*á.š FCSB-DAC - Guľa: "Ha már ki kell esni, akkor így kell kiesni, ilyen teljesítménnyel" | DAC

FCSB-DAC - Guľa: "Ha már ki kell esni, akkor így kell kiesni, ilyen teljesítménnyel"

A DAC csütörtökön is vereséget szenvedett az FCSB ellen az Európa Konferencia Liga selejtezőjének 3. fordulójában, így búcsúzott az európai kupaküzdelmektől. Edzői értékelés.

FCSB-DAC - Guľa: "Ha már ki kell esni, akkor így kell kiesni, ilyen teljesítménnyel"
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

Adrian Guľa (DAC 1904): „Nagyszerű mérkőzés volt. Igazából ez mindkét találkozóról elmondható. A hatékonyság, ami hiányzott. Az elején volt három óriási helyzetünk, melyeket sajnos nem sikerült berúgnunk. A második félidőben kicsit megváltoztattuk a felállást, egy kicsit megnyugtattuk a srácokat. Úgy gondolom, hogy egyértelműen mi voltunk a jobb csapat. Minden adott volt ahhoz, hogy drámaivá tegyük a végjátékot. A játékosaim az utolsó pillanatig küzdöttek, harcoltak. Mindenki megmutatta azt a nagy lehetőséget, ami benne rejlik, nemcsak egyénileg, hanem csapatszinten is. Látom a fiúkon, hogy csalódottak, de ez egy jó jel egy ilyen mérkőzés után, egy ilyen ellenféllel szemben. Ha már ki kell esni, akkor így kell kiesni, ilyen teljesítménnyel. Azt hiszem, hogy fizikailag, erőnlétileg és taktikai szempontból is minden benne volt ebben a meccsben. Küzdöttünk, a helyzeteket nem rúgtuk be, de bízom benne, hogy a mai teljesítményünk fog minket hajtani a következő napokban. Gratulálunk az ellenfélnek a továbbjutáshoz.”

Nicolae Dica (FCSB): „„Nehéz, kemény meccset játszottunk, de erre fel is voltunk készülve. A DAC-nak mindjárt az elején voltak helyzetei, de szerencsére nem tudta kihasználni azokat. Biztos, vagyok benne, hogy ha akkor gól születik vagy később egy másik lehetőségből, akkor teljesen más meccset látunk. Kemény küzdelem volt, de a végén győzni tudtunk, és ez a legfontosabb. A kimaradt vendéglehetőségek után sikerült betalálnunk, és megnyernünk az első félidőt. A második játékrészben is ébernek kellett maradnunk. Arra összpontosítottunk, hogy az ellenfél ne kerüljön gólhelyzetbe. Úgy gondolom, hogy a védelmünk jól tette a dolgát, állta a sarat. Ennek ellenére az utolsó pillanatig volt mitől tartanunk. Tisztában voltunk vele, hogy a DAC nagyon jó az előrejátékban. A második félidőben nekünk is volt helyzetünk, de nem szereztünk újabb gólt. Az 1:0-s eredmény így is elegendő volt a továbbjutásunkhoz. Köszönöm a csapatnak a mai teljesítményt.”


(dac1904.sk)