszerű kiugratását Verlinden köszönte meg, aki a kapust is kicselezve gurított a hálóba – 1:0. Hét perc múlva Berki szöglete Lipták fejét találta meg – 1:1. Újabb tíz perc telt el, amikor tizenegyest rúghattak a vendégek. Horváth ugyan jó irányba vetődött, ám nem érte el Berki jól helyezett lövését – 1:2. A 69. percben Bögi jó 20 méterről csavart a jobb alsó sarokba – 2:2. A fiatal középpályás így utolérte Berkit, és szintén 1+1-es statisztikát ért el a meccsen. A döntő találat a 84. percben született, amikor Andrezinho szögletét Malý csúsztatta meg és a hosszúra érkező Nagy közelről pofozta kapuba a labdát – 3:2.

Legközelebb bajnoki meccsen láthatjuk akcióban a sárga-kékeket, jövő szombaton 18 órától a Sereď ellen lépnek pályára a MOL Arénában.
 

DAC 1904 - ETO FC Győr 3:2 (0:0)
MOL Akadémia, Dunaszerdahely, 2022. március 24., csütörtök, 10:00 ó, napos idő, +13°C
Góllövők: 47. Verlinden, 69. Bögi, 84. Nagy - 54. Lipták, 64. Berki (11m)
Játékvezető: Kišš - Juhos, Batiz

DAC, 1. félidő: Horváth - Pinto, Kružliak, Brunetti, Čunta, Balić, Njie, Moumou, Vera, Leginus, Andzouana. 
2. félidő: 
Horváth - Pinto, Malý, Muhamedbegovic, Bahi, Andrezinho, Balić (66. Boateng), Bögi, Verlinden, Szánthó, Nagy. Edző: Joao Janeiro.

Győr: Fadgyas - Kovács, Csonka, Bagi, Vidnyánszky Á., Tamás, Múcska, Toma, Vitális, Bacsa, Priskin.
Cserék: Ruisz, Ignácz, Kiss, Lipták, Pereira, Tuboly, berki, Erdei, Szimcso, Farkas, Vidnyánszky M., Óvári, Vernes. Edző: Klausz László.

STATISZTIKA:
Lövés – kapura 6:2, mellé 4:5
Szöglet – 6:3
Les – 3:2


(dac1904.sk)