*á.š Európa Konferencia Liga: Túllépne az előtte álló akadályon a DAC, kiderült, játszhat-e Kalmár | DAC

Európa Konferencia Liga: Túllépne az előtte álló akadályon a DAC, kiderült, játszhat-e Kalmár

A DAC szerdán a feröeri Vikingur vendégeként lép pályára az Európa Konferencia Liga selejtezőjének 2. fordulójában. A klub keddi sajtótájékoztatóján Adrian Guľa vezetőedző és Milan Dimun középpályás tájékoztatott a körülményekről és a kilátásokról.

Európa Konferencia Liga: Túllépne az előtte álló akadályon a DAC, kiderült, játszhat-e Kalmár
Forrás: dac1904.sk

Akárcsak Észak-Írországban, Adrian Guľa ezúttal is kiemelte, hogy jó minőségű műfüves pályán játszhatják a holnapi mérkőzést, így minden adott ahhoz, hogy teljes értékű teljesítményt nyújthassanak.

„Nagyon fontos, hogy megfelelő koncentráltsággal és hozzáállással lépjünk pályára. Egy kétmérkőzéses párharc első felvonásáról van szó, így nagyon fontos, hogy a srácok maximálisan odategyék magukat, csapatként küzdjenek. Ha ez meglesz bennünk, akkor biztos vagyok benne, hogy megmutatkozik majd a játékminőségünk, és jó eredménnyel várhatjuk a visszavágót“ – mondta Guľa.

A vezetőedző kiemelte, hogy mivel elég specifikus az utazás a Feröer-szigetekre, már két nappal a mérkőzés előtt repülőre ültek, hogy biztosan elkerüljék az esetlegesen adódó kellemetlenségeket. Másnap például már ködös volt az idő a szigetországban, így nem biztos, hogy a repülőgép le tudott volna szállni. A csapat a plusz egy napot regenerációval töltötte, illetve videón kielemezték az ellenfél erősségeit és gyengéit.

A vasárnapi bajnokin Hahn János sérülést szenvedett, ezért nem is tudott a csapattal utazni. Guľa szerint egyelőre kérdés, hogy mennyi időt lesz kénytelen kihagyni, de az MRI-vizsgálat pozitívabb eredményt mutatott. Balogh Norbert izomproblémák miatt nincs bevethető állapotban, míg Sainey Njiének nem sikerült vízumot intézni, így ő ugyancsak lemarad a találkozóról.

„A csapattal van viszont Kalmár Zsolt, aki teljes értékű edzésmunkát végez. Mivel ő az együttes kapitánya és vezéregyénisége, fontos a jelenléte. Egész mérkőzésen még nem bevethető, talán még csereként sem léphet pályára, de nagyon lényeges, hogy itt van velünk“ – mondta Guľa, majd hozzátette, hogy az új igazolás Risvanis is bekerült az utazó keretbe.

Milan Dimun úgy érzi, hogy készen állnak a szerdai mérkőzésre, bíznak magukban, és abban is, hogy mindenki kiadja magából a maximumot. „Olyan kiindulópontot szeretnénk szerezni a visszavágóra, ami nagy esélyt ad a továbbjutásra. Úgy érezzük, hogy képesek vagyunk legyőzni az előttünk álló akadályt“ – mondta.

A Vikingur-DAC találkozó a tervezettnél egy órával korábban, tehát 19 órakor kezdődik majd, a Paraméter pedig élőben közvetíti.


(dac1904.sk)