FC DAC 1904: Šatka a lehető legszebb ajándékkal zárta az őszi szezont

A válogatott védő lőtte a DAC utolsó gólját a 2018-as esztendőben.

FC DAC 1904: Šatka a lehető legszebb ajándékkal zárta az őszi szezont
Fotó: fcdac.sk

Tegnap a DAC 1:0-ra győzött a szeredi újonc ellen annak átmeneti, nyitrai otthonában. A három pontot azonban csak nagyon nehezen tudták megszerezni. „Pont olyan összecsapás volt, amilyenre számítottunk. A pálya talaja nehéz volt, az ellenfél pedig nagyot küzdött. Tudtuk, hogy ha sikeresek akarunk lenni ellenük, akkor a harciasságban fel kell velük vennünk a versenyt. Nem nyújtottunk olyan jó teljesítményt, amilyet szerettünk volna, de végül a lehető legszebb módon győzedelmeskedtünk – egy, az utolsó percben szerzett góllal,” mondja Ľubomír Šatka, a DAC és a szlovák válogatott középhátvédje.

A sárga-kékek csak nehezen kerültek a szívós és a keményen játszó ellenfél kapuja elé. „Ez főleg a hazaiak játékstílusának volt köszönhető, hiszen már a középpályán igyekeztek megállítani minket. Küzdöttek, sokat szabálytalankodtak – gyakran alattomos módon is. Talán ez egy kicsit kibillentett minket a ritmusból, ezért sem sikerült azt végrehajtanunk, amit elhatároztunk. Viszont sikerült megszereznünk a három pontot, és ez a lényeg.”

A mindent eldöntő találatot pont Ľubomír Šatka szerzett röviddel azután, hogy az időmérőn elkezdődött a 90. perc. Ez szimbolikus volt, hiszen az ősz folyamán több mérkőzést is hasonló módon, a meccsek végén szerzett góllal nyerték meg. Ráadásul a mostani félszezon alatt átélt kellemetlenségek után Ľubo ismét megmutatta, mennyire fontos tagja a csapatnak. „Szabadrúgáshoz jutottunk, ám a hazaiak elsőre tisztáztak. Azt mondtam magamban, hogy még maradok a tizenhatosban. Őszintén szólva, nem igazán akaródzott visszatérnem a védelembe, fáradt voltam. A labda Vida Kristopherhez került, aki remekül találta meg Maxim Tretyakovot a hátsó kapufánál. Tudtam, hogy ő nem tehet mást, mint hogy belövi a labdát kapu elé. Bemozdultam a két védő közé, és szerencsére a lábamról a hálóba pattant a labda. Csodálatos érzések fogtak el,” árulta el a pillanatról, amellyel utólag lepte meg magát a 23. születésnapja alkalmából, amit pont egy hete, vasárnap ünnepelt.         

A DAC a második helyről vonult a téli szünetre. Ez a csapat történelmének legjobb őszi eredménye az élvonalban. „Úgy gondolom, hogy sikeresnek értékelhetjük az egész őszi szezont. Kár azonban a Trencsén és a Zsolna ellen elszórt négy pontért, azokkal a birtokunkban közelebb állhattunk volna a Slovanhoz. Az égszínkékek viszont domináltak a bajnokságban és megérdemelten vezetik a tabellát. Egyúttal hozzátenném, hogy mi is megérdemeljük az ezüstérmes pozíciót. Tavasszal a felsőházban még minden megtörténhet, ismét szoros versengés lesz,” jósolja a fiatal védő, aki az ősszel tizenhét bajnoki találkozón két gólt szerzett.   


(fcdac.sk)