Felkészülési mérkőzés: Négyet kapott a DAC a Slovantól

Az év utolsó mérkőzése a felkészülés jegyében zajlott Dunaszerdahelyen. A bajnoki táblázat első két helyezettjének szerdai összecsapása hat gólt és vendéggyőzelmet hozott.

Felkészülési mérkőzés: Négyet kapott a DAC a Slovantól
Fotó: dac1904.sk

A MOL Akadémián rendezték meg a DAC és a pozsonyi Slovan felkészülési találkozóját. Mindkét együttes számára a szerdai mérkőzés volt az utolsó a téli pihenő előtt az idei naptári évben.

Adrian Guľa vezetőedző pihenőt adott a legtöbb játékpercet kapó futballistáknak és azoknak is, akik az utóbbi hetekben kisebb-nagyobb sérülésekkel küszködtek. Az A-csapatban így több akadémista és somorjai fiatal is lehetőséget kapott, mégpedig Dušan Fančovič (2005-ös születésű), Franck Bahi (1999), Csóka Bálint (2003), Szolgai Máté (2003) és Mikuláš Demjanovič (2004).

Először mutathatta meg magát a szurkolóknak a 21 esztendős, Nagymihályról érkező balhátvéd, Alex Mendez. A klubok megegyeztek a spanyol labdarúgó átigazolásáról, mindössze néhány részletkérdésben kell még dűlőre jutni.

Az 22. perc végén a sárga-kékeknek már volt egy kapufájuk (Veselovský), kihagyott tizenegyesük (Davis) és ajtó-ablak helyzetük (Szánthó). Egy perccel később azonban 0:2 volt az állás... Kétszer is érvényes volt a „ha nem adsz, kapsz” örök igazság. Két perccel Szánthó ziccere után Čavrić hasonló helyzetből megszerezte a vendégeknek a vezetést – 0:1. Egy perccel Veselovský kapufáját követően Zmrhal fejezett be góllal egy gyors kontrát – 0:2. A Slovan ezután még inkább az ellentámadásokra állt be, és Čavrić révén kihasznált egy védelmi megingást – 0:3. Röviddel később a DAC egykori játékosa, Sharani került Veszelinov elé, és egy visszahúzós csel után beállította a félidei végeredményt – 0:4. Röviddel a félidei sípszó előtt Mustafić maradt egyedül a tizenhatosban, ám rosszul találta el a labdát. Ez volt a Slovan egyetlen kihagyott helyzete.

Fordulás után több cserével kezdtek a csapatok és a játékrész nagy részében a vendégek térfelén mozgott a labda. Már a 47. percben az aktív Ramadan egy szép és jól helyezett lövéssel szépített – 1:4. A végeredmény a 76. percben született meg, amikor Szánthó beadását Csóka készítette le Nebylának, aki a bal alsóba célzott – 2:4.

„A szabadság időszaka előtt ez minden játékosnak egy hasznos mérkőzés volt. Az eredmény ellenére jól játszottunk, ami érvényes az első félidőre is, bár a négygólos hátrány mást sugall. A játékunk azonban nem volt rossz, fölényben futballoztunk, az ellenfél kontrákból büntetett. A második félidőben már magabiztosabban és a mi rendszerünkben játszottunk, aminek köszönhetően lőttünk két gólt és így azt a játékrészt megnyertük. Összességében úgy gondolom, hogy egy jó edzőmeccset játszottunk” – mondta a meccs után Ammar Ramadan, a DAC első góljának a szerzője.

A dunaszerdahelyi csapat péntekig folytatja az edzéseket, majd következik az évvégi szabadság ideje. A téli felkészülés január 5-én indul, az első edzőmeccsen az NBII-es Soroksárt fogadják január 14-én. 


DAC 1904 - ŠK Slovan Bratislava 2:4 (0:4)
MOL Akadémia, Dunaszerdahely, 2022. november 30., szerda, 13:00 ó, felhős idő, +4°C
Góllövők: 7. Čavrić 0:1, 23. Zmrhal 0:2, 34. Čavrić 0:3, 38. Sharani 0:4, 47. Ramadan 1:4, 76. Nebyla 2:4
Sárga lap: 57. Davis - 80. Koseček
Játékvezető: Kišš - Pozor, Štofik, 120 néző

DAC: Veszelinov - Pinto (73. Andzouana), B. Szolgai (73. Fančovič), Muhamedbegovic (46. Brunetti), Davis (84. Mendez) - Nebyla (84. Bahi), Fazlagić (73. Leginus), Veselovský (46. M. Szolgai) - Szánthó (79. Demjanovič), Ramadan, Gavrić (46. Csóka). Edző: Adrian Guľa.

Slovan: Trnovský - Medvedev (76. Kušnír), Križan, Voet (86. Baláž), Tóth - Sharani (46. Šaponjič), Mustafić, Kucka (71. Koseček), Zmrhal (46. Nikitin) - Čavrić (57. Antálek), Medved. Edző: Vladimír Weiss.
 

STATISZTIKA:
Lövés – kapura 6:6, mellé 5:4
Szöglet – 6:2
Les – 7:2


(dac1904.sk)