Erről érdemes tudnod, ha ott leszel a DAC–Michalovce bajnokin

Vasárnap koraeste ismét a bajnokságban kell helytállnia a DAC-nak, amihez a 12. játékos segítségére is nagy szüksége lesz.

Erről érdemes tudnod, ha ott leszel a DAC–Michalovce bajnokin
Fotó: fcdac.sk

Mindössze három nappal a Dinamo Minszk elleni Európa-liga selejtező után a Fortuna Liga új idényének első hazai mérkőzése következik. Vasárnap 19:00 órától a Zemplín Michalovce csapatát fogadjuk a MOL Arénában.

„Amennyiben jövőre is szeretnénk ott lenni az európai kupaporondon, a bajnoki évad legelejétől gyűjtenünk kell a pontokat. Ehhez kérjük a szurkolók segítségét” – mondta Marin Ljubičić csapatkapitány.

Hétfőtől zajlik a belépőjegyek értékesítése a vasárnapi találkozóra. Ezeket ide kattintva online, a jegypénztárakban és a DAC store-ban vásárolhatják meg.

Biztonsági intézkedések

A stadion körül 17:30-tól forgalomkorlátozásokra lehet számítani.

A parkolás a szokásos helyszíneken lehetséges, de a Vásártérre való behajtás csak a közelben található parkolók megteléséig lesz lehetséges, ezt követően szintén lezárják a forgalom előtt. Javasolt még a Max és a Family Center bevásárlóközpontoknál található szabad parkolók használata.

A hazai csapat szurkolói számára az A, B és a C tribünök lesznek megnyitva. A kerekesszékesek kijelölt helyei az AB, BC szektor és a Silver VIP alatt találhatók. A vendégek nem igényeltek belépőjegyet a szurkolóik számára.

Maga a stadionba való belépés csak a forgókapukon keresztül lehetséges, amelyek a következő helyeken találhatóak:

- Az A és B tribün továbbá a B és C tribün sarkán: belépés az AP, B és C lelátókra

- Az A tribün recepcióján át: Sky box, VIP

A szurkoló belépéskor hozzáérinti a megvásárolt belépő színes felét a QR kódleolvasóhoz, amivel aktiválódik a forgókapu egy személy belépésére. A forgókapuk csak az arra a tribünre szóló, megfelelő belépők számára engedélyezik a bejutást (például az AL szektorba szóló belépővel nem lehet belépni a stadion többi részébe).

A szervezők kérik a szurkolókat a korai érkezésre, hiszen a biztonsági vizsgálat során elfogadott intézkedések a szokásosnál több időt igényelnek. A stadion kapui másfél órával a kezdés előtt nyitnak (17:30).

A személyes ellenőrzés miatt a női szurkolók számára külön forgóajtók állnak rendelkezésre.

Cashless rendszer a büfékben

A MOL Aréna büféiben csak az ún. Cashless kártyával lehetséges fizetni. Ez a készpénznélküli rendszer a feltöltőkártyák elve alapján működik, helyettesítve a készpénzes fizetést.

A Cashless kártyák értékesítése és feltöltése a belépőjegyek értékesítésével egyidejűleg a jegypénztárakban zajlik, azok nyitvatartási ideje alatt. A VIP szektor látogatóinak az A lelátó recepcióján, meccsnapon 17:30 és 21:30 között lesz megnyitva egy cashless kassza. Ezen felül a recepción, illetve a St. Nicolaus SILVER LOUNGE étteremben egy-egy feltöltő automatát helyeztek el.

Biztonsági intézkedése

Az új szezon előtt érvénybe lépett a SZLSZ új fegyelmi jogszabályzata, amely az eddigieknél sokkal szigorúbb büntetéseket helyez kilátásba a klubok és a látogatók számára is.    

A mérkőzést az 1/2014 számú a sportrendezvényekről szóló törvény értelmében a mérkőzés előtt és alatt szigorú biztonsági intézkedések lesznek foganatosítva úgy a szervező, mint a rendőrség részéről. A stadionba való belépés előtt személyi ellenőrzésekre kerül sor.

A stadionba vezető belépési pontokon a szervező szolgálat minden meghatalmazása kihasználásra kerül, méghozzá az ide vonatkozó törvény és a szervező szolgálat elvárt kötelességei betartásának alapján. Azok a személyek, akik láthatólag alkohol vagy egyéb szerek befolyása alatt állnak, nem lesznek beengedve a stadionba; ugyanez azokra is érvényes, akiknél az előbb említett anyagokat találnak a szervezők. Minden transzparens és zászló is ellenőrzésre kerül, amelyek nem lehetnek szilárd rúdon, és amelyek esetlegesen fegyverként használhatók. Abban az esetben, ha az említett tárgyak gyalázó, gúnyolódó szavakat, illetve olyan képeket tartalmaznak, amelyek alkalmasak a köznyugalom megzavarására, elkobzásra kerülnek, és a tulajdonosaikat nem engedik be a stadionba. A stadion egyes szektorai átjárhatatlanok, melyek kapuval lesznek elválasztva, és a szervező szolgálat megfigyelése alatt állnak majd.

Kérik a szurkolókat, ne vigyenek magukkal más államok szimbólumait, mert ezeket a rendezők nem engedik be a stadionba, és tulajdonosaikat átadják a rendőrségnek.

A belépők egyszer használatosak lesznek, ami azt jelenti, hogy a stadionba való belépés után már nem lesz lehetséges elhagyni azt, majd ismét visszatérni. Az egész mérkőzés során minden nézőnek magánál kell tartania az érvényes belépőjét, és a találkozó során felmutatnia azt a szervező szolgálat felszólítására.

Figyelmeztetjük szurkolókat, hogy bármilyen tárgyak bedobálása a pályára szigorúan tilos. Ennek megszegése szabálysértésnek minősül, amely a stadionból való kizárást von magával. Az egész stadiont és az egyes szektorokat kamerarendszer figyeli majd. Minden kamera által rögzített incidens azonnali kiértékelésre és elrendezésre kerül a szervező szolgálat és a rendőrség által. Rendbontás esetén a biztonsági egységek azonnali beavatkozása következik. 


(fcdac.sk)