Erről érdemes tudnod, ha ott leszel a DAC–Ružomberok bajnokin

Érdemes figyelmesen elolvasni a vasárnapi bajnoki mérkőzéssel kapcsolatos fontos tudnivalókat.

Erről érdemes tudnod, ha ott leszel a DAC–Ružomberok bajnokin
Fotó: Paraméter

A forgóajtók közelében, a B és C lelátók alatt a kapunyitástól (13:30) ezúttal is a már szokásos, ingyenes arcfestést szerveznek a szurkolók részére. A hétvégi találkozóra kiadott színes meccsfüzetet (Híradó) a DAC store-ban találják majd meg a szurkolók.

A mérkőzés napján három órával a kezdő sípszó előtt, 12:00 órakor nyit a DAC Store és 18:00-kor zár. A forgókapukon áthaladva is vásárolhatnak a Fanshopban, konkrétan a BC szektorok sarkán megtalálható sátorban, ahol szintén érvényes a szezonbérlettel rendelkezők 5 százalékos árengedménye.

Az egész MOL Arénában elérhető a szabad internet hozzáférés. Keressék a MOL Aréna free wifi hálózatot, amelybe egyszerűen, a közösségi hálózatok vagy email segítségével tudnak bejelentkezni.

BELÉPŐJEGYEK ÉRTÉKESÍTÉSE

Hétfőtől zajlik a belépőjegyek értékesítése a vasárnapi összecsapásra. Ezeket ide kattintva online, illetve az alábbi nyitvatartási órákban a jegypénztárakban és a DAC store-ban vásárolhatják még meg.

Szombat 2019.03.16.

09.00-14.00: a MOL Aréna 1-es számú jegypénztára

Vasárnap 2019.03.17. (DAC-Rózsahegy - meccsnap!)

12:00-tól: a MOL Aréna 2-es számú jegypénztára

A jegypénztárakban készpénzes és bankkártyás fizetés is lehetséges (30 euró felett).

A VIP Silver belépőjegyeket a jegypénztárakon kívül a DAC store üzletben is meg tudják majd vásárolni.

ÉRKEZÉS, PARKOLÁS ÉS BELÉPTETÉS A STADIONBA

A stadion körül 13:30 környékén közlekedési korlátozások lépnek életbe.

A parkolás a szokásos helyszíneken lehetséges, de a Vásártérre való behajtás csak a közelben található parkolók megteléséig lesz lehetséges, ezt követően szintén lezárásra kerül a motoros forgalom előtt. Javasolják még a Max és a Family Center bevásárlóközpontoknál található szabad parkolók használatát.

A hazai csapat szurkolói számára az A, B, C és a D tribünök lesznek megnyitva. A kerekesszékesek kijelölt helyei az AB, BC szektor és a Silver VIP alatt találhatók.

A vendégek nem igényeltek belépőjegyet a szurkolóik számára.

Maga a stadionba való belépés csak a forgókapukon keresztül lehetséges, amelyek a következő helyeken találhatóak:

- Az A és B tribün továbbá a B és C tribün sarkán: AP, AB, B1, B2, B3, B4, BC, C1, C2, C3, C4, C5, CD

- Az A tribün és D tribün sarkán: AL, AD, D2, D3, D4

- Az A tribün recepcióján át: Sky box, VIP

A szurkoló belépéskor hozzáérinti a megvásárolt belépő színes felét a QR kódleolvasóhoz, amivel aktiválódik a forgókapu egy személy belépésére. A forgókapuk csak az arra a tribünre szóló, megfelelő belépők számára engedélyezik a bejutást.

A szervezők kérik a szurkolókat a korai érkezésre, hiszen a biztonsági vizsgálat során elfogadott intézkedések a szokásosnál több időt igényelnek. A stadion kapui másfél órával a kezdés előtt nyitnak (13:30), a VIP szektorok fél órával előbb (13:00)

A személyes ellenőrzés miatt a női szurkolók számára külön forgóajtók állnak rendelkezésre.

CASHLESS RENDSZER A BÜFÉKBEN

A MOL Aréna büféiben csak az ún. cashless kártyával lehetséges fizetni. Ez a készpénznélküli rendszer a feltöltőkártyák elve alapján működik, helyettesítve a készpénzes fizetést. A hétvégi találkozó alkalmával is csak ezen a módon tudnak a szurkolók a büfékben fogyasztani.

A Cashless kártyák értékesítése és feltöltése a belépőjegyek értékesítésével egyidejűleg zajlik. A VIP szektor látogatóinak az A lelátó recepcióján, meccsnapon 13:00 és 18:00 között lesz megnyitva egy cashless kassza. Ezen felül a St. Nicolaus SILVER LOUNGE étteremben is elhelyeznek egy feltöltő automatát.

Az AL, AD, D2, D3 és D4 szektor látogatói a Cashless kártyát a forgóajtón való belépés előtt tudják csak megvásárolni. Az említett szektorok alatt elhelyeztek egy feltöltő automatát, a kártyát azonban már előre meg kell vásárolniuk a kasszáknál, esetleg a DAC Store-ban, a fent említett időpontokban.

BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

A 2018/19-es szezon előtt érvénybe lépett a SZLSZ új fegyelmi jogszabályzata, amely a korábbiaknál sokkal szigorúbb büntetéseket helyez kilátásba a klubok és a látogatók számára is.   

A mérkőzést az 1/2014 számú a sportrendezvényekről szóló törvény értelmében a mérkőzés előtt és alatt szigorú biztonsági intézkedések lesznek foganatosítva úgy a szervező, mint a rendőrség részéről. A stadionba való belépés előtt személyi ellenőrzésekre kerül sor.

A stadionba vezető belépési pontokon a szervező szolgálat minden meghatalmazása kihasználásra kerül, méghozzá az ide vonatkozó törvény és a szervező szolgálat elvárt kötelességei betartásának alapján. Azok a személyek, akik láthatólag alkohol vagy egyéb szerek befolyása alatt állnak, nem lesznek beengedve a stadionba; ugyanez azokra is érvényes, akiknél az előbb említett anyagokat találnak a szervezők. Minden transzparens és zászló is ellenőrzésre kerül, amelyek nem lehetnek szilárd rúdon, és amelyek esetlegesen fegyverként használhatók. Abban az esetben, ha az említett tárgyak gyalázó, gúnyolódó szavakat, illetve olyan képeket tartalmaznak, amelyek alkalmasak a köznyugalom megzavarására, elkobzásra kerülnek, és a tulajdonosaikat nem engedik be a stadionba. A stadion egyes szektorai átjárhatatlanok, melyek kapuval lesznek elválasztva, és a szervező szolgálat megfigyelése alatt állnak majd.

Kérik a szurkolókat, ne vigyenek magukkal más államok szimbólumait, mert ezeket a rendezők nem engedik be a stadionba, és tulajdonosaikat átadják a rendőrségnek.

A belépők egyszer használatosak lesznek, ami azt jelenti, hogy a stadionba való belépés után már nem lesz lehetséges elhagyni azt, majd ismét visszatérni. Az egész mérkőzés során minden nézőnek magánál kell tartania az érvényes belépőjét, és a találkozó során felmutatnia azt a szervező szolgálat felszólítására.

Figyelmeztetik a szurkolókat, hogy bármilyen tárgyak bedobálása a pályára szigorúan tilos. Ennek megszegése szabálysértésnek minősül, amely a stadionból való kizárást von magával. Az egész stadiont és az egyes szektorokat kamerarendszer figyeli majd. Minden kamera által rögzített incidens azonnali kiértékelésre és elrendezésre kerül a szervező szolgálat és a rendőrség által. Rendbontás esetén a biztonsági egységek azonnali beavatkozása következik. 


(fcdac.sk)