FC DAC 1904 - Marco Rossi: Minden mérkőzés egyformán fontos

A DAC vezetőedzője számára egy éltre szóló emlék maradt az eddigi utolsó Videoton elleni találkozó.

FC DAC 1904 - Marco Rossi: Minden mérkőzés egyformán fontos
Fotó: Cséfalvay Á. András

A Magyarországon töltött időszakának legutolsó mérkőzését a Videoton ellen vívta, és egész biztosan szép emlékek fűzhetik a találkozóhoz…

„Nagyon szép emlékek, hiszen ellenük szereztük meg a bajnoki címet. Ez teljesen váratlan dolog volt, noha a szezon utolsó szakaszában már elkezdtünk hinni abban, hogy megvalósulhat az álmunk. Csodálatos dolgot vittünk véghez, hiszen egy olyan gárdát utasítottunk magunk mögé, amely a Ferencvárossal karöltve Magyarország legerősebb és leggazdagabb klubja, kiváló játékosokkal. Úgy gondolom, hogy ebben az idényben ők a bajnoki cím legnagyobb esélyesei.”

Mik a Videoton játékának tipikus elemei?

„Amióta Magyarországra érkeztem, a Videoton mindig egy olyan csapat volt, amely megpróbált szépen futballozni. Általánosságban 65 százalékos labdabirtoklással rendelkeznek, és egy támadó felfogású együttesről beszélünk. Remek játékosaik vannak, akik kiválóak az egy-egy elleni párharcokban. A múlt szezonban leigazolták Danko Lazovićot, aki egy klasszis labdarúgó. Ő képes hamarabb megérteni a játék menetét a többieknél. Lazović, Suljić, Henty, Géresi és Pátkai jelenléte nagyon komplex gárdává teszi őket, és szerintem ők lesznek idén a magyar bajnokok.”

A válogatott mérkőzések miatt a DAC kénytelen több játékost is nélkülözni. Mi a terve a találkozóra?

„Egész héten edzünk a rendelkezésre álló tizenkét futballistával. Néhányuk a B csapatban is pályára lépett. Mindenek előtt a védekezésben szeretnék fejlődést látni. Eddig jól szerepelünk, jó eredményeink vannak, de még így is láttam hiányosságokat néhány találkozón. A védekező fázisunkon még csiszolnunk kell, és nemcsak a védőkről beszélek, hanem a középpályásokról és a támadókról is. Túl sok gólt kaptunk eddig, és ebben javulnunk kell. Nehéz lesz a Videoton ellen futballozni, mert egy jó, technikás csapattal találkozunk. Számunkra nagyon fontos lenne, hogy ne kapjunk gólt, de jól tudjuk azt is, hogy ez egy nehéz feladat lesz, mivel több játékosunkat is nélkülöznünk kell.”

Tehát az eredmény lesz a fontos a Vidi ellen?

„Bár ez egy barátságos mérkőzés lesz, szeretném a megfelelő hozzáállást viszont látni a pályán, mert a felkészülési találkozókon is építed a mérkőzéshez való mentalitásod. Minden összecsapás egyformán fontos, legyen szó kupameccsről, bajnokiról vagy felkészülési mérkőzésről. Főleg, ha otthon lépünk pályára, akkor a lehető legszórakoztatóbb teljesítményt kell nyújtanunk. Tisztában vagyunk vele, hogy az elmúlt két mérkőzésen, a Sároseperjes és a Szenice ellen ez nem sikerült, de reméljük, hogy a jövőben jobban fognak szórakozni a szurkolóink.”


(fcdac.sk)