Európa-liga: FC DAC 1904 – Atromitosz FC 1:2 (Online)

Az Európa-liga második selejtezőkörének első mérkőzésén a DAC hazai pályán mérkőzik a görög Atromitosz FC-vel. Élőben közvetítjük a mérkőzést.

Európa-liga: FC  DAC 1904 – Atromitosz FC 1:2 (Online)

EREDMÉNY:

FC  DAC 1904 – Atromitosz FC 1:2

Gólszerzők: 5. Vida – 20. Umbides, 43. Manoussos

Játékvezetők: Dankert – Häcker, Seidel (mindhárman németek)

Sárga lap: Čmelík (DAC)

Nézőszám: 9980

A csapatok összeállításai: 

DAC: Jedlička – Koštrna, Oravec, Kružliak, Davis (73. Blackman) – Ronan (30. Vida K.), Vida M. – Čmelík (60. Veselovský), Kalmár, Divkovič – Ramirez

Atromitosz: Megyeri – Kivrakidis (39. Natsos), Risvanis, Goutas, Katrans – Madron, Charisis – Manoussos, Umbides, Nsikulu (61. Farley) - Vellios (74. Khila)


Sokáig a DAC diktálta a tempót és irányította a mérkőzést, az ellenfélnek azonban sikerült mindig a lehető legrosszabbkor betalálnia, miközben szinte csak védekezett. Arra, hogy az egyik fél játszik, a görögök meg nyernek, emlékezhetünk a 2004-es Eb-ről, és ez tulajdonképpen itt is bevált. A DAC támadott, helyenként mutatósan futballozott, a görögök meg kihasználták az adódó lehetőségeiket. Jól védekeztek, mi tagadás, hiszen a DAC gyakorlatilag egyetlen pontrúgásból sem tudott helyzetig jutni, és kijátszott helyzetből is kevés volt a tizenhatoson belül. Nehéz lesz odakint nyerni, de nem lehetetlen. Viszont ez a mai meccs nyilván sokat kivett a játékosokból...

Kezdőcsapatok:

DAC: Jedlička - Koštrna, Oravec, Kružliak, Davis - Ronan, Vida M. - Čmelík, Kalmár, Divković - Ramirez

Atromitosz: Megyeri - Kivrakidis, Risvanis, Goutas, Katranis - Madson, Charisis - Manoussos, Umbides, Nsikulu - Vellios


„Jól kezdtük a szezont, most újabb fontos mérkőzés előtt állunk egy nehéz ellenféllel szemben. Támadásban nagyon erősek, de a védekezésük is jól működik, valamelyest olyan stílusban futballoznak, mint a Cracovia. A párharc előtt 50-50 százalékos esélyt látok a továbbjutásra. Szeretnénk továbbjutni a harmadik körbe, ezért fontos lesz, hogy holnap győzzünk, lőjünk 1-2 gólt és Jedlička egyet se kapjon“ - mondta a DAC vezetőedzője, Peter Hyballa a párharc előtti szerdai sajtótájékoztatón.


A DAC idei tétmeccsei:

EL-meccsek:

KS Cracovia Kraków – FC DAC 1904 2:2
FC DAC 1904 - KS Cracovia Kraków 1:1

Fortuna Liga

1. forduló: FC ViOn Zlaté Moravce – FC DAC 1904 1:2

(parameter)