Erősödött a DAC, ami a mai meccsen jól is jön

Óriási erőt jelen az, hogy a MOL Arénában 3 ezerrel többen tudnak drukkolni a hazai csapatnak – nyilatkozta a péntek esti DAC-Slovan rangadó előtt tartott sajtótájékoztatóján a DAC klubtulajdonosa. 

Erősödött a DAC, ami a mai meccsen jól is jön
Fotó: Paraméter

Világi Oszkár szerint ilyen értelemben is erősödött a csapat, ami jól is jön, hiszen „a mai meccsen óriási nyomás nehezedik ránk”. Ezzel együtt úgy véli, jó lesz a hangulat, és a csapat dolga az, hogy nyerjen. „Ez a cél, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.”

Világi elmondta, a DAC profi klubbá vált, és az ifjúsának is nagy motiváviót jelent, hogy 10 ezer ember előtt játszon. „Egy évig nem kaptunk ki, ha mától kezdve egy évig nem kapunk ki, azt elfogadom, évente egy vereséggel tudok élni” - jegyezte meg a klub vezetője. "Dominánsabb a játékunk, nagyobb a hajtás a pályán, az elsődleges célunk az, hogy az első hat között végezzünk. Olyan helyekért kell küzdenünk, ami nemzetközi szereplést eredményez. Lépésről lépésre haladunk előre." - véli Világi.

Ami az új stadion költségvetését illeti, az eredeti tervben 22,5 millió euró szerepelt, a végső költségvetés eléri a 25,5 milliót, ami egy 13 ezer férőhelyes stadionhoz képest korrekt büdzsé. Világi szerint az arénában érződik a DAC szellemisége, az összetartozás érzése, ami szentélye lehet a szlovákiai magyarságnak.

(sp)