*á.š Európa Konferencia Liga: Nem számolgatnak a DAC-nál, a győzelem a cél – nagy esély van Kalmár visszatérésére | DAC

Európa Konferencia Liga: Nem számolgatnak a DAC-nál, a győzelem a cél – nagy esély van Kalmár visszatérésére

A DAC kétgólos előnyből várja a Vikingur Gota elleni visszavágót az Európa Konferencia Liga selejtezőjének 2. fordulójában. A klub szerdai sajtótájékoztatóján Adrian Guľa vezetőedző és Veszelinov Dániel, a csapat hálóőre beszélt a meglátásairól.

Európa Konferencia Liga: Nem számolgatnak a DAC-nál, a győzelem a cél – nagy esély van Kalmár visszatérésére
Fotó: Cséfalvay Á. András - további képekért kattints!

Guľa elmondta, nagyon várják a holnapi találkozót, és mivel visszavágóról van szó, tudják, mire számítsanak az ellenféltől. Bízik benne, hogy örömet okoznak a szurkolóknak és továbbjutást ünnepelhetnek.

„A csapat egyértelmű mentalitása, hogy minden meccsét meg akarja nyerni, és a holnapi mérkőzéshez is így állunk hozzá. Egyértelműen a továbbjutás a cél, ugyanakkor szeretnénk a saját stílusunkat játszani, hogy a szurkolók is érezzék, a csapat jó irányba fejlődik. Nem számolgatunk, mindenképp győzni szeretnénk. A 2:0 egy jó eredmény, de a fociban minden lehetséges, ezért oda kell figyelnünk”

– mondta Guľa, majd hozzátette: mindent megtesznek, hogy hatástalanítsák az ellenfél erősségeit.

Mint mondta, a Vikingur fő erejét a gyors kontrák és pontrúgások jelentik. „Amellett, hogy ezekre oda kell figyelnünk, elöl is megfelelő hatékonysággal kell dolgoznunk” – mondta.

A múlt heti mérkőzésen a csapat több elkerülhető hibát is vétett, amiből az ellenfél veszélyes helyzeteket dolgozott ki. Guľa szerint játékosai megszokásból passzoltak, nem figyeltek oda a műfüves pálya minőségére, ami nem volt a legideálisabb Feröeren.

„Az ellenfél ilyenekből veszélyes lehetőségeket dolgozott ki, de szerencsére nem kaptunk gólt. Nagyon fontos a koncentráció, ezt pedig igyekszünk az edzéseken is hangsúlyozni. Ezért is örülök, hogy Zsolnán már látszott a csapat jó reakciója, a játékosok jobban odafigyeltek”

– hangsúlyozta a vezetőedző.

A zsolnai mérkőzés után kisebb problémákat állapítottak meg Ciganiksnál, és csak holnap derül ki, hogy bevethető állapotban lesz-e. Kalmár Zsolttal kapcsolatban viszont jó híreket közölt Guľa.

„Teljes értékű edzést végez, és be is került a meccskeretbe, készen áll a mérkőzésre. Remélem, hogy Kalmár lehetséges visszatérése sok nézőt vonz majd a stadionba. Bízom benne, hogy lesz rá lehetőség, hogy fokozatosan bedolgozhassuk őt a csapatba”

- mondta a vezetőedző, aki kitért a szintén régóta sérüléssel bajlódó Szendrei Ákosra is. Mint mondta, a magyar játékos már bekapcsolódik az edzésfolyamatba, de nem szeretnénk elsietni a visszatérését. Bár Guľa szerint helye van a klubban, száz százalékos formába kell kerülnie, hogy dönthessenek a jövőjét illetően.

Az utóbbi időben remek formában játszó Nikola Krstovićcsal kapcsolatban örömét fejezte ki, hogy ilyen produktív, de hangsúlyozta, hogy nem tudna gólokat lőni, ha a csapattársak nem szolgálnák őt ki.

„Ezt a hatékonyságot a többiekre is át kell ragasztanunk, nem elég, hogy egy játékoson múljunk” – mondta Guľa, aki fontosnak tartja, hogy a szélsők és a középső középpályások is produktívabbak legyenek

Veszelinov Dániel, a csapat hálóőre ugyancsak pozitívan tekint a csütörtöki mérkőzésre, úgy érzi kellően felkészültek.

„A cél a győzelem, ennek érdekében pedig mindent megteszünk. Úgy szeretnénk kimenni a pályára, hogy 110 százalékot adunk ki magunkból” – fogadkozott.

Újságírói kérdésre elmondta, hogy az idegenbeli meccseken valószínűleg azért lehet több dolga, mert hazai pályán jobban koncentrál a csapat és kevesebbet kell játékba avatkoznia. Az ellenfelek pályáján idegesebb lehet a csapat, ő viszont igyekszik nyugalmat árasztani magából és védésekkel segíteni.

A poszton belüli konkurenciaharccal kapcsolatban elmondta, hogy nagyon pozitív benyomásai vannak két vetélytársával, Petrášsal és Trnovskýval kapcsolatban, akik mindenben segítik őt. „Megvan köztünk a konkurencia, de egészséges versengésről van szó, igyekszünk egymást húzni, hogy minél jobb szinten tudjunk teljesíteni” – mondta.
 

A DAC – Vikingur Gota találkozó csütörtökön 21 órakor kezdődik, a Paraméter pedig élőben közvetíti.


(tt)