FC DAC 1904: 19 éves válogatott védő érkezik Dunaszerdahelyre

Patrik Macej és Milan Šimčák után újabb labdarúgót igazolt Nagymihályból (Michalovce) a DAC: ezúttal a 19 éves védőjátékos, Martin Bednár érkezik Dunaszerdahelyre – írja az fcdac.sk.

FC DAC 1904: 19 éves válogatott védő érkezik Dunaszerdahelyre
Fotó: fcdac.sk

A Prešovban született futballista szerdán orvosi teszteken vesz részt, ezek sikeres teljesítése után pedig aláírja a négy esztendőre, a 2012/22-es szezon végéig szóló szerződését.

Martin Bednár (szül. 1999. április 22-én) 14 éves koráig szülővárosában futballozott, méghozzá a Tatran és a FAMT színeiben. 2013-tól Nagymihályban szerepelt, egyúttal az U15-ös kategóriának és az idősebb korosztályos válogatottaknak is a tagja volt. Jelenleg a neve a huszonegy éven alattiak bővebb keretében található meg.

A szlovák labdarúgás egyik legnagyobb tehetsége már tizenhat évesen bemutatkozott a Fortuna Ligában, méghozzá pont a DAC otthonában, 2015 novemberében. Eddig összesen 28 élvonalbeli pályára lépést gyűjtött, és egy hónappal ezelőtt, a Slovan elleni hazai összecsapáson az első gólját is megszerezte.

A tehetségére a határon túlról is felfigyeltek, hiszen tizenhat esztendős koráig már olyan klubokban fordult meg próbajátékon, mint a Valencia, FC Liverpool, Legia Varsó vagy Atalanta Bergamo. Kiskorától kezdve a középpálya tengelyében szerepelt, ahol az edzők védekező feladatokkal bízták meg, és ezért gyakran a középső védő pozíciójában is megfordult. Ez a sokoldalúság az egyik az erősségei közül. Továbbiak a remek játékolvasás, a labdaszerzés és a passz, amelyek a mai labdarúgás kulcskritériumai az ő posztján szereplők számára.

„Tisztában vagyunk vele, hogy Martinnak több megkeresése volt – külföldről is -, ám a végső fázisban már csak a DAC és a Zsolna ajánlatára szűkítette a kört. Nagyon örülünk annak, hogy a projektünk meggyőzte őt és biztos vagyok benne, hogy jó döntést hozott. Üdvözlöm Martint a klubunkban és sok közös sikert kívánok neki. Ismerjük a tehetségét, és bízom benne, hogy hétről hétre bizonyítani is fogja azt a DAC színeiben” – jelentette ki a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele. 


(fcdac.sk)