FC DAC 1904: Ez a négy játékos távozik a csapattól

A szezon végeztével több olyan játékos is elhagyja a DAC-ot, akiknek lejárt a szerződésük vagy a kölcsönjátékuk.

 
FC DAC 1904: Ez a négy játékos távozik a csapattól
Fotó: Cséfalvay Á. András

A 2017/18-as idény befejezésével több olyan labdarúgótól is elköszön a klub, akiknek lejárt a szerződésük a DAC-ban. A Noé Achille Kwin, Yves Simon Pambou, Marko Živkovič hármas a kontraktusuk lejárta után köszönnek el Dunaszerdahelytől, míg Kalmár Zsolt az idény végéig szerepelt Dunaszerdahelyen kölcsönjátékon a német első osztályú Lipcse együttesétől.

A fenti négyesből leghosszabb ideig a kameruni védő, Noé Achille Kwin szolgálta a DAC-ot, aki az elmúlt idény játékoskeretéből egyedüliként még a jelenlegi klubtulajdonos, Világi Oszkár szerepvállalása előtt érkezett Dunaszerdahelyre. Kwin 2013 őszétől szerepelt sárga-kékben, és összesen 85 bajnoki mérkőzést abszolvált Dunaszerdahelyen, ezeken négy gólt szerezve. A hátvéd elmúlt másfél évét jelentősen befolyásolta a 2016 novemberében elszenvedett, komplikált térdsérülése, a legutóbbi hónapokban csak a harmadik ligás tartalékcsapat színeiben lépett pályára néhány alkalommal.

A Párizsban született, ám az ősei révén a kongói válogatottat erősítő, huszonkét éves Yves Simon Pambou 2015 nyarától volt a DAC futballistája. A szorgalmas középpályás három dunaszerdahelyi szezonja alatt 63 alkalommal lépett pályára a Fortuna Ligában, ezeken a fellépéseken egy gólt lőtt.

A szerb szélső védő, Marko Živkovič 2016 elején érkezett a DAC-hoz. A belgrádi Partizan neveltje 55 élvonalbeli találkozót abszolvált a DAC színeiben, ezeken két alkalommal talált be. Az ő neve mindörökre összeforrott az új Arénában szerzett első góllal: egy parádés lövéssel a trencséni AS kapuját vette be, megszerezve ezzel felújított stadion első találatát.

A kilencszeres magyar válogatott támadó középpályás, Kalmár Zsolt tavaly augusztustól szerepelt kölcsönjátékosként a Csallóközben. A lipcsei Red Bull kötelékébe tartozó labdarúgó 25/5-ös mérleget produkált a Fortuna Liga elmúlt idényében.

„Szeretnénk köszönetet mondani az említett négy játékosnak mindenért, amit az elmúlt időszakban a klubért tettek. Külön köszönet jár Kwinnek, aki a DAC átalakulásának a legelejétől velünk volt. A klub történetébe természetesen a többiek is vastag betűvel írták be neveiket, több, tényleg gyönyörű pillanatot is átéltünk közösen. Simon főleg az elmúlt idényben játszott kiválóan, ám ő a klub szerződéshosszabbítási ajánlata ellenére három év után új kihívást keresett. A jobbhátvéd pozíciójáért folyó konkurenciaharc miatt úgy egyeztünk meg Živkovičcsal, hogy két és fél év után elválnak útjaink. Ami Kalmárt illeti, az ő vendégjátéka május 31-én lejárt. Természetesen nyíltak vagyunk az elmúlt idény egyik húzóemberével való további együttműködésre, de ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy a piacon nagy a kereslet a Zsoltihoz hasonló minőségű játékosok iránt. Mind a négyüknek mindenekelőtt jó egészséget és sok sikert kívánunk a labdarúgó- és a magánéletükben egyaránt” - mondta Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.


(fcdac.sk)