Erik Pačinda lett augusztus legjobb játékosa

Vida Krisztopher az Augusztus Legszebb Gólja szavazásán elért első helye után a következő értékes díj is a Csallóközbe kerül.

Erik Pačinda lett augusztus legjobb játékosa
Fotó: fcdac.sk

Erik Pačinda lett a Fortuna Liga augusztusi hónapjának legjobb játékosa. A DAC kulcsemberét 2017 novembere/decembere után másodszor szavazták meg a hónap legjobbjának.

A Fortuna Liga mindkét hagyományos ankétját dunaszerdahelyi labdarúgók uralták a nyári hónapokban. Azt követően, hogy Vida Krisztopher diadalmaskodott a július és augusztus hónap legszebb góljának szurkolói szavazásán, ugyanazon időszak – amely az első hat fordulót öleli fel – legjobb futballistájának csapattársát, Erik Pačindát választották.     

A múlt év végéhez hasonlóan Pačinda ismét nagy előnnyel végzett az élen. A tizenegy nevezett közé a DAC és a Slovan adta a legtöbb játékost – hármat. Pačindán kívül Kalmár Zsolt és Vakoun Bayo is játékban volt, előbbi a megosztott negyedik helyen végzett. Az elefántcsontparti támadó a nyolcadik legtöbb szavazatot kapta. Pačinda a zsűri, míg Kalmár a szurkolók szavazásának az élén végzett.

A Fortuna Liga Hónap legjobb játékosa ankétját 2015 őszén indította a Ligás Klubok Uniója (LKU), melyben a szurkolók és a zsűri szavazatait számolják össze. A szavazás legelső győztese a DAC akkori csatára, Szarka Ákos lett még 2015 augusztusában. Erik Pačinda jóvoltából harmadik alkalommal kerül Dunaszerdahelyre a trófea.

 

A Fortuna Liga Hónap játékosa – 2018 augusztusa

1. Erik Pačinda (DAC) 27 pont

2. Joey Sleegers (Trenčín) 19 pont

3. Martin Tóth (Spartak Trnava) 18 pont

4.-6. Kalmár Zsolt (DAC), Andraž Šporar (Slovan) és Dominik Holec (Žilina) - mind 14 pont

fcdac.sk