Felkészülési mérkőzés: az elején és a végén villanva győzte le szlovén ellenfelét a DAC

A horvátországi összpontosítás második összecsapásán Kružliak és Szánthó találataival 2:0-ra verte a DAC a szlovén élvonalbeli NK Celje csapatát.

Felkészülési mérkőzés: az elején és a végén villanva győzte le szlovén ellenfelét a DAC
Fotó: dac1904.sk

Az év negyedik, a horvátországi összpontosítás második mérkőzését játszotta kedden a DAC. A szlovén élvonal harmadik helyezettjével, az NK Celje együttesével Porečben csapott össze.

Adrian Guľa vezetőedző ezen a találkozón végül 20 játékosnak szavazott bizalmat. Ezúttal Ricardo, Andzouana, Dimun, Risvanis, Káčer és Csóka maradt a kispadon, kisebb sérülés miatt pedig Veselovský és Krstović sem volt bevethető.

Jobban nem is indulhatott volna a találkozó a sárga-kékek szempontjából, már a 3. percben megszerezték a vezetést. Ramadan szögleténél Kružliak maradt őrizetlen az ötösön, és közelről a hálóba bólintott – 0:1. A másik oldalon Balde a kapufát találta el, majd Bobičanec került helyzetbe, de a kapu fölé célzott. A 34. percben Blackman növelhette volna az előnyt, Niarchos labdája üresen találta őt a tizenhatosban, ám a panamai játékos a lövés pillanatában elcsúszott.

A szünetben négyet, a folytatásban pedig még további ötöt cseréltek a dunaszerdahelyiek, ám Pinto helyzetét leszámítva sokáig nem tudtak veszélyeztetni. A Celje vette át az irányítást, és volt néhány lehetőségük is, ám Petráš majd Veszelinov hálója érintetlen maradt. Az utolsó szó ismét a DAC-é volt: egy mintaszerű kontra végén Gavrić gurított a berobbanó Szánthó elé, aki közelről a léc alá bombázott – 0:2.

Az edzőtábort lezáró mérkőzésén pénteken, február 3-án a szintén szlovén FC Koper ellen lep pályára a DAC. Ez lesz egyúttal a csapat bajnoki főpróbája.


NK Celje - DAC 1904 0:2 (0:1)
Poreč, Horvátország, 2023. január 31., kedd, 12:00 ó, kellemes, napos idő, +10°C
Góllövők: 3. Kružliak 0:1, 89. Szánthó 0:2
Sárga lap: 80. Kalmár, 84. Nebyla

DAC: Petráš (67. Veszelinov) - Pinto (67. Kachút), Kružliak (K), Muhamedbegovic (67. Brunetti), Davis (46. Mendez) - Fazlagić (59. Riquelme) - Blackman (46. Szánthó), Nebyla, Balić (46. Gavrić), Ramadan (67. Kalmár) - Niarchos (46. Leginus). Edző: Adrian Guľa.

Celje: Obradović - Karničnik, Vuklišević, Nemanić, Milić - Zabukovn - Matko (74. Bizjak), Kouter (K) (74. Chukwubuikem), Popović, Bobičanec - Bajde (74. Kargbo). Edző: Roman Pilipcsuk.
 

STATISZTIKA:
Lövés – kapura 5:5, mellé 6:2
Szöglet – 5:4
Les – 3:6

 

(dac1904.sk)