*á.š Európa Konferencia Liga: Csak kapufáig jutott a DAC, búcsú a nemzetközi porondtól | DAC

Európa Konferencia Liga: Csak kapufáig jutott a DAC, búcsú a nemzetközi porondtól

A DAC Bukarestben is egygólos vereséget szenvedett az FCSB ellen, így 0:2-es összesítéssel búcsúzott az Európa Konferencia Liga selejtezőjének 3. fordulójában.

Európa Konferencia Liga: Csak kapufáig jutott a DAC, búcsú a nemzetközi porondtól
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

Az első perctől kezdve jó iramú mérkőzést láthatott a több mint 40 ezres közönség, főként a hazai csapat aktív játékának köszönhetően. Ennek ellenére a vendégek előtt adódott a mérkőzés első komolyabb helyzete. Egy labdaszerzést követően Blackman húzott el a jobb oldalon, laposan középre passzolt, Balogh pedig a tizenhatos határáról a hosszú oldalt vette célba. A labda a felső lécről pattant a kapu elé, majd onnan ki a mezőnybe. A bukarestiek főként szögletekből és átlövésekből veszélyeztettek, de ezeknél rendre résen voltak a sárga-kék védők. A vendégek sem ültek a babérjaikon, igyekeztek minél hamarabb kiegyenlíteni az összesített eredményt, a befejezéseknél viszont nem voltak hatékonyak – Szánthó lövése mellé ment, Krstović középre tartó próbálkozását pedig Tarnovanu fogta magabiztosan. Pár perccel később nehéz helyzetbe került a DAC. Popescu ugratta ki Rusut, aki kissé kisodródva lőtt, a labda viszont a hosszú oldalon a kapufáról kijött, a középen érkező Cordeának pedig már csak az üres kapuba kellett vágnia. A vezetés tudatában is támadásban maradt az FCSB, majd aztán fokozatosan visszaállt, hagyta a vendégeket kezdeményezni, ők viszont nem tudtak mit kezdeni a hazai védelemmel.

Adrian Guľa a szünetben becserélte Nicolaescut, de ő sem tudott átütőerőt vinni a DAC játékába. Továbbra is maradt a játék képe, a kapuk viszont sokáig nem forogtak veszélyben. A sárga-kékek szabadrúgásból, valamint egy az egyben történő kapura vezetésből is veszélyeztethettek, de betalálni képtelenek voltak – vagy a védők blokkoltak, vagy Tarnovanu kapus volt jó helyen. A vendégek a félidő derekán voltak a legközelebb a gólszerzéshez, Balogh lövése viszont a kapu mellé ment. Az FCSB kontrákból, valamint távoli lövésekből veszélyeztettt, de újabb gólt már nem sikerült szereznie. Ahogy a DAC-nak sem, amely az utolsó percekre ugyan igyekezett beszorítani ellenfelét, de jól láthatóan elfogyott a játékosok ereje.

A DAC így kettős vereséggel, 0:2-es összesítéssel búcsúzott az európai kupaküzdelmektől.

A mérkőzés: FCSB Bukarest – FC DAC 1904 1:0
 

(tt)